arkiv.gif (2170 bytes)
   
I 180 mot 3:an!

2019-05-14

Sista kvalmatchen spelades mot våra gamla antagonister Svedmyra på anrika Söderbiljarden, dvs vår hemmabana. Vi var sju spelare som ville visa vår fulla potential. Första dubbeln kastade Pelle och Lasse, för kvällen två taggade herrar. Det var full fart från start och mottot "ta inga fångar", vinst med 3-0. Dubbel nummer två kastade Jonas och sir Johny, två herrar med stil. Tyvärr är stil inte alltid ett vinnande koncept, särskilt när man inte kombinerar med finess. Trist torsk med 1-3. Sista dubbeln skulle Putte och John kastat, men det blev en w.o. istället. Så ledning med 2-1 efter dubblarna var inget att skämmas över.

Jonas tände om inför första singeln och kastade som en gud, det var inga konstigheter, var en pil i vägen siktade man lite bredvid. Det blev hela fem tons och en 180p för hans del i vinsten med 3-0. Lasse hade inte mycket att sätta emot i singel nummer två mot en av Svedmyras bästa, väntad förlust med 0-3. Tredje singeln fick Putte kasta och visa att formen är god. Stabila och raka pilar gjorde att 3-0 segern såg så lätt ut. John fick lite mer motstånd i singel nummer fyra efter en väldigt trög start. Men sedan eldade han på så byxorna brann, vinst med 3-1. Pelle kastade femte singeln och där är formen på nedåtgående. Två tiebreak är inte bra för pilsnittet, men han lyckades i alla fall toffla hem segern med 3-1 till slut. Jag fick aldrig visa min eminenta form i sista singeln, för det blev en w.o. match. Segern totalt med 7-2 och 16-8 i set gjorde att vi gick vidare till div 3, men vi gör väl som vanligt och bestämmer oss på stämman.

/Micke, lagledare
 


Vinsten kom bort

2019-05-06

Första kvalmatchen spelades borta mot div3 laget Bålsta på deras hemmabana långt bort från stan. Vi var sex spelare som hittade dit, hur många som kom bort på vägen vet jag inte. Spelupplägget i div3 är att man spelar blockvis, men referatet skriver jag som vanligt. Första dubbeln kastade våra seniorer, Jonas och Johny, och de gjorde det med bravur. Jonas snirklade in poängen och Johny hittade utgångarna, vinst med 3-1. Andra dubbeln kastade Lasse och Pelle och de inledde trevande. Det var först i tredje set de blev lite varma och snodde ett set. Det räckte inte hela vägen utan det blev torsk med 1-3. Sista dubbeln kastade jag och Putte, poängen satt som de skulle men det var jämnt. Tyvärr var vi inte så snabba att sätta utgångarna som vi borde ha varit, snöplig förlust med 1-3. Underläge med 1-2 i matchen mot div3 var ändå ok.

Johny visade stark karaktär i första singeln där han krigade hela vägen, men nio set i rad tog ut sin rätt, förlust med 2-3. Jonas visade sin fina form i singel nummer två, där han stabilt vann med 3-1 efter en liten svacka i första set. Lasse visade att han kan när han vill i tredje singeln. Det blev en lång och jämn kamp där de två antagonisterna följdes åt till sista set. Det lyckades Lasse sno med minsta marginal, vinst med 3-2. Pelle fick jobba i singel nummer fyra och pilarna flög både åt vänster och höger, sällan rakt fram. Trist förlust med 1-3. Jag kastade rejält med poäng i femte singeln och var med in i mål hela tiden, men hade lite otur med utgångarna, trist torsk med 2-3. Putte fixade dock biffen i sista singeln där han sin vana trogen kastade stabilt. Det blev en riktigt jämn kamp där Putte till slut satte sista pilen först för vinst med 3-2. För er som hållit räkningen var ställningen alltså 5-4 till Bålsta och avgörande dubbel skulle spelas.

Tyvärr fanns inte så många alternativ kvar på vår sida, så jag och Pelle fick ställa oss vid plankan. Där blev det rakning på värsta sätt och förlusten med 0-3 var inte ens tveksam. Matchen slutade alltså med förlust 4-6 och 19-24 i set.

/Micke, lagledare
 


Lika med vinstkänning

2019-04-04

Sista omgången spelade div 3 gänget borta mot Consign och vann överlägset med 9-0. Statistiken blev tre korta set varav två i dubbel och totalt 22 tons. De gick alltså obesegrade genom serien och nästa säsong väntar div 2 som ny utmaning.

Vi som hänger i div 4 kastade också borta, fast mot Birger på deras hemmabana, gamla hederliga söderhaket Snookerhallen. Vi var sex spelare som ville behålla vår tredje placering i serien. Lasse och Pelle inledde med första dubbeln och våra gossar var svårflörtade. De kom igång på slutet men då var det för sent, torsk med 1-3. Dubbel nummer två kastade sir Johny och Åsa, där visades rejäla tjuveriknep. De i princip stal matchen med 3-1. Jag och Putte slängde sista dubbeln och det blev en jämn kamp. Seten fördelades jämnt mellan lagen inför sista avgörande där vi drog det korta strået, snopen förlust med 2-3. Underläge med 1-2 efter dubblarna var som vanligt, inte bra men inte heller kört.

Första singeln fick Lasse slänga och det blev rejält spännande. Lasse ledde varje set men motståndaren lyckades med de mest intressanta piruetter för att göra matchbilden hyperintressant. Trots bra spel av Lasse blev det en snopen förlust med 2-3. Åsa snyggade till allting i singel nummer två, där hon förvånansvärt enkelt tog hem segern mot deras bäste spelare med 3-0. Johny var inte sämre han i tredje singeln, där han utan tiebreak tog hem segern med 3-1 efter bra och stabilt spel. Pelle hade oflyt som vanligt i singel nummer fyra när inte utgångarna satt tillräckligt fort. Trist torsk med 1-3. Putte gjorde en strålande insats i femte singeln när han med raka pilar och ingen pardon i utgångarna vann med 3-1, och det var oavgjort i matchen. Jag slängde sista singeln och kastade ömsom vin och ömsom vatten. Det räckte i alla fall till seger med 3-2 och vi ledde matchen med 5-4. Som vanligt vid den ställningen var det avgörande dubbel på schemat.

Efter en kort diskussion blev det jag och Putte som ställde oss vid plankan för ett avgörande. Vilken dartmatch det blev! Inga set gick över 30 pil och vi hade ett kort på 21-pil medan motståndaren hade ett 23-pilars, tonen låg på knappt tio stycken per lag. Tyvärr läste jag poängen kvar lite snett i sista set och gick på fel siffra, men Putte fick ändå chansen att kliva för vinst. Han missade och förlusten med 2-3 var ett faktum. Oavgjort i matchen med siffrorna 5-5, men vi vann seten med 23-20. Så nu väntar kvalspel för div 3.

/Micke, lagledare
 


Jämnt skägg

2019-03-25

Omgång tjugo spelade div 3 killarna hemma mot Elektroflyers och man ställde upp med ett reservbetonat lag. Flera nyckelspelare firade fortfarande cupsegern i helgen och deltog inte. Men resultatet blev detsamma, vinst med 7-2 och något mindre statistik än vanligt.

Vi som spelar i div 4 mötte de käcka ungdomarna i Pewter Tankard på vår hemmabana Söderbiljarden. Vi var åtta spelare som tänkte göra hårt motstånd mot serietvåan och först ut var Anne och Johny. De startade något svajigt men blev varmare i kläderna vartefter, särskilt Anne som levererade trippel-20 som en bagare levererar småkakor. Så de lyckades snuva motståndarna på segern, vinst med 3-2. Putte och MatsC spelade dubbel nummer två och gjorde en kanonmatch. Det var jämn kamp ända in i kaklet för vinst med 3-2. När sedan Pelle och Lasse lyckades göra kvällens vändning efter underläge 0-2 för vinst med 3-2 i sista dubbeln, var ledningen med 3-0 i matchen skönt för själen.

MatsC kastade första singeln och fick rejält motstånd men lyckades ändå hålla undan trots en liten svacka på slutet, vinst med 3-2. Anne försökte komma upp i samma nivå som tidigare på kvällen i singel nummer två, men det gick inte riktigt. Snopen förlust med 1-3 efter att utgångarna inte satt som de skulle. Pelle blev sågad vid anklarna i tredje singeln och åkte på en 0-3 förlust efter uselt spel. Åsa höll modet uppe och motståndarna stången, när hon efter viss kalabalik lyckades vinna singel nummer fyra med 3-2. Putte hade inte samma nerver i femte singeln där han trots bra spel inte lyckades vinna, torsk med 1-3. Jag kastade bra pil i sista singeln men mötte svårt motstånd, så det blev en lång och jämn kamp. Tyvärr lyckades jag inte sätta utgångspilen först i sista set, trist förlust med 2-3. Och som alla förstår ledde vi matchen med 5-4 och det var dags för avgörande dubbel.

Alla enades om att Putte och MatsC skulle få chansen att avgöra matchen. De försökte sprattla så gott de kunde men motståndet var överväldigande och förlusten med 0-3 var inte oväntad. Det blev 5-5 i matchen, men vi förlorade seten med 19-25.

/Micke, lagledare
 


Hejdlöst jubel

2019-03-13

Efter förra veckans uppehåll då det var sportlov var det denna vecka dags för omgång arton. Div3 gänget spelade hemma mot Knivderby och med tanke på 9-0 vinsten hoppas jag de kom hem helskinnade. Som vanligt blev det lite statistik, sex korta set varav två i dubbel, och sedan dunkades det in 20 tons också.

Vi vanliga döda i div4 spelade i Sumpan mot Backen och vi var sju samurajer som ville försvara vår heder. Putte och sir Johny inledde med första dubbeln, det såg banalt enkelt ut att vinna en match med 3-0 när man såg dem spela. Dubbel nummer två fick Lasse och Pelle ta hand om. Det slutade med samma resultat, dvs 3-0, men de fick jobba lite mer för den segern. Sista dubbeln kastade radarparet John och Leffe och det var dart på hög nivå, inte ett öga var torrt bland våra supporters. Av någon anledningen blev det vinst med 3-0 där också. Och med en stabil 3-0 ledning i matchen vet vi vad som brukar hända.

Lasse kastade bra pil i första singeln men räckte inte riktigt hela vägen. Det var lite för mycket spridning när det väl gällde, torsk med 1-3. Singel nummer två tog Putte hand om och fick rejält med motstånd. Det var till och med så mycket att det blev övermäktigt, snopen förlust med 1-3. Leif hade käkat taggtråd i pausen och var grymt fokuserad inför tredje singeln. Efter halva matchen började det även komma lite rök ur öronen, så resultatet 1-3 kom inte som en överraskning. Backen hade alltså tagit ikapp hela ledningen och det stod 3-3 i matchen. Pelle tog första singelvinsten i singel nummer fyra, men den satt hårt inne. En turlig utgång på slutet gav 3-2 i set. John kastade stabilt i femte singeln, i alla fall poäng, utgångarna tog däremot tid. Han bet dock ihop i fjärde set och tog hem det hela med 3-1. Jag gjorde en bra insats i sista singeln men mötte deras bäste spelare. Vi höll jämn takt till sista set där jag inte lyckades svara på hans ryck, trist torsk med 2-3. Dock ledning med 5-4 i matchen och dags för avgörande dubbel.

Pelle och jag blev de lyckligt lottade, mest eftersom övriga spelare tyckte att timmen var sen. Vi var lite oroliga när vi såg motståndet men blev samtidigt taggade. Men med tanke på kvällens statistik visade sig oron vara helt i onödan, det blev en given 3-0 vinst. Lasse som var vår stöttepelare på slutet jublade hejdlöst. Vi vann alltså matchen med 6-4 och totalt 23-15 i set. Det ger oss en tredje plats i serien och kvalificering till kvalet, då laget på femte plats ligger för långt efter poängmässigt.

/Micke, lagledare
 


Kalabalik!

2019-02-03

Omgång fjorton spelade div 3 laget hemma mot Runby, och resultatet blev som vanligt. Vinst med 8-1 och 21-9 i tons, plus lite annan statistik förstås. Stackars Eken fick stå för grisbiran den här gången, vi får hoppas de får hårdare motstånd nästa säsong i div 2.

Vi som spelar i div 4 hade också hemmamatch på Söderbiljarden mot Birger. Vi blev till slut sju tappra spelare efter att nästan ha haft fullt lag några timmar innan. Första dubbeln fick Jonas och Sir Johny kasta. Johny som är tillbaks efter ett litet uppehåll, kände sig ringrostig. Och det märktes att Johny inte kastat på ett tag, samtidigt försökte Jonas kompensera för det med ibland bländande spel, Tyvärr räckte det inte hela vägen, förlust med 1-3. Dubbel nummer två kastade Anne och Putte, vilket de gjorde riktigt bra. De hade däremot ingen tur med utgångarna och förlorade med 0-3. Sista dubbeln kastade Pelle och Lasse tillsammans. Hade Pelle nått upp till normal standard hade vinsten varit garanterad, för Lasse kastade riktigt bra. En snopen förlust med 2-3. Underläge med 0-3 efter dubblarna, vilket aldrig hänt tidigare, kan det berott på att jag var tillbaka?

Jonas ville ha en tidig singel och fick inleda med den första. Det blev en jämn kamp med böljande spel och intressanta varianter. Tyvärr drog Jonas det kortaste strået och det blev en snöplig förlust med 2-3. Lasse spelade sitt livs dart i singel nummer två. Han hade exempelvis 60p kvar efter 21 pil i andra set, och hade ställt utgång efter 15 pil i tredje. Men kan man inte knyta ihop säcken blir det svårt att vinna, trist förlust med 0-3. Underläge i matchen med 0-5 var ju inte en drömstart precis. Anne visade god moral i tredje singeln och lyckades efter en del kalabalik toffla hem vinsten med 3-2. Putte visade rejäl tävlingsinstinkt i singel nummer fyra, där han också krigade hem en 3-2 vinst. Hade segertåget börjat? Jag kastade riktigt bra pil i femte singeln men låg hela tiden en pil efter, så allt slutade i torsk med 0-3 och tåget tvärstannade. Det hjälpte alltså inte att Pelle vann sista singeln med 3-0 efter inte alltför bra spel, utan det blev förlust i matchen med 3-6 och 14-22 i set.

 /Micke, lagledare
 


45-pilars melodi

2019-01-28

Omgång tretton spelade div 3 killarna borta mot Norrtelje, och det låter som en lång resa. Resultatet blev i alla fall som brukligt, vinst med 7-2 och en del statistik, 14 tons och två korta set.

Div 4 mötte Pewter Tankard på deras hemmabana i Stockholm city, och Anne blev tf lagledare då jag inte kunde vara med. Sex spelare ville vara med att kasta mot serieledarna, och det hela inleddes av Lasse och Pelle i första dubbeln. Det blev en lång match som våra killar till slut kunde toffla hem med 3-2. Anne och Jonas gjorde en stabil insats i dubbel nummer två, när de enkelt avspisade motståndarna med 3-0. När sedan MatsC och Putte vann sista dubbeln med 3-1 efter bra och stabilt spel, hade vi uppnått en milstolpe denna säsong. Ledning med 3-0 efter dubblarna har nämligen aldrig skett förut.

Jonas gillar ju att kasta pil så det var antagligen därför många set gick mot 45 pil i första singeln. Det tråkiga när det händer är när man inte vinner, trist torsk med 1-3 utan äggsås. Lasse kastade nog sin bästa dart hittills i singel nummer två, där han vann med 3-1 efter lite trubbel i andra set. Men just 45 pil verkar ha varit hela kvällens melodi, för Anne gjorde tre sådana set i tredje singeln när hon tofflade hem en 3-1 vinst, tiebreak drottningen är tillbaka! MatsC kastade emellanåt drömpil i singel nummer fyra, men tyvärr blev svackorna för många, snopen förlust med 1-3. Pelle radade upp tre 45-pilars han också i femte set där han vann med 3-1. Ska 45-pilars bli Bataljs nya signum? Putte försökte hänga med i sista singeln men motståndet var för svårt, trist förlust med 1-3. Men resultatet i matchen ska alla inblandade vara nöjda med, vinst med 6-3 och 21-15 i set mot serieledarna. 

/Micke, lagledare
 


Ner som en pannkaka, upp som en sol

2019-01-21

Vinteruppehållet var slut och omgång tolv skulle spelas. Div 3 gänget mötte Pewter Tankard på deras hemmabana i centrala stan. Resultatet blev som vanligt, säker seger med 8-1 och Sidan fick stå för grisbiran.

För oss i div 4 var det match mot Picasso ute i Jakobsberg som gällde, och vi var sju spelare som ville kasta pil. Jonas och Lasse inledde med första dubbeln och kastade riktigt bra tillsammans. När Jonas hade en dipp stod Lasse för stabiliteten och vice versa, seger med 3-1. Anne och Putte kastade dubbel nummer två och där gick det inte lika bra. Lite dålig värmning var nog orsaken till 1-3 förlusten. Sista dubbeln kastade John och Pelle och det borde varit en säker seger. Istället blev det förlust med 1-3 efter en väldigt kort match. Och det var inte dåliga pil från våra gubbar, de andra var helt enkelt bättre. Underläge med 1-2 efter dubblarna kändes ändå ok.

Lasse kastade första singeln och kämpade på bra genom seten, för de var många och långa. Tyvärr var inte pilguden på hans sida den här kvällen utan det blev förlust med 2-3. Putte sken som en sol över Visby i singel nummer två där han enkelt tog hem segern med 3-1. Han gjorde till och med tons denna kväll. Anne borrade ned huvudet i tredje singeln och kämpade på. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev en snöplig förlust med 2-3. John kastade bra pil och fick hårt motstånd i singel nummer fyra, som blev kvällens mest underhållande match. Efter ett böljande spel stod John som vinnare med 3-2. Pelle var stabil runt 35-pil i femte singeln där han enkelt vann med 3-0, och det var lika i matchen. Jag hade tyvärr inte mycket att sätta emot i sista singeln där jag trots bra dart förlorade med 0-3. Som alla förstår var det dags för avgörande dubbel.

Det var inte helt enkelt att bestämma vilka som skulle spela, men till slut blev jag och Putte de utvalda. Det blev en jämn match där vi stod för stabilitet rakt igenom och hade lite tur med utgångarna, som satt på första eller andra pilen. Så vi kunde kvittera ut en skön 3-1 vinst för att klara oavgjort i matchen. Det blev alltså 5-5 i matchen och 21-20 i set till oss.

/Micke, lagledare
 


Stabilt

2018-12-11

Omgång elva spelade div 3 gänget hemma mot Pewter Tankard som enligt hörsägen betyder Tennstopet. Det blev som vanligt en seger, denna kväll med 7-2. Däremot hade flera spelare problem med stålkanterna så antalet korta set blev bara en handfull och antalet tons landade på 20+.

Vi som spelar div 4 hade också hemmamatch mot Backen och vi var åtta taggade spelare som samlades denna kväll. Första dubbeln kastade Anne tillsammans med Johny och det var en jämn kamp som bjöds. Tyvärr drog vi det kortaste strået och det blev förlust med 1-3. Jonas och Pelle kompenserade dock i dubbel nummer två, där de krossade sina motståndare med 3-0. Sista dubbeln fick John och Putte kasta och de inledde som vanligt lite sävligt. Men efter ett tag kom maskineriet igång och det blev 3-1 i vinst, ingen var orolig. Ledning med 2-1 i matchen var precis vad som behövdes, och ordförande Danne i supporterklubben såg nöjd ut.

Vår tiebreak drottning Anne tog initiativet i första singeln och utnyttjade all sin erfarenhet när hon tog hem vinsten med 3-2 efter tre tiebreaks. Singel nummer två kastade Lasse och han var inte sämre. Lika många tiebreaks och ytterligare en seger med 3-2, gjorde att kvällen såg ljus ut. Tredje singeln tog Åsa hand om och hon kastade stabilt rakt fram. Även om utgångarna tog lång tid att sätta var vinsten aldrig i fara. Seger med 3-0 till slut, och det var leenden överallt. Putte gjorde processen kort i singel nummer fyra när han som vanligt vann stabilt med 3-0. För ovanlighetens skull kastade han faktiskt några tons också. Singel nummer fem kastade jag själv och det var jämnt hela vägen in i kaklet. Men trots bra pilsnitt blev det torsk med 0-3. John såg till att spika igen i sista singeln när han efter en trög start tog hem segern med 3-0. Vi vann också med 7-2 och det blev hela 22-11 i set. Det var en bra genomkörare inför helgens klubbmästerskap i dubbel.

/Micke, lagledare
 


Snipp snapp snut...

2018-12-02

Förra veckan var det spelledigt för div 4 gänget medan killarna i div 3 ångade vidare med en stabil 8-1 vinst borta mot Runby. BoBo gjorde bäst ifrån sig med ett 20-pilars set, en 180p och en hög utgång på 127p. Vi spelade dessutom Riksserien nere i Bollebygd för första gången någonsin och vann två av tre matcher, den ena dock på wo.

Omgång tio spelade div 3 hemma mot Norrtelje och vann igen med 8-1. Inte lika mycket bra statistik som förra veckan men BoBo fick en 180p igen och Tommy gjorde ett 19-pilars.

Vi var sju spelare i div 4 gänget som såg fram emot en jämn kamp mot Rockhangers på Söderbiljarden, vi brukar som regel spela oavgjort. Lasse och Mats C inledde första dubbeln lite trevande men kom igång i tredje. Tyvärr höll det inte utan det blev förlust med 1-3. Johny och Putte försökte hålla jämna steg mot två yngre förmågor i dubbel nummer två. Det gick sådär och torsken med 0-3 kändes inte orättvis. Sista dubbeln fick Pelle och John kasta och de verkade ha räknat hem vinsten innan första pilen var kastad. Det var väldigt loj kastning tills underläge med 0-2 då de smällde till med ett 17-pilars set. Resten är historia, skön vinst med 3-2. Underläge i matchen med 1-2 är ingen ovanlighet mot Rockhangers.

Mats C tog första singeln och kastade stabil pil även om han ibland hamnade utanför ramen. Det räckte i alla fall till en säker vinst med 3-1. Putte jobbade hårt i singel nummer två och hade statistiken emot sig. Men det spelar ingen roll när man kliver snabbare än Lucky Lukes skugga, skön vinst med 3-0 och vi var i ledning. Johny hade ingen bra dag i tredje singeln men lyckades sin vana trogen sno åtminstone ett set. Det var nära ett till men allt slutade med förlust 1-3. John som kastade grymt i dubbeln hade tappat sin mojjo i pisspausen inför singel nummer fyra. Han studsade till lite grand i mitten av matchen men det var inte på långa vägar tillräckligt, trist torsk med 2-3. Pelle tjusade inte heller publiken med sitt spel i femte singeln, utan blev tämligen enkelt utskopad, torsk med 1-3. Jag kastade stabil pil i sista singeln men låg hela tiden en pil efter, trist förlust med 0-3. Det blev alltså torsk med 3-6 denna kväll och 14-21 i set.

/Micke, lagledare
 


Batalj spöar svenska mästarna - Plättlätt

2018-11-19

Omgång åtta spelade vårt div3 gäng hemma mot lite löst folk från Järfälla. Resultatet blev enligt standardmall 3A, vinst med 7-2 efter ett par korta set av BoBo och sju tons inklusive en 180p av Tommy. Bara att lyfta på hatten.

Vi som kastade i div 4 spelade också hemma på Söderbiljarden fast mot AIK, och vi var åtta personer som ville kasta pil. Anne och Jonas inledde med första dubbeln och satte ribban direkt. Från läktaren såg allting enkelt ut och vinsten med 3-1 var en bra start. Lasse och Åsa ville inte vara sämre och båda tog i från tårna i dubbel nummer två. Seger med 3-0 och framförallt Lasse visade god form. Sista dubbeln kastade Pelle och MatsC och rivstartade med en 2-0 ledning. Sedan såg pilarna ut att bli tyngre och tyngre, särskilt för Pelle, så det blev en snöplig förlust med 2-3. Ledningen med 2-1 kändes ändå stabil.

Lasse inledde med första singeln och fick möta samma motståndare som vid förra mötet. Bra för oss eftersom Lasse höll ihop pilarna snyggt när han vann med 3-1. MatsC brukar ju bara dyka upp emellanåt men han konserverar formen bra mellan gångerna. Så när han klev fram för singel nummer två var ingen orolig. Det blev lite jämnare än alla tänkt, men en 180p räddar allt, vinst med 3-1. Tredje singeln fick Putte kasta, och det var väl inget direkt skönspel, men vinsten med 3-0 satt som en smäck. Singel nummer fyra tog Åsa tag i, och det blev en lång historia. Som vanligt räcker det inte att kasta poäng, man måste kliva också, vilket inte Åsa gjorde denna afton. Efter fyra set med 40+ pil var torsken framme och skrattade henne i ansiktet, 1-3 i förlust. Pelle startade bra i femte singeln och hade matchen i en liten ask halvvägs in i tredje set. Men sedan började nerverna spela honom ett spratt, så det räckte inte hela vägen utan förlusten med 2-3 var ett faktum. Jag kastade sista singeln och det började lite trevande men efter ett tag började pilarna sitta. En hyfsat enkel seger med 3-1 satte punkt för kvällen och de svartgula hade ännu en förlust i bagaget. Vinst med 6-3 och ändå 23-13 i set.

/Micke, lagledare
 


Batalj spöar svenska mästarna - Plättlätt

2018-11-19

Omgång åtta spelade vårt div3 gäng hemma mot lite löst folk från Järfälla. Resultatet blev enligt standardmall 3A, vinst med 7-2 efter ett par korta set av BoBo och sju tons inklusive en 180p av Tommy. Bara att lyfta på hatten.

Vi som kastade i div 4 spelade också hemma på Söderbiljarden fast mot AIK, och vi var åtta personer som ville kasta pil. Anne och Jonas inledde med första dubbeln och satte ribban direkt. Från läktaren såg allting enkelt ut och vinsten med 3-1 var en bra start. Lasse och Åsa ville inte vara sämre och båda tog i från tårna i dubbel nummer två. Seger med 3-0 och framförallt Lasse visade god form. Sista dubbeln kastade Pelle och MatsC och rivstartade med en 2-0 ledning. Sedan såg pilarna ut att bli tyngre och tyngre, särskilt för Pelle, så det blev en snöplig förlust med 2-3. Ledningen med 2-1 kändes ändå stabil.

Lasse inledde med första singeln och fick möta samma motståndare som vid förra mötet. Bra för oss eftersom Lasse höll ihop pilarna snyggt när han vann med 3-1. MatsC brukar ju bara dyka upp emellanåt men han konserverar formen bra mellan gångerna. Så när han klev fram för singel nummer två var ingen orolig. Det blev lite jämnare än alla tänkt, men en 180p räddar allt, vinst med 3-1. Tredje singeln fick Putte kasta, och det var väl inget direkt skönspel, men vinsten med 3-0 satt som en smäck. Singel nummer fyra tog Åsa tag i, och det blev en lång historia. Som vanligt räcker det inte att kasta poäng, man måste kliva också, vilket inte Åsa gjorde denna afton. Efter fyra set med 40+ pil var torsken framme och skrattade henne i ansiktet, 1-3 i förlust. Pelle startade bra i femte singeln och hade matchen i en liten ask halvvägs in i tredje set. Men sedan började nerverna spela honom ett spratt, så det räckte inte hela vägen utan förlusten med 2-3 var ett faktum. Jag kastade sista singeln och det började lite trevande men efter ett tag började pilarna sitta. En hyfsat enkel seger med 3-1 satte punkt för kvällen och de svartgula hade ännu en förlust i bagaget. Vinst med 6-3 och ändå 23-13 i set.

/Micke, lagledare
 


Mosade

2018-11-10

Omgång sju spelade div3 borta mot Bullseye och segern var aldrig i fara. Vinst med 7-2 efter kort set av Loholm, 114p utgång av "Eken" samt förkrossande 29-10 i tons.

Vi vanliga dödliga i div4 spelade borta mot Birger, som hade sin lokal ett stenkast från vår gamla lokal på Krukmakargatan. Vi var sex tappra själar som ville göra en förändring. Lasse och Pelle startade kanonbra i första dubbeln och tog ledningen med 2-0 efter framförallt bra spel av Lasse. Sedan gick det troll i pilarna och det blev en snöplig förlust med 2-3. Anne och Johny skapade spänning i dubbel nummer två, dels spelmässigt, men också genom att vinna med 3-2. Jag och Åsa var mest åskådare i sista dubbeln och fick rejält med däng, torsk med 0-3, trots bra pil om man frågar oss. Underläge 1-2 i matchen kändes ändå hoppfullt.

Lasse kämpade på bra i första singeln och kastade riktigt bra dart, men det slutade ändå med en trist 0-3 förlust då motståndaren käkat taggtråd i pausen. Singel nummer två slängde Anne och det var samma visa igen. Trots massor av utgångspilar var stålkanterna i vägen och det blev ännu en 0-3 torsk. Johny sprattlade på bra i tredje singeln och gjorde vad han kunde för att irritera motståndaren, som bara han kan. Det räckte inte hela vägen utan det blev 1-3 i baken. Kvällen började se mörk ut i den skumma lokalen. Åsa fick dock hoppets stjärna att lysa igen i singel nummer fyra. Hon startade lite lamt men satte utgångarna i precis rätt stund, vinst med 3-2. Jag kastade drömpil i femte singeln men motståndaren lyckades hela tiden få till det på slutet, tror det kan ha varit turmedaljongen runt halsen. Trist förlust med 2-3 och det hela var över. Det hjälpte inte att Pelle mosade sitt motstånd som en kackerlacka i duschen. Enkel seger med 3-0 efter stabil pil. Matchen slutade alltså med förlust 3-6 och 14-22 i set.

/Micke, lagledare
 


Grisbira i baken

2018-10-28

Omgång sex spelade vårt glada div3 gäng hemma mot Bålsta och det blev mosning på hög nivå. Trots att motståndarna hade ett pilsnitt över 16 i sina singelmatcher vann våra gossar med 9-0. Det är bara att lyfta på hatten.

Vi som spelar i div4 hade också hemmamatch, fast mot PTDC, och vi var nästan fullt lag med 10 spelare. Pelle och Lasse inledde starkt i första dubbeln genom att ta en stabil 2-0 ledning. Sedan gick det troll i pilarna och vi stod där med en trist 2-3 förlust i baken. Dubbel nummer två kastade Anne och MatsC som hade kul under matchen. De kämpade på och lyckades kvittera till 2-2, men sedan tog krutet slut, torsk med 2-3. Johny och Jonas ville segla på förra veckans meriter i sista dubbeln. Tyvärr slutade det med en snöplig 1-3 förlust efter ändå bra spel. Underläge med 0-3 efter dubblarna mot serieledarna kändes tungt.

MatsC fick visa sina kvaliteter i första singeln och gjorde ingen besviken. Trots att han bedyrade innan att han inte tränat så vann han enkelt med 3-0. Singel nummer två kastade Leif och gjorde det bra. Han satte press direkt men det verkade bara trigga motståndaren. Efter en jämn och bra kamp stod han med kortaste strået, 1-3 i förlust. Tredje singeln tog Åsa hand om och visade bra form. Trots att hon slängde 5 tons räckte det inte till vinst. Trist förlust med 1-3 som visar att utgångarna också är viktiga att sätta i tid. John körde berg-och-dalbana i singel nummer fyra, för det var verkligen blandad kompott bland poängen. Han kastade exempelvis en 160p för att rädda ett set, men de övriga lyckades han inte med, torsk med 2-3. Pelle försökte i femte singeln men fick se sin motståndare sätta utgångarna strax före hela tiden. Trots mycket bra spel slutade det tyvärr med 1-3 i baken. Jag slängde sista singeln och försökte hålla mig flytande men det gick inte, utan jag sjönk som en påse nötter mot botten. Förlusten med 1-3 avslutade kvällen där vi förlorade matchen med 1-8 och 14-24 i set.

/Micke, lagledare
 


En underbar kväll

2018-10-22

Omgång fem spelade div3 borta mot Knivderby och det blev rejäl slakt. Vi vann enkelt med 8-1 och hela 26-5 i set. Värt att nämna är att Loholm gjorde ett 19-pilars samt två 21-pilars i sin 3-0 vinst och BoBo gjorde ett 14-pilars i sin vinst.

Vi i div4 hade hemmamatch på anrika Söderbiljarden mot Picasso och det var sju spelare som ville visa upp sig på styva linan. Första dubbeln tog Jonas och Johny hand om och de spelade riktigt fin dart tillsammans. Det blev en enkel 3-0 vinst och gubbarna fnissade förnöjt. Dubbel nummer två kastade Lasse och Pelle ihop, kanske vårt nya radarpar. De gjorde bra ifrån sig även om resan till 3-1 vinsten var lite skumpig. Sista dubbeln fick tjejerna spela, dvs Anne och Åsa. Åsa visade riktigt fin form och Anne kompletterade snyggt när de enkelt vann med 3-0. Ledning i matchen med 3-0 bådade gott inför resten.

Lasse inledde snyggt i första singeln genom att vinna första set, men sedan gick luften ur honom kan man säga. Tre raka i baken måste ha gett ett par sticksår, torsk med 1-3. Jonas gjorde samma resa men lite värre i singel nummer två. Ledningen med 2-0 förbyttes i en 2-3 förlust som sved värre än Tabasco i ögat. Åsa däremot tuffade på som tåget i tredje singeln, när hon enkelt avfärdade motståndet som en flugskit på vindrutan, seger med 3-0. Leif visade att det lönar sig att kämpa, vilket han gjorde i singel nummer fyra. Det var inget skönspel, och seten var långa, men vinsten med 3-0 satt som en smäck. Inspirerad körde jag med samma upplägg i femte singeln och tofflade hem en 3-0 vinst även jag. Pelle satte spiken i kistan i sista singeln när han i gammal god storform sopade hem vinsten med 3-0, efter bland annat 5 tons. Seger i matchen med 7-2 och hela 24-7 i set, det var en underbar kväll.

/Micke, lagledare
 


Snipp, snapp, slut

2018-10-16

Omgång fyra spelade div3 hemma mot Faster Anna och det blev lite jämnare än de trott. Till slut stod de som segrare med 6-3 efter full pott i sista blocket. Vi i div4 spelade borta mot Backen på deras hemmabana i Sumpan, sju taggade samurajer ville visa upp sig denna kväll. Första dubbeln tog Anne och Jonas hand om och de började lite trevande. Men efter hand blev de varmare i kläderna och vann till slut med 3-2. Dubbel nummer två fick Lasse och Pelle kasta, och det var också en jämn kamp. Tyvärr fick våra killar inte ordning på spjuten i tid, så det blev torsk med 2-3. Leif och Putte defilerade i sista dubbeln när de enkelt tog hem vinsten med 3-0 efter kanonspel av framförallt Putte. Ledning med 2-1 efter dubblarna kändes som en fjäder i hatten.

Första singeln fick vår nya hemmafru Anne kasta, och där var ingenting enkelt. Lyckades hon ta poäng blev hon tjock, och utgångarna satt aldrig. Tre tiebreak senare var förlusten med 0-3 ett faktum. Jonas gjorde lite som han ville i singel nummer två, med lite mer fokus skulle statistiken blivit mycket bättre. Det blev en förhållandevis enkel seger med 3-1. Putte hade tappat allt det fina spelet från dubbeln när han klev in för tredje singeln. Sedan var motståndaren ingen duvunge heller, men förlusten med 1-3 kändes ändå snöplig. Leif kämpade sin vana trogen på gärdsgården hela matchen i singel nummer fyra. Kul för publiken som fick en riktig nagelbitare att titta på, många ohhh och ahhh kunde höras i lokalen. Tråkigt nog drog Leif det kortaste strået och det blev torsk med 2-3. Jag kastade bra pil i femte singeln och hade chans på flera höga utgångar, men stålkanterna var inte mina vänner den här kvällen. Jag lyckades i alla fall hålla undan för att vinna med 3-2. Pelle var ankare denna kväll när han klev fram för sista singeln. Han kastade bra pil men tyvärr var motståndaren på lekhumör och förlusten med 0-3 kändes ledsamt nog rättvis. Underläge i matchen med 4-5 och det brukar innebära avgörande dubbel.

Vi var inte så många kvar i laget så det blev jag och Pelle som fick möjligheten att rädda en pinne denna kväll. Motståndarna ställde upp med lekfarbrorn och deras näst bäste spelare, så stämningen var i alla fall på topp. Vi kastade dessutom bra dart och lyckades sno ett set. Men vad gör man åt spelare som slänger exakt vad som behövs för att medspelaren ska få ligga i smöret hela tiden, exempelvis ställa topp från 188p. Förlust med 1-3 i avgörande och matchen slutade alltså 4-6 med 18-23 i set.

/Micke. lagledare
 


En jämn kamp

2018-04-22

Dartsäsongen har börjat, faktiskt för hela tre veckor sedan. Första omgången vann div4 mot AIK med 6-3, och div3 mot samma klubb med 8-1. Omgång två hade div4 uppehåll och div3 slog Consign med 7-2.

Omgång tre spelade div3 oavgjort (5-5) mot Elektroflyers och vi andra hade hemmamatch på Söderbiljarden mot Rockhangers. Vi var åtta spelare som var sugna på lite pilkastning. Jonas och vår senaste comeback Mats C inledde med första dubbeln. Trots uppehåll på tre år lyckades Mats C väldigt bra med de raka kasten. När sedan Jonas kompletterade snyggt med de finurliga inspelen var 3-1 segern inga konstigheter. Pelle och Lasse fick det lite tuffare i dubbel nummer två då motståndet var skarpt. Men lite tur grejade biffen och vi vann med 3-2. John och Leif kastade sista dubbeln och stod för ett rejält plattfall, 0-3 i baken och det var inte vackert. Vi ledde dock efter dubblarna med 2-1.

Åsa klev upp på plankan för att kasta första singeln och gjorde en stark insats i en jämn kamp. Det var riktigt bra dart med givande och tagande hela vägen, till slut stod dock Åsa som segrare med 3-2. Lasse gjorde också bra ifrån sig i singel nummer två, men resultatet blev det omvända, torsk med 2-3. Leif kämpade som en furie i tredje singeln, för kastningen var verkligen höga toppar och djupa dalar. Men det är ju i sådana sammanhang Leif trivs, så vinsten med 3-1 blev en skön utlösning. Pelle gjorde ett färglöst avtryck i singel nummer fyra och förlorade med 0-3. Återigen jämnt i matchen med ställningen 4-3. Jag hade tyvärr inte mycket att säga till om i femte singeln. Förlust med 0-3 efter ett 16-pilars och ett 21-pilars från motståndaren, som även gjorde en hög utgång. John lyckades efter en trög inledning få fart på kastningen och tog hem segern i sista singeln med 3-1. Det stod alltså 5-4 till oss i matchen, dags för avgörande dubbel.

Efter lite diskuterande i laget fick John och jag äran att slänga. Vi satte press direkt genom att ta första set efter en del otur hos motståndarna. Matchen var dock en jämn strid på kniven och inget var givet, setvinsterna fördelades jämnt fram till sista set. Tyvärr lyckades vi inte hålla spelet uppe och förlusten med 2-3 var ett faktum. Matchen slutade alltså 5-5 med 19-22 i set.

/Micke, lagledare
 


Mot kvalspel...

2018-04-22

Sista omgången i den ordinarie serien spelades mot serieledarna NWD på deras hemmabana i den lilla byn Hemmesta på Värmdö. Vi var sex tappra som ville kämpa för en pinne och säkra tredje platsen. Damerna inledde som förra veckan, dvs Anne och Åsa, och de fick det tungt från början. Halvvägs in i matchen hade de lite häng på motståndarna, som då gasade på och allt slutade i en trist 0-3 förlust. Daniel och Pelle kastade dubbel nummer två, som också började i uppförsbacke. Strul med räkningen ledde till tidigt underläge, men sedan började våra gossar visa att de kan spela lite dart i alla fall. Tyvärr slutade allting med missad utgång i sista set och snöplig 2-3 torsk. Jag och Lasse visade var skåpet skulle stå i sista dubbeln när vi enkelt vann med 3-0. Mycket tack vare en snygg bulleutgång från Lasse i andra set från 82p när vi låg pyrt till. Dock underläge i matchen med 1-2, men hoppet lyste klart.

Anne mötte sin namne i första singeln, så allt var väldigt konfunderande när alla hejade på samma namn. Vår Anne kastade ömsom vin och ömsom vatten, en sak var dock helt klar, utgångarna satt inte. Trist torsk med 0-3. Singel nummer två tog Lasse hand om och sprattlade som en liten fisk framför en stor gädda. Det var inte mycket att göra mer än att acceptera förlusten med 0-3. Tredje singeln kastade Åsa som hade problem att kasta rakt denna kväll. När siktet väl var inställt var det lite för sent för att hinna vända matchen, oturlig förlust med 1-3. Daniel går från klarhet till klarhet såhär i slutet på säsongen och visade fin form i singel nummer fyra. Det såg enkelt ut när han skickade iväg pilarna till en 3-0 vinst. Två omgångar kvar och de behövde vinnas för att ordna avgörande dubbel. Jag ställde upp för femte singeln och det blev en jämn och rolig match, motståndaren dängde poäng men hade problem med utgångarna och jag gjorde tvärtom. Det räckte dock inte hela vägen utan det blev torsk med 1-3. Pelle hade en ruskigt jämn och tät kamp i sista singeln, som gick hela vägen in i kaklet. Där lyckades motståndaren sno sista set då Pelle missade sin chans, ytterst tråkig förlust med 2-3. Det blev alltså torsk med hela 2-7 i matchen, 21-12 i set. Vi kunde dock glädja oss åt att Rockhangers också förlorade, så det blir ytterligare tre kvalmatcher innan allt är slut för denna säsong.

/Micke, lagledare
 


Däng... Igen!

2018-04-01

Näst sista omgången spelades på kära Söderbiljarden mot det glada gänget Gamba, och vi var sex spelare som ville ta hem en vinst. Första dubbeln kastade Anne och Åsa, som båda började lite trevande. Efter ett tag fick de dock fart på pilarna vilket gjorde att det blev jämnt in i det sista. Tyvärr landade det hela i en trist 2-3 förlust. Bättre dart från Pelle och Daniel i dubbel nummer två, när de enkelt tog hem segern med 3-0. Jag och Lasse slängde pil i sista dubbeln, Lasse bra poäng och jag klev. Det räckte inte hela vägen utan allting slutade med 2-3 i torsk. Underläge med 1-2 efter dubblarna var oroande då det var jämnt spel.

Anne höll emot bra i första singeln mot en av seriens bästa spelare enligt rankingen. Hon lyckades sno ett set och hade chans att ordna ett avgörande, men det blev torsk med 1-3. Lasse kastade singel nummer två och poängen var inga problem. Tyvärr består som bekant dart av två moment, man ska även kliva ut på en dubbel, det gick inte för Lasse denna kväll. Förlust med 0-3 och Gamba drog ifrån. Åsa höll hoppet uppe genom att vinna tredje singeln efter visst kämpande med utgångarna, seger med 3-0. Daniel kastade som tåget i singel nummer fyra och visade lite av sina gamla takter. Inte så många tons men stabilt spel gav ytterligare en 3-0 vinst. Jag kastade bra pil i femte singeln, men schabblade lite i första set samtidigt som motståndaren kastade riktigt fin dart. Trist förlust med 1-3, jag är dock nöjd med ett pilsnitt över 15. Pelle behövde vinna sista singeln för att ordna en avgörande dubbel. Det blev en riktigt kul och jämn kamp in i kaklet, där Pelle gjorde bort sig när han hade chans att vinna. Motståndaren missade inte chansen att sno matchen och förlusten med 2-3 var ett faktum. Resultatet totalt blev torsk med 3-6 och jämna 17-18 i set.

/Micke, lagledare
 


Däng!

2018-03-17

Omgång nitton kastade vi ute längs den gröna linjen, nämligen i Svedmyra mot de goa gubbarna i laget med samma namn. Vi var sex spelare som såg chansen att fila på formen inför Singel-KM kommande helg. Daniel och Pelle fick inleda med första dubbeln och de kastade grymt bra dart tillsammans. Alla hade förväntat sig en rejäl holmgång, men nitton minuter senare hade vi vunnit med 3-0. Jonas och John tog hand om dubbel nummer två och visade på motsatt typ av spel. Resultatet blev detsamma, dvs vinst med 3-0, men alla set gick till tiebreak. Jag och Lasse hamnade i svårigheter direkt i sista dubbeln men arbetade oss in i matchen vartefter. Det gick så långt att vi krigade om vinsten i femte set, tyvärr klev motståndarna snäppet tidigare, trist förlust med 2-3. Ledning i matchen med 2-1 efter dubblarna kändes däremot stabilt.

Jonas slängde bra pil i första singeln men det var ömsom vin och ömsom vatten. Sedan är det svårt att vinna mot en kille som dunkar in åtta ton totalt, så förlusten med 2-3 kändes ok. Lasse hade det kämpigt i singel nummer två men försökte sätta press. Tyvärr saknades den sista lilla skärpan och förlusten med 1-3 var ett faktum. Pelle kastade stabilt i tredje singeln och hade chans på kort set. Sedan blev det trassel på tråden, särskilt vid utgångarna, samtidigt som motståndaren reste sig som fågel Fenix. Snopen torsk med 2-3. Vi hade underläge i matchen med 2-4 och Daniel skulle kasta singel nummer fyra. Vi fick se en entonig match i mörkaste moll. Det var inga glada pilar från Daniel den här kvällen, som lommade av banan med svansen mellan benen och 0-3 torsken i näven. Jag kastade femte singeln och kunde gjuta lite hopp i laget när jag förhållandevis enkelt tog hem vinsten med 3-1. Nu var det bara för John att i sista singeln besegla sitt öde och äntligen vinna över giganten Erland. Tyvärr gick det inte den här kvällen heller, trots dart på hög nivå och pilsnitt närmare 16. Trist förlust med 0-3 och kvällen tog slut. Matchen slutade alltså med en 3-6 förlust, men jämna 16-19 i set.

/Micke, lagledare
 


En pinne räddad

2018-02-23

Omgång arton blev en riktig batalj mot Ösmo på vår eminenta hemmabana Söderbiljarden. Vi var en hel hoper spelare som efter diverse uppehåll ville visa framfötterna. Åsa och Jonas tog tag i första dubbeln, som det radarpar de blivit, och kastade bra pil. Tyvärr kom lite stålkanter emellan succéen och resultatet, som var torsk med 2-3. Dubbel nummer två hanterades av ett annat klassiskt par och det blev strid på kniven. Bra spel i början ledde till att Daniel och Lasse, och hela laget, kunde glädjas åt vinsten med 3-2. Sista dubbeln kastade John och Pelle och allt annat än vinst fanns inte på kartan. De gjorde ingen besviken utan sopade hem kalaset med 3-0. Ledning med 2-1 efter dubblarna var en fjäder i hatten i jakten på bättre placering.

Leif som lyst med sin frånvaro flera omgångar fick chansen i första singeln. Man anade en viss ringrostighet när det närmade sig utgångar, men han sprattlade bra. Men en död fisk på en krok sprattlar inte, torsk med 2-3. Singel nummer två fick Åsa på sitt bord, och alla tänkte att filéen var serverad. Tyvärr kom det ingen god sås till tallriken så det blev förlust med 1-3. John som värmt i USA de senaste veckorna gled in och visade att sol inte hämmar dartspel, enkel seger med 3-0. Pelle tog sitt ansvar i singel nummer fyra och visade att trägen vinner, inget skönspel utan bara grovjobb, skön vinst med 3-0. Jag kastade femte singeln och gjorde bra ifrån mig, men vad hjälper det när motståndet är snäppet bättre. Trist förlust med 0-3 och allt hängde på Daniel i sista singeln. Han kastade tyvärr lite under sin förmåga, eller om tjejen han mötte var för snygg, förlusten med 0-3 sved som magsår i kistan. Alla matematiker och dartälskare inser att en avgörande dubbel hägrar, vi låg alltså under med 4-5 i matchen.

Det var inga diskussioner utan Pelle och John fick mandatet att kasta den avgörande dubbeln. För oss åskådare, inklusive vår supporterfalang Supporterklubb Central-South, bjöds på riktigt bra dart. Det var höga poäng och snygga dubblar. Det finaste av allt var ändå att våra gossar stod som segrare med 3-1 när allt var klart. Vi säkrade en oavjord match med 5-5 och 20-18 i set.</p>

/Micke, lagledare
 


Åter efter en liten dipp

2018-02-23

Omgång sjutton spelades mot NWD på vår hemmabana Söderbiljarden och vi var sex glada spelare som ville kasta. Ikväll var Lasse tillbaks efter frånvaro förra veckan, så fullt lag. Som vanligt inledde Daniel och Lasse med första dubbeln. De började starkt men motståndarna jagade ikapp och det blev jämnare än någon ville. Till slut stod våra gossar som segrare med 3-2. Jonas och Åsa slängde dubbel nummer två och kompletterade varandra bra. För en gångs skull på länge var Jonas mänsklig i sitt dartkastande, så det blev bara vinst med 3-2. Jag och Pelle gjorde inte många rätt i sista dubbeln, även om vi lyckades ta ett set. Trist förlust med 1-3. Ledning med 2-1 mot serieledarna efter dubblarna kändes väldigt bra.

Lasse visade ingen pardon i första singeln där han dominerade från start till slut. Han var fokuserad hela matchen och släppte inte till en tum, seger med 3-0. Jonas kastade singel nummer två och visade att formen fortfarande fanns kvar. Lite fler pil än vanligt men ändå en komfortabel vinst med 3-1. Tredje singeln kastade Åsa och hon började lite klent. Men efter ett tag var ångan uppe och segertåget på väg, skön seger med 3-1. Pelle rivstartade i singel nummer fyra genom att vinna de första två seten, sedan kom en liten dipp när motståndaren gjorde kort set. Uppe på banan igen i fjärde set gjorde Pelle inga misstag, vinst med 3-1. Vi hade alltså en skön ledning med 6-1 i matchen och jag kunde kasta avslappnat i femte singeln. Tyvärr blev det lamare än förväntat, det var mer som en desorienterad sengångare än en dartspelare, underlig torsk med 0-3. Daniel kunde slipa till siffrorna i sista singeln men fick inte fart på pilarna. Trots bra chanser att skjuta hem segern var stålkanterna emot honom och det blev en snopen förlust med 1-3. Men vi vann alltså matchen med 6-3 och 20-16 i set, mot serieledarna.

/Micke, lagledare
 


WO-torsk

2018-02-15

Omgång sexton spelades mot det glada räk-gänget från Hagsätra, dvs La Gamba, på deras hemmaplan i förortens utkanter. Vi blev tyvärr bara fem spelare denna kväll då knappt halva klubben valde att vara på resande fot. Första dubbeln fick Åsa och Jonas slänga för att styra upp underläget. De inledde starkt och hade häng på vinsten men lyckades inte knyta ihop säcken på slutet, torsk med 2-3. Daniel och Pelle visade god moral i dubbel nummer två där de efter en trevande inledning ökade takten. Det hela slutade med en komfortabel 3-1 vinst. Sista dubbeln lämnade vi alltså wo i, så underläge 1-2 efter dubblarna var inte värre än vanligt.

Första singeln tog Jonas hand om och han spelar dart sedan ett par veckor, det är en fröjd för ögat att titta på. Allt såg väldigt enkelt ut med "tre raka" blandat med utgångar toppat med en 110p utgång i tredje set, enkel vinst med 3-0. Åsa hade inte mycket att säga till om i singel nummer två, där hon åkte som ett löv i vinden beroende på motståndarens nycker. Supertorsk med 0-3. Pelle kastade tredje singeln och startade starkt, men eftersom motståndaren kastade tons mest hela tiden blev det inte en lugn stund. Tyvärr slutade det hela med en snöplig 2-3 förlust. Daniel kastade stabil pil i singel nummer fyra, som var en riktigt kul och jämn tillställning. Till slut kunde Daniel göra ett glädjehopp efter att ha satt en snygg utgång i sista set, vinst med 3-2. Jag kastade femte singeln och det blev också en jämn match. Efter lite slarv från båda i tredje set kunde jag koppla greppet om granen och tog hem vinsten med 3-2. Det var helt nödvändigt då vi var tvungna att lämna wo i sista singeln, så resultatet var nu 4-5 och en avgörande dubbel stod i farstun.

Det var inga stora val då vi bara var tre spelare kvar, så jag och Pelle valde att kriga om en pinne. Det blev riktigt jämnt, och kul för dem som tittade på. Tyvärr orkade vi inte svara upp i sista set utan förlusten med 2-3 var ett faktum. Matchen slutar alltså 4-6, men vi vann seten med 18-17. Så kan det bli med wo inblandat.

/Micke, lagledare
 


Rakt och fint

2018-02-09

Omgång femton spelades mot det glada gänget från Svedmyra på vår hemmabana Söderbiljarden. Som vanligt när det är hemmamatch är det fullt ös, vårt andra lag spelar samtidigt i samma rum. Leif och Åsa inledde med första dubbeln och det märktes att Leif var ringrostig. Till slut började de i alla fall få in lite poäng för att till slut toffla hem en vinst med 3-2. Daniel och Pelle kastade dubbel nummer två och det gick åt skogen. Trots att de sulade poäng som två furier lyckades de förlora med 2-3. Tänk vad lite träning på klockan skulle kunna ge. Sista dubbeln tog jag och Jonas hand om, framförallt Jonas. Jag var en klassisk stödspelare medan Jonas satte både poängen och utgångarna i alla set, vinst med 3-0. Ledningen med 2-1 i matchen satt som en keps.

Leif fortsatte att traggla i första singeln och emellanåt syntes svag rök ovanför hans huvud när pilarna inte satt där det var tänkt. På något magiskt sätt lyckades han ändå få till en seger med 3-1 och skämdes nästan över det. Jonas kastade singel nummer två och var lika het som "Chucken" på elgitarr på 50-talet. Raka fina pilar och utgångarna satt som måsskit på biltaken, vinst med 3-0. Åsa hade chansen att knyta ihop säcken i tredje singeln och kastade bra. Tyvärr var motståndaren lagom mycket bättre för att det skulle bli en irriterande 1-3 förlust. Daniel kastade grymt bra pil i sin virtuella match han genomförde i huvudet, och vann enkelt singel nummer fyra, vinst på wo. Jag inledde starkt i femte singeln men det triggade bara motståndaren till de mest häpnadsfulla kombinationerna av pilar för att samla ihop höga poäng. Snopen förlust med 1-3 och nu hängde det på sista matchen. För sista singeln ställde Pelle upp sig vid plankan och inledde segertåget. Det blev en liten dipp i tredje set annars var det rakt på och ut som gällde, vinst med 3-1. Vi vann alltså matchen med 6-3, men set siffrorna haltar lite pga wo matcher, 16-11 i set.

/Micke, lagledare
 


Det blå skåpet står inte i Ösmo

2018-02-06

Omgång fjorton spelades i avkroken Ösmo mot laget med samma namn och vi var fem tappra spelare och en reserv som var på plats. Jonas och Åsa inledde med första dubbeln, även om de har statistiken emot sig. Men så inte denna kväll där de bjöd på bra pil och enkelt vann med 3-0. Daniel och Pelle kastade dubbel nummer två och visade att "hörbarhet nolla" kan spela dart. Ännu en enkel vinst med 3-0. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med reserven, som inte var någon mindre än Stefan "Sidan" Sundberg, tvåfaldig klubbmästare i dubbel. Av det kan man förstå att det blev ytterligare en enkel seger med 3-0. Ledning med 3-0 i matchen mot serietvåan kändes bra.

Åsa tog hand om första singeln och visade att trägen vinner. Hon kämpade upp sig från ett 0-2 underläge och vann till slut med 3-2 genom att kasta riktigt bra pil i andra halvan av matchen, skön vinst! Singel nummer två kastade vår skåning från Lidingö, Jonas. Som vanligt slängde han riktigt bra poäng men utgångarna satt inte som de skulle, trist förlust med 1-3. Reserven Stefan visade stabilitet och att träning lönar sig i tredje singeln där han bjöd på bra motstånd. Tyvärr satt inte utgångarna för honom heller utan det blev torsk med 1-3, och Ösmo närmade sig bakifrån. Pelle visade att ringrosten efter nyårsfirandet hade ramlat av när han efter en jämn och underhållande kamp vann singel nummer fyra med 3-2. Jag gjorde en Åsa i femte singeln när jag också lyckades vända underläge till vinst genom att sopa banan de tre sista seten, med chans på kort set i femte och avgörande. Skön seger med 3-2. Daniel visade var det blå skåpet skulle stå när han enkelt vann sista singeln med 3-0 efter kanonspel. Vi vann alltså matchen med 7-2 och hela 24-13 i set.

/Micke, lagledare
 


Nästa stabilt...

2018-01-29

Omgång tretton spelades mot Rockhangers på vår gemensamma hemmabana Söderbiljarden och vi var 8 starka spelare som ville visa var skåpet skulle stå. Till vårt stöd på hemmabanan hade vi som vanligt supporterklubben "Central south" på plats. Som brukligt inledde Lasse och Daniel med första dubbeln men de var uppenbarligen inte så heta ikväll, eller så hann de inte värma ordentligt. Det blev en snabb och klinisk förlust med 0-3. Pelle och Mats C visade dock bländande spel i dubbel nummer två när de kvitterade med en enkel 3-0 vinst. Sista dubbeln kastade John och Jonas på egen begäran och poängen visslade in. Tyvärr satt inte utgångarna tillräckligt snabbt eftersom motståndarna var som kobror kring en mus när det gällde just utgångar. Trist förlust med 1-3. Underläge med 1-2 efter dubblarna kändes ändå stabilt.

Lasse inledde singelspelet och kastade riktigt bra pil, något måste ha hänt i pausen. Det blev dock en jämn och gastkramande kamp i fem set. Till slut kunde Lasse göra sin numera klassiska segergest när han satte utgången i femte set, vinst med 3-2. Singel nummer två tog Åsa hand om och hon var stabiliteten personifierad, enkel seger med 3-0. Pelle hade lite problem i tredje singeln och blandade bottennapp med grymma pilar. Det blev ännu en jämn strid där vår man till slut stod som vinnare med 3-2. John slängde tillräckligt bra pil i singel nummer fyra, med många tons och snabba utgångar, för att glida runt med ett leende. Seger med 3-1 och ledning i matchen med 5-2. Daniel kastade femte singeln och hade stålkanterna emot sig. En frustrerad Daniel kunde bara konstatera att kvällen inte var hans, torsk med 1-3. Jag kastade sista singeln och hade avgörandet i min hand. Inledningen var kanon men sedan gick det troll i pilarna. Trots rejält kämpande, och stöd från spelare i vårt andra lag som var klara för kvällen, blev det en trist 2-3 förlust. Ställningen hade alltså blivit 5-4 i matchen och det var dags för avgörande dubbel.

Alla var överens om att Pelle och John skulle ta hand om sista matchen, och vilken match det blev. Båda lagen var taggade som uttrar vid parning och publiken blev bjuden på en kanonmatch. Till slut satte våra gossar den sista utgången och det blev vinst med 3-2. Seger i matchen med 6-4 och 22-19 i set, nästan stabilt ändå.

/Micke, lagledare
 


Torsk i yttersta mörkret

2018-01-23

Omgång tolv var första matchen efter årsskiftet och innebar en resa ut på vidderna, närmare bestämt till Hemmesta och ett möte med NWD. Första dubbeln fick Åsa och Jonas kasta och det var lite staplande i inledningen. När de väl kom igång var det lite för sent och det slutade med en 1-3 förlust. Daniel och Pelle ledde med 2-0 i dubbel nummer två innan någon hann reagera. Men sedan kom fallet och det blev både högt och snabbt, onödig torsk med 2-3. Jag och Lasse slängde pil i sista dubbeln och lyckades efter svajigt spel ro hem segern med 3-2. Underläge 1-2 i matchen kändes ändå hanterbart.

Jonas inledde med första singeln och kastade raka och fina pilar. Tyvärr gjorde motståndaren likadant och var dessutom lite vassare, torsk med 1-3. Lasse försökte desperat sätta utgångarna i singel nummer två som blev en jämn och rolig tillställning. Det enda som inte var roligt var förlusten med 1-3. När Åsa sedan förlorade tredje singeln med 0-3, efter ganska bra spel, låg vi alltså under i matchen med 1-5 och behövde någon typ av mirakel. Pelle visade att vi inte tänkte lägga oss platta på backen genom en stabil 3-0 vinst i singel nummer fyra. Vi såg alla hoppets stjärna tändas och snöstormen utanför kändes avlägsen. Jag gjorde en tapper insats i femte singeln, som var en riktigt jämn match vilken inleddes med chans på kort set av båda spelarna. Därefter vann vi vartannat set vilket resulterade i en trist 2-3 förlust som brutalt släckte hoppet. Daniel snyggade till siffrorna lite genom att vinna sista singeln med 3-0 och fick därmed bra statistik. Vi förlorade alltså matchen med 3-6 och 16-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Sju tappra tar upp underläge

2018-01-23

Omgång elva spelades på anrika Söderbiljarden mot La Gamba och var årets sista match. Vi var sju tappra samurajer som vågade livet i denna sista drabbning innan julmaten skulle sänka oss totalt. Daniel och Lasse inledde med första dubbeln och kastade stabilt. Men plötsligt hände något i mitten på fjärde set och de slarvade bort sitt överläge, trist torsk med 2-3. Jonas och Åsa kastade ömsom vin ömsom vatten i dubbel nummer två. Det blev en riktigt svajig resa som tyvärr också slutade i förlust med 2-3. John och Leif kastade sista dubbeln och var på pappret ett säkert kort, men de kom aldrig in i matchen och det hela slutade snöpligt med 1-3 i förlust. Underläge 0-3 efter dubblarna var ju ingen drömsits, som flickan sa.

Jonas hade chansen att reparera ställningen i första singeln och kastade riktigt bra pil. Tyvärr mötte han kvällens bäste spelare så förlusten med 0-3 kom inte som en överraskning. Åsa slog till i singel nummer två och visade bra nerver i en mycket jämn match. Det som avgjorde var att hon var lite säkrare på utgångarna, vinsten med 3-1 satt perfekt. John inledde lite svagt i tredje singeln då pilarna inte ville gå rakt fram som vanligt. Men han tog sig själv i kragen och ryckte till, efter det sopade han hem vinsten med 3-2 och kunde glädja sig åt ett avslutande 23-pilars set. Leif visade sin tävlingsinstinkt i singel nummer fyra där det blev jämn och lång kamp genom seten. Till slut stod han i alla fall som vinnare med 3-1, trots visst missnöje med antalet missade utgångspilar. Jag kastade femte singeln och kastade bra poäng men utgångarna var inte min kopp te denna kväll. Det resulterade i fyra tiebreak och vinst med 3-2 för min del. Vi hade alltså tagit ikapp hela försprånget till ställningen 4-4 inför sista singeln, som Daniel skulle kasta. Han visade noll sympati och sopade banan rejält med en stabil 3-0 seger, och den avgörande dubbeln var ett faktum.

Efter lite diskussioner och det faktum att inte alla var kvar, föll lotten på Daniel och Leif som partners i den avgörande dubbeln. Det visade sig vara helt rätt, en som kastade bra poäng och en som dessutom satte utgångarna, skön seger med 3-0. Matchen slutade alltså 6-4 till oss och 23-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Svedmyra-Batalj

2018-01-23

Omgång tio spelades i Svedmyra mot laget med samma namn och det var åtta taggade spelare som kom för att visa sin styrka. Som vanligt hade vi supporterklubben Central South på plats för att lyfta laget till en vinst. Första dubbeln kastade Åsa och Lasse och där var samspelet lika med noll. Jobbig start med en ledsam 0-3 förlust. Daniel och Anne slängde dubbel nummer två och där visade vi att Batalj kan spela dart, seger med 3-1 och vinden hade vänt. Sista dubbeln fick Pelle och Jonas slänga och det gick sådär. Efter mediokert spel var 1-3 förlusten ett faktum och lagledarens experiment visade sig vara ett totalt fiasko. Underläge med 1-2 i matchen.

Mats C gjorde en av sina sällsynta inspel och kastade riktigt bra i första singeln. Pilarna gick rakt fram men det var inte alltid det rätta. Efter en riktigt jämn match blev det en snöplig torsk med 2-3 efter sex tons av Mats C. Singel nummer två tog Anne hand om och där var det finsk sisu som gällde. Efter att ha varit totalt uträknad snodde hon vinsten med 3-2 genom heroiskt spel. Åsa kastade tredje singeln och hade inte stålkanterna på sin sida, samtidigt som motståndaren kastade stabilt. Förlust med 0-3 och motvinden var ett faktum. Pelle gav laget lite hopp genom att kasta stabil pil i singel nummer fyra där han enkelt vann med 3-0. Jag visade god moral i femte singeln genom att vinna med 3-0 efter lika många tiebreak. Det var alltså oavgjort inför sista singeln som Daniel fick på sin lott. Han hade inte en bra kväll denna dag och fick gå tomhänt från sin match, torsk med 0-3. Underläge med 4-5 inför den snart obligatoriska avgörande dubbeln.

Anne och Mats C som kastat bäst denna kväll fick chansen att ta sista pinnen för oavgjort. Det blev en kul match med både uppgångar och nedgångar, tyvärr var svackorna lite för djupa och allt slutade i en snöplig förlust med 1-3. Matchen slutade 4-6 och det blev 16-21 i set. Lärdom, bryt inte vinnande koncept.

/Micke, lagledare
 


Ösmo-Batalj

2018-01-23

Omgång nio spelades mot Ösmo hemma på Söderbiljarden och vi var sex tappra syndare som ville kasta pil, en och annan supporter hade också hittat hit. Första dubbeln tog Jonas och Anne hand om och det blev kamp direkt. Det var strid på stålkanterna hela vägen, där lagen vann vartannat set. Vi drog det längsta strået och vann med 3-2. Dubbel nummer två slängde Lasse och John och det borde varit en seger där också, om våra gossar varit mer synkade, trist torsk med 2-3. Sista dubbeln tog jag och Daniel hand om. Vi visade var skåpet skulle stå, enkel seger med 3-0. Ledning med 2-1 efter dubblarna var skönt för hjärtat.

Lasse inledde singelspelet som brukligt och var med hela vägen. Det räckte dock inte riktigt för en seger utan matchen slutade 1-3. Jonas fick det svårt i singel nummer två, där motståndaren var som en kastmaskin. Jonas lyckades dock sno ett set men annars var det asfaltering, förlust med 1-3. När Anne sedan förlorade tredje singeln med förkrossande 0-3 var även ledningen i matchen förlorad. Daniel hade konserverat sin fina form från dubbelspelet i singel nummer fyra och vann stabilt med 3-0. Jag rivstartade i femte singeln och hade ledning med 2-0 men sedan började utförsbacken. Det blev en onödig förlust med 2-3 efter avgörande tiebreak. John räddade hedern i sista singeln genom att detronisera sin motståndare med 3-0. Ni som kan er matematik vet att ställningen nu var 4-5 och det var dags för avgörande dubbel.

Efter lite diskussion klev John och Jonas in på arenan för att rädda en poäng. Det blev en riktigt bra match där båda lagen stod för underhållning på hög nivå. Publiken var vild inför sista set men tyvärr snodde Ösmo sista poängen med en snygg utgång. Matchen slutade med 4-6 i förlust och jämna 20-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Rockarna inhängda

2017-11-18

Omgång åtta spelades mot Rockhangers på vår gemensamma hemmabana Söderbiljarden och vi var sex tappra spelare som ställde upp. Men vi hade även supporterklubbarna South Central och East Side på läktaren, så det blev mycket tjo och tjim. Första dubbeln fick radarparet Anne och Jonas kasta och det blev en riktigt jämn och kul kamp. Mycket bra pil från båda håll, det enda trista var att vi drog det kortaste strået och förlorade med 2-3. Jag och Lasse var taggade som tusan inför dubbel nummer två, men tyvärr blev det en wo match, vinsten till oss. Sista dubbeln kastade bröderna John och Daniel och som vanligt blev det lite vilda western. Till slut lyckades de i alla fall paketera en snygg 3-1 vinst. Ledning med 2-1 efter dubblarna kändes tryggt.

Första singeln kastade Lasse denna kväll och han startade riktigt snyggt. Tyvärr arbetade motståndaren in sig i matchen och blev helt övermäktig på slutet för lilla Lasse. Trist förlust med 1-3. Jonas trodde han skulle få det enkelt i singel nummer två men fick möta Rockhangers bästa spelare. Det var tack och godbajs direkt, torsk med 0-3. Tredje singeln tog Anne hand om och gjorde en kanoninsats. Varje gång publiken trodde det var kört satte hon dubbeln för vinst, och det susade som i säven på läktaren. Skön seger med 3-1. Daniel visade var skåpet skulle stå i singel nummer fyra, inget snack. Raka snygga poäng och utgångarna satt som smörstekt röding i kistan. Jag slängde pil i femte singeln och det var ingen vacker syn. Men efter underläge lyckades jag sno två set i rad på 45:e pilen för att hamna i överläge och det var match igen. Till slut tofflade jag hem vinsten med 3-2. John fick aldrig chansen att visa sina kunskaper i den ädla konsten dart, för sista singeln blev också en wo match. Vi vann alltså matchen med 6-3 och 15-13 i set.

/Micke, lagledare
 


Fila på...

2017-10-25

Omgång sju spelades på Söderbiljarden mot NWD som kommit hela vägen från Hemmesta. Första dubbeln kastade Pelle och Lasse och de inledde starkt. Men halvvägs in i matchen började skärpan tryta och det blev en trist 2-3 förlust. Dubbel nummer två spelades av de såta vännerna Anne och Jonas som också kastade bra. Men även där blev det plump i protokollet eftersom tiebreak räkning inte fanns med på matten. Ytterligare en sunkig förlust med 2-3. Sista dubbeln tog vår nygamle vän Mats C hand om tillsammans med Åsa. Mats hade vilat sig i form inför detta, men kastade bra pil för att ha slumrat i fem år. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev torsk med 1-3. Underläge med 0-3 i matchen var ingen bra sits.

Lasse inledde singelspelet med första singeln och kastade fina poäng, men dart går även ut på att kliva på dubbel, det gick mindre bra. Det hela slutade i en förlust med 1-3. Anne kastade som en gudinna i singel nummer två och satte riktig press på motståndaren. Han vände dock sina underlägen från omöjliga positioner, så det blev en snöplig torsk med 2-3. När sedan Daniel lyckades slarva bort sig i tredje singeln med en 2-3 förlust, trots bra dart emellanåt, föll ridån ned med en smäll. Samtidigt rann hoppet ut som vatten i öknen, underläget i matchen med 0-6 var ett faktum, och så även förlusten. Åsa filade dock till siffrorna genom att vinna singel nummer fyra med 3-0 efter stabil dart, även om pilsnittet inte blev det bästa. Jag stod också för en pinne denna kväll i min 3-0 vinst i femte singeln. Sista singeln kastade Pelle och han hade chansen att hyfsa det hela lite till. Men stålkanterna var inte på rätt sida så det blev torsk med 1-3. Hela 2-7 i förlust i matchen, men endast 17-21 i set, alltid något att glädja sig åt.

/Micke, lagledare
 


Ren utnötning!

2017-10-25

Omgång sex spelades mot Rockhangers på vår gemensamma hemmabana Söderbiljarden. Vi var åtta sköna lirare som ställde upp för fight, dessutom fanns en representant från nystartade supportersektionen "Central South" med och hejade. Första dubbeln tog Anne och Lasse hand om och det började bra. Men motståndarna kom in mer och mer i matchen och till slut var förlusten med 1-3 ett faktum. Dubbel nummer två kastade Pelle och Daniel och där blev det dart på hög nivå. Bra spel från båda lagen gjorde matchen superintressant. Att våra gossar dessutom gjorde ett kort set på 18-pilar i 3-1 vinsten var bara mumma i själen. Sista dubbeln kastade Leif och John och det blev en mycket jämn kamp in i kaklet. Dit nådde vi först och vann alltså med 3-2, ledning med 2-1 i matchen.

Anne fixade biffen i första singeln när hon via ett antal tiebreaks snuvade motståndaren på segern, vinst med 3-1. Åsa kastade singel nummer två och där var det ingenting som satt som det skulle. Hon kämpade och kämpade samtidigt som stålkanterna inte var hennes vänner. Trist förlust med 0-3. Leif startade snyggt i singel nummer tre med stabil pil och nästan ett kort set. Men som det blir i bland kastades det ömsom högt och ömsom lågt, så det blev en svajig tillställning. Tyvärr slutade det med en snopen förlust på 2-3. JohnJohn sopade banan med BaraJohn i singel nummer fyra när han slängde riktigt bra dart. Med lite mer skärpa hade det nog blivit ett par korta set också. Så vinsten med 3-0 var inte tveksam någonstans. Matchen var hyfsat jämn ändå, vi ledde med 4-3. Jag kastade femte singeln och inledde stabilt, men motståndaren lyckades vända på steken och till slut var torsken med 1-3 i min hand. Pelle kastade stabila pilar i sista singeln och vann på ren utnötning med 3-0, kvällens längsta 3-setare. Det stod alltså 5-4 till oss och det brukar innebära avgörande dubble, så även denna kväll.

Det fanns två givna kandidater till den avgörande dubbeln och det var John och Daniel. Det blev en riktigt kul och jämn match där det kastades mycket bra dart och seten fördelades lika mellan lagen. Men det finns alltid en vinnare och den här kvällen blev det våra grabbar som snyggt vände 1-2 underläge till vinst med 3-2. Snyggt jobbat! Vi vann alltså matchen med 6-4, och jämna 22-18 i set.


/Micke, lagledare

 

Andra bullar

2017-10-11

Efter att ha haft speluppehåll var det dags för omgång fyra och mötet mot Gamba på deras hemmabana i Hagsätra. Vi hade kollat när sista t-banan skulle gå så det inte skulle bli några tråkigheter. Första dubbeln tog Lasse och Daniel hand om. Efter en lite trevande öppning där Daniel inte alls nådde upp till sina ordinarie nivåer fick grabbarna fart på pilarna. Lasse stod för snygga utgångar och det blev vinst med 3-1. Dubbel nummer två fick det omaka paret John och Jonas kasta, de har aldrig vunnit tillsammans. Det såg ut att bli en sådan kväll igen men till slut lyckades de toffla in en vinst med 3-2. Jag och Leif kastade sista dubbeln och slängde höga poäng. Tyvärr satt inte dubblarna lika bra så förlusten med 1-3 var ett faktum. Ledning med 2-1 efter dubblarna var helt ok.

Lasse inledde singelspelet och var riktigt het den här kvällen. Det dundrades tons och höga poäng om vartannat, en och annan dubbel slank också in. Med det som facit var det klassiska segervrålet ingen överraskning, vinst med 3-1. Jonas kastade singel nummer två och körde sin lite sävliga stil, dessutom höll han på länge. Men vi har ju mottot att det är kul att kasta pil, så en femsetare med lite tiebreak satt som hand i handske. Till slut stod han i alla fall som segrare med 3-2. Leif blandade högt med lågt i tredje singeln och förundrades själv över hur pilar har en tendens att leva ett eget liv. Till slut fick han styrsel på materialet och vann med 3-1. Daniel slängde bra pil i singel nummer fyra där han enkelt tog hem segern med 3-1, borde egentligen varit ännu bättre. Jag kastade bra pil i femte singeln som blev en jämn och rolig kamp ända in i kaklet. Tyvärr drog jag det kortaste strået genom att tjocka min utgång i sista set, och torsken med 2-3 var tung. John var inte så nöjd med sin insats i sista singeln, han har nog aldrig blivit så kvastad någonsin tidigare. Förlusten med 0-3 sved ända in i märgen. Men vi vann matchen med 6-3 och 21-17 i set.

/Micke, lagledare
 


Sur säsongsinledning

2017-09-28

Första matchen för säsongen spelades mot Svedmyra på vår hemmabana Söderbiljarden. Vi var många som ville spela och dessutom har vårt andra lag hemmamatch samtidigt, fullt ös i lokalen alltså. Första dubbeln kastade Lasse och Daniel med blandat resultat. Det blev en jämn match där våra gossar räknade fel vid avgörande tillfällen, snopen förlust med 2-3. Jonas och Anne bombade på i dubbel nummer två, särskilt Anne var het den här kvällen, hon hade ett pilsnitt på 20p i första set. Tyvärr gick luften ur dem när de missade utgångarna, torsk med 0-3. Sista dubbeln spelade Leif och John, så där blev det dart på hög nivå. Enkel vinst med 3-0. Underläge 1-2 efter dubblarna har vi klarat förr.

Anne fortsatte sitt korståg när hon kastade första singeln. Trots bra pilkastning låg hon dock under med 0-2 och mörkret sjönk i lokalen som natten en vinterdag. Men då såg Anne ljuset och vände matchen till en skön 3-2 vinst. Singel nummer två kastade Åsa och hon var taggad efter helgens träning. Formen var dock inte kvar och det blev en utdragen kamp som skulle avgöras i sista set. Tyvärr lyckades hon inte göra en Anne, förlust med 2-3. John sopade på i tredje singeln med stabila och raka pilar. Motståndet var inte enkelt men till slut var segern med 3-1 i hamn. Pelle gjorde en bra insats i singel nummer fyra när han enkelt tog hem en 3-0 vinst, även om det var lite darrigt emellanåt. Daniel hade ingen bra kväll i femte singeln, alldeles för många stålkantsträffar som gick åt fel håll. Det blev ändå en lång och jämn match med mycket dramatik, torsk med 2-3 och det stod 4-4 i matchen. Jag kastade sista singeln och behövde vinna för att vi skulle ha övertag i avgörande dubbeln. En del av träningen från helgen satt kvar, även om utgångarna inte satt som de skulle. Till slut lyckades jag toffla hem segern med 3-1. Det stod alltså 5-4 till oss och det var dags för avgörande dubbel.

Efter långa överläggningar blev det jag och Pelle som kastade, och vi kom inte upp i den nivå som krävdes. Motståndarna började dessutom starkast för att sedan sjunka som en dragg i saltvatten, vilket blev vår stora räddning. Det gjorde att vi till slut stod med en darrig 3-2 vinst i näven och bad om ursäkt för vårt dåliga spel. Vi vann alltså med 6-4, 24-18 i set.

/Micke, lagledare
 


Säsongsavslut med smak

2017-03-30

Sista omgången för säsongen spelades mot Ösmo på anrika Söderbiljarden. Det fanns en minimal chans för oss att ta oss till kvalspel, så hela laget (10 spelare) ville vara med och bidra. Dessutom kom supporterklubben Central och hejade, och som grädde på moset fyllde Johny år. Första dubbeln fick Lasse och Putte kasta och de kompletterade varandra bra. Putte var stabil med raka pilar och Lasse var mer vilda western, vinst med 3-1. John och Leif spelade dubbel nummer två och gjorde bra ifrån sig, men vad kan man förvänta sig av Mr 180 och en rakryggad stolthet. Skön seger med 3-1. Sista dubbeln kastade Johny och Anne och det var mer kamp än skönspel. Till slut lyckades de på något märkligt sätt toffla hem segern med 3-1. Ledning med 3-0 efter dubblarna tände hoppets stjärna.

Åsa var taggad i första singeln och ville inte drabbas av ytterligare en grisbira, så hon rivstartade och vann första set. Motståndet visade sig dock vara riktigt på alerten och det blev en rejäl match med givande och tagande. Tyvärr förlorade Åsa till slut med snöpliga 2-3. Leif gjorde processen kort i singel nummer två som han enkelt vann med 3-0. Pelle körde på i karaktäristisk stil i tredje singeln, men det är inte fullt lika stabilt som förr, emellanåt slinker pilarna åt fel håll. Men det blev ändå vinst med 3-1 och han var därmed lagets bäste spelare för säsongen. John fick hårt motstånd i singel nummer fyra och åkte på ytterligare en förlust, andra raka och 0-3 i baken. Jag kastade femte singeln och gjorde en stabil insats vilket ledde till en skön 3-0 seger. Därmed var matchen i princip avgjord och Daniel kunde slappna av i sista singeln. Tyvärr blev han totalt avslagen och förlorade snöpligt med 1-3. Vi vann alltså matchen med 6-3 och 21-13 i set.

/Micke, lagledare
 


Stabilt, stabilt som fan

2017-03-30

Omgång 21 spelades mot Fight på Västertorps Hjärta som är deras hemmabana. Vi var åtta spelare som ville kasta men pga strul på röda linjen visste ingen av oss om vi skulle komma fram. Supporterklubben Westside hade dock hittat dit med en representant som väntade förväntansfullt på sitt lag. Några av oss lyckades komma i tid och andra kom i otid, supportern jublade förstås. Första dubbeln kastade Pelle tillsammans med Daniel och det blev en het match. Kul och jämnt spel resulterade till slut i vinst för våra killar med 3-2. Lasse och John spelade dubbel nummer två och John var tämligen het, som en bakad potatis. Tyvärr räckte inte det, som alla vet krävs två för att dansa tango, torsk med 1-3. Jag och Leif, som efter ett par månaders uppehåll pga ryggproblem, kastade sista dubbeln. Leif visade storform men själv bidrog jag bara med ett par tons och en utgång. Det räckte dock till en stabil vinst med 3-0. Ledning efter dubblarna med 2-1 kändes bra då det var jämnt spel.

Pelle kastade första singeln och tog ledningen med 2-0 efter en stark start. Sedan gick det troll i pilarna och motståndaren lyckades vända på steken, trist förlust med 2-3. Putte kastade singel nummer två och var stabil som en klippa. Han fick dock rejält mothugg från sin motståndare som tyvärr inte lyckades hålla ihop när det gällde. En skön seger med 3-2 och vi ledde med en pinne igen. Tredje singeln kastade Anne och hon är fortfarande drottningen av tiebreak. Trots väldigt svagt spel jämfört med förra veckan lyckades hon vända ett 0-2 underläge till 3-2 vinst. Detta särskilt genom att vinna i tiebreak i sista set då motståndaren kastade klubba, härlig seger! John mosade sitt motstånd i singel nummer fyra där han bland annat kastade tredje 180p för säsongen och hade chans på ett 16-pilars set. Det blev inte riktigt så, men 3-0 i vinst är fullt godkänt. Jag slängde pil i femte singeln där jag startade starkt men motståndaren vände till halvtid. Sedan blev det strid på kniven innan jag lyckades sätta utgången för en skön 3-2 vinst. Daniel hade inte några problem i sista singeln där han efter stabil kastning tog hem segern med 3-1. Vi vann alltså matchen med 7-2 och 24-15 i set, men det var jämnare än siffrorna visar.

/Micke, lagledare
 


Säsongens första grisbira!

2017-03-17

Omgång nitton spelades mot Etanol i deras nya klubblokal i Södertälje. Tyvärr kunde inte vår Southside falang av supporterklubben vara med och heja, men det gick bra ändå. Vi var sex glada spelare som lyckades ta oss dit. Första dubbeln kastade Putte och Lasse och det var inga konstigheter. Vinst med 3-0 efter stabilt spel i två set. Dubbel nummer två tog Daniel och Pelle hand om. De började stabilt men som så ofta slarvar vi i tredje set, vinst med 3-1. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med Åsa och där blev det mer tuggmotstånd. Efter en jämn kamp med intrikata spelvändningar segrade vi till slut med 3-2. Ledning med 3-0 efter dubblarna kan aldrig vara fel.

Åsa hade bråttom hem så hon kastade första singeln. Kanske var det stressen eller motståndaren, men pilarna gick inte riktigt hennes väg. En trist förlust med 0-3 efter ändå hyggligt spel. Lasse skördade ytterligare en framgång i singel nummer två där han lyckades ta hem en 3-0 vinst efter bra spel. Den numera patenterade segergesten visades upp, med tillhörande vrål. Tredje singeln fixade Putte galant efter stabilt och rakt spel, där även utgångarna satt som smäckar. Vinst med 3-0 och minst en pinne i matchen. Pelle kastade stabilt i singel nummer fyra, men hade ändå lite problem med motståndaren som inte gav sig. Till slut kunde han i alla fall ta hem vinsten med 3-1. Jag kastade femte singeln och lyckades för en gångs skull hålla hela vägen. Det var inget skönspel, men vinster räknas alltid, 3-2. Daniel dunkade efter bra spel in sista spiken i kistan genom en 3-0 vinst i sista singeln. Vi vann alltså matchen med 8-1 samt hela 24-9 i set, och Åsa måste bjuda på säsongens första grisbira.

/Micke, lagledare
 


Slakt med brud i läderskrud

2017-03-13

Omgång arton spelades mot Airbag på vår hemmabana Söderbiljarden och vi var sex ståndaktiga spelare som ville ta en behövlig seger. Pelle och Lasse fick inleda med första dubbeln. Det började strålande och båda kastade riktigt bra pil, men halvvägs in i matchen slocknade lågan. Allting slutade med en snöplig 2-3 förlust. Dubbel nummer två kastade slaktarbröderna, dvs Daniel och John. För det var vad det hela handlade om, vinst med 3-0. Jag och Åsa slängde sista dubbeln men fick aldrig igång spelet ordentligt. Efter en vals i otakt blev det torsk med 1-3. Underläge med 1-2 efter dubblarna var inte så bra.

Åsa inledde singelspelet med första singeln och hade slipat pilarna i pausen. Hon kom ut som en helt ny brud, i läderskrud, och sopade hem matchen med 3-1. Lasse fick kasta singel nummer två och fick en tuff och hård match. Men den lille mannen kastar ibland stor pil, vilket skedde ikväll. Han satte iskallt dubbeln i sista set efter att motståndaren missat sin, vinst med 3-2. Pelle gjorde processen kort i tredje singeln när han tämligen enkelt vann med 3-0, inget imponerande snitt dock. Singel nummer fyra kastade John och den här gång var det han som låg på slaktbänken. Sämre spel har vi nog inte sett från honom på länge, torsk med 0-3. Jag kastade bra pil i femte singeln och ledde varje set, men missade på det sista viktiga momentet, utgången. Trist förlust med 0-3. Det stod alltså 4-4 i matchen så Daniel hade pressen på sig i sista singeln. Men han kastade drömpil i sin match som blev en riktigt hård kamp. Till slut stod han i alla fall som vinnare med 3-1, och det var dags för avgörande dubbel.

Efter lite polsk riksdag kom vi fram till att Daniel och jag skulle försvara våra färger. Det blev en riktigt kul och jämn kamp där båda lagen kastade mycket bra dart. Till slut lyckades vi i alla fall knyta ihop säcken och slå in sista spiken i kistan för en 3-1 vinst. Vi vann alltså matchen med 6-4, setskillnaden blev 21-17.

/Micke, lagledare
 


Skiter gnuer stål?

2017-03-09

Omgång sjutton spelades mot Steel på grannklubben Mini dart och vi var sju samurajer som ville leka. Första dubbeln kastade Daniel och Lasse och det gick inget vidare. Dåligt flyt med poängen och utgångarna ska vi inte nämna, torsk med 0-3. Dubbel nummer två kastade en stukad Leif tillsammans med Putte. Här var det annan fart i pilarna och Putte visade hur man kastar poäng. Leif pricksköt i vanlig ordning trots dålig rygg, vinst med 3-2. Sista dubbeln slängde Pelle och John och det var fin dart även där. Motståndarna var också vassa men våra gossar drog längsta strået, vinst med 3-2. Ledning med 2-1 efter dubblarna kändes bra.

Första singeln kastade Lasse och det var upp och ned på böljan den blå som gällde. Ena gången utgång och nästa +200 kvar. Det räcker inte riktigt ens på vår nivå, förlust med 2-3. Putte spelade dart i singel nummer två när han formligen krossade sin motståndare med sina trippel-20. Han satte även utgångarna, säker seger med 3-0. Tredje singeln slängde Pelle och han hade ingen bra dag. Trots hårt slit lossnade aldrig roten, torsk med 2-3. John hade kikarsiktet inställt i singel nummer fyra och dundrade tons som gnuer skiter stål. Enkel vinst med 3-0. Ganska jämnt i matchen men med ett litet övertag för oss. Jag kastade femte singeln och gjorde ok ifrån mig, dock satt inte utgångarna som de borde. Lite snöplig förlust med 1-3 och 4-4 i matchen. Daniel blev mosad av sin motståndare i sista singeln och förstod nog inte vad som hände. Det stod alltså 4-5 i matchen och en avgörande dubbel på agendan.

Två spelare stod ut den här kvällen så valet att låta John och Putte kasta avgörande var inte svårt. Det som verkade vara svårt blev däremot att sätta utgångarna, för det kunde de inte. Trots ledning med 150-200 poäng i varje set blev det torsk med 0-3. Matchen slutade alltså med förlust 4-6 och 17-22 i set.

/Micke, lagledare
 


Batalj DK Singel-KM

2016-02-07

Dags för singel-KM 2017 och det spelas lördag 11/2 på Söderbiljarden med start 15:00. Ta med en lagom stor summa pengar för statistik öl och naturligtvis för eget dricka. Daniel fixar pokalen och ny prispokal för 2017, för enligt uppgift vann han 2016.

Väl mött!

/Micke, lagledare
 


Referat Klubbmästerskap i singel

2017-03-05

Singel-KM 2017 spelades lördagen den 11/2 på Söderbiljarden och vi var tio spelare som ville ta hem pokalen och samtidigt visa hur dart ska spelas. Som vanligt lottade vi ihop ett par pooler där sedan ettan och tvåan gick vidare till semifinaler och slutligen final. Traditionen med statistik-öl finns ju som vanligt, dvs det finns ett antal öl att spela om som delas ut i pausen före finalspelet. Första poolen bestod av följande: Leif, Lasse, Jörgen G, Daniel (regerande mästare) och Micke. Pool nummer två fick följande utseende: Johny, BoBo, Stefan (Sidan), Åsa och John. På pappret kändes utgången given i de två grupperna, men allt kan hända för att citera Arne Hegerfors.

Sedan ett par årtävlar ju BoBo i en annan klubb men är stödmedlem i Batalj. Eftersom det även är i en högre division brukar han få börja på 621p som handikapp. Som vanligt blir det fasligt många matcher och det blir lite svårt att återge alla. Det började i alla fall med en rejäl skräll när Lasse vann över mig med 3-0 i första singeln. BoBos vinst över Johny med 3-2 i andra gruppen var mer väntad. Min förlust gjorde mig rejält taggad och jag vann resterande matcher för gruppseger, tom Daniel fick bita i gräset. Däremot blev kampen om andra platsen rejält jämn och avgjordes som vanligt efter set räkning. Vinnare blev Leif och det var vinsten över Daniel som fixade biffen. John kastade som vanligt stabilt i gruppspelet och hade bara en förlust mot Johny som plump i protokollet. Man skulle ju kunna trott att BoBo borde varit säker för finalspel, men det är svårt att hinna ned från 621p mot väldigt taggade motståndare. Det som förvånade publiken mest var att Sidan lyckades vinna tre matcher mot etablerade spelare, men fick nöja sig med andraplatsen efter set räkning. Statistik-ölen fördelades såhär denna kväll:

Flest vinster: John & Micke på 3 stycken och +4 i set
Kortast set: Daniel lyckades kasta 1 stycken 23p
Högst utgång: Sidan tog hem detta på en 62p
Flest tons: John lyckades skrapa ihop 11 stycken
Flest boklöv: Åsa tog över kronan med 11 stycken
Ingen lyckades med bulleutgång eller en 180p

Sedan blev det dags för finalspelet och som ni räknat ut möttes jag och Sidan i ena semifinalen och John mötte Leif i den andra. Det blev en jämn kamp mellan mig och Sidan där jag tog lite mer poäng men Sidan kom ikapp på slutet i varje set. Till slut stod i alla fall jag som vinnare med 3-2 och skulle få spela final i singel för första gången. Den andra semifinalen blev lika jämn och det var kamp hela tiden, John dundrade poäng som vanligt och Leif stod för prickskyttet. Till slut var det nog Leifs rygg som tog slut och John kunde ta hem segern med 3-2.

Finalen kunde börja och det blev en förvånansvärt jämn match där jag tog ledningen med 2-0 innan John fick ordning på pilarna. Jag kunde ha avgjort i fjärde set om jag inte slarvat och kastat mig tjock när jag äntligen fick chansen, sedan klev John för ett sista och avgörande set. Där tog jag initiativet och ledde med 91p mot Johns 147p när allting avgjordes. Trippel-20, trippel-19 och sedan dubbel-15 satte punkt för matchen, John hade alltså lyckats med en 147p utgång. Det var surt sa räven, men bara att gratulera John till dart i världsklass. John tog alltså hem pokalen efter vinst med 3-2 och var nästan i chock när han gratulerades av alla närvarande. Ytterligare en ristning i bucklan för hans del. Singelmästare 2017 är alltså John Löfgren, grattis!

/Micke, lagledare
 


Gnu i kvicksand med patenterad segergest

2016-02-02

Omgång 13 spelades på anrika Söderbiljarden mot det glada gänget Spik, där de flesta är tjejer. Vi var sex sugna spelare (killar) som ville slänga pil, och lite ord. Första dubbeln tog Johny och Daniel hand om och de startade starkt. Mitt i matchen började de dock slarva lite. De lyckades ändå fokusera sig till en vinst med 3-2. Dubbel nummer två tog Lasse och Pelle hand om, de fick en chans att revanschera sig från förra veckan. Den chansen missades inte, banan var rensopad när matchen var över, vinst med 3-0. Jag och John ville inte vara sämre i sista dubbeln, utan gjorde processen kort med motståndarna genom en 3-0 vinst. Ledning med 3-0 efter dubblarna kallas smakstart.

Första singeln kastade Lasse och det var både upp och ned i spelet. Men till slut fick vi se den patenterade segergesten, med tillhörande segertjut, när han satte utgångspilen för vinst med 3-1. John började starkt i singel nummer två men tappade fokus totalt efter halva matchen. Det blev lite lallande och förlusten med 1-3 var ett faktum. Pelle har ryckt upp spelet en nivå och visade det i tredje singeln. Stabilt kastande gav honom en fin 3-0 vinst. När sedan Johny visade en begynnande KM-form i singel nummer fyra, där han efter en jämn och kul match tog hem segern med 3-2, var vi som lag hemma. Ledningen med 6-1 i matchen var ointaglig. Jag kastade femte singeln och startade som en gnu med fötterna i kvicksand, det var tungt. Lyckades dock lyfta spelet för att göra sista set riktigt kul för publiken. Men stålkant ut för mig och tvärtom för motståndaren gav en förlust med 2-3. Daniel visade KM-form han också i sista singeln, där han hyfsat enkelt vann med 3-1 efter snygg dart. Vinst i matchen med 7-2 och hela 24-12 i set. Nu är det uppehåll till 14 februari då vi har nästa match.

/Micke, lagledare

 

"Det blir tiebreak och jag vinner"

2016-01-24

Omgång tolv spelades mot det glada gänget Pilo som härjar i Södertälje, vilket gav oss en lång resa direkt efter julmaten. Vi var sju tappra krigare som valde att åka iväg. Dessutom var en representant för supporterklubben Southside med och hejade, alla var glada för det. Första dubbeln kastade Johny och Anne vilket de gjorde hyfsat bra med tanke på uppehållet sedan hösten. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev förlust med 1-3. Daniel och Leif spelade dart i dubbel nummer två, även om de bjöd in till dans efter två set. Men med en stor gnutta jävlar anamma lyckades de toffla hem vinsten med 3-2. Sista dubbeln kastade Pelle och Lasse som startade underbart med en två sets ledning. Sedan kom det grus i maskineriet, och det var stora stenar, förlusten med 2-3 var inte nådig. Underläge med 1-2 efter dubblarna var dock helt ok på bortaplan.

Första singeln tog Anne hand om och hon inledde starkt, tyvärr fick hon inte riktigt till utgångarna utan föll på målsnöret. Tredje set gick dessutom rakt i sjön så det blev torsk med 0-3. Singel nummer två kastade Leif och han visade hur dart ska spelas. Tyvärr var hans motståndare lika vass och det blev en av kvällens jämnaste drabbningar, förlusten med 1-3 var orättvis. Johny levde på hoppet hela tiden i tredje singeln, och varvade kanonpil med riktiga bottennapp. Inför femte och avgörande set sa han, citat "det blir tiebreak och jag vinner", och så blev det, vinst med 3-2. Singel nummer fyra kastade Pelle och han hade fortfarande problem med grus, kanske i ögonen då siktet inte var det bästa. En snöplig förlust med 2-3. Femte singeln kastade jag och det blev ingen fröjd för ögat. Utgångar var tydligen inte min grej, torsk med 0-3. Daniel försökte jämna till siffrorna i sista singeln men det gick sådär. Han kom inte riktigt in i matchen och förlusten med 0-3 var ett faktum. Trist inledning på året, 2-7 i förlust och hela 12-25 i set

/Micke, lagledare

 

Falnande stjärngnu i tjära

2016-12-08

Omgång elva spelades på Söderbiljarden mot de glada bilentusiasterna från Pilo Dart i Södertälje. Vi hade även stöd från supporterklubben Central i form av stor-Micke, som slängde med oss i somras. Lasse och Daniel inledde med första dubbeln och startade bra. Men sedan började det gå troll i pilarna och Lasse räknade galet i ett tiebreak, torsk med 1-3. Pelle och John borde gjort processen kort i dubbel nummer två, i alla fall på pappret. Tyvärr blev de omvänt och detta trots mycket bra kastande, så förlusten med 0-3 kom som en chock. Putte och Åsa kastade sista dubbeln och inledde starkt med att ta ledningen med 2-0. Men vad hjälper det när man börjar bli nervös, torsk med 2-3. Underläge med 0-3 efter dubblarna är aldrig bra.

Leif visade klass i första singeln genom stabilt spel och ett lugn som vi inte sett på länge, vinst med 3-0 och hoppets stjärna hade tänts. Putte slet som en gnu i tjära i singel nummer två. Tyvärr missade han målet med en noslängd, förlust med 1-3. John hade en riktig kamp i tredje singeln där tonnen haglade och de snygga utgångarna lyste. Mycket publikvänlig match som John lyckades sno hem med 3-2, båda hade över 15 i pilsnitt. Pelle kastade bra i singel nummer fyra ända till sista set, då han totalhavererade och blev bortspelad. Förlusten med 2-3 kändes ordentligt. Jag kastade femte singeln och lyckades mot alla odds också sno hem en vinst, vilket var ett tag sedan. Det var dock inget skönspel som gav mig 3-2 i set. Det var jämt som attan i matchen och Daniel behövde vinna sista singeln för att vi skulle få till en avgörande dubbel. Det blev ännu en bra och jämn match där det kastades dart på hög nivå. Tyvärr hade Daniel lite oskärpa i kastandet mot slutet så han förlorade snöpligt med 2-3. Matchen slutade alltså med förlust 3-6 och 17-22 i set.</p>

/Micke, lagledare

 

Referat Klubbmästerskap i dubbel

2016-12-02

Dubbel-KM 2016 spelades lördagen den 19/11 och vi var tolv spelare, varav en nykomling som var tjej, kom och ville göra upp om mästerskapet. Regerande mästarna Stefan Apelbo (BoBo) och Stefan Sundberg (Sidan) hade dessutom skaffat massor av godis för oss spelare att smaska på. Även Batalj supporterklubb "Central" var representerade i form av Björne, som inte arbetar på Björnes magasin. Som vanligt när det gäller dubbel lottar vi paren förutom regerande mästarna, sedan möter alla varandra i ett pool spel, och topp 4 går vidare till semifinal och final. De som inte vill nå så högt kan alltid inrikta sig på statistik-ölen som man får i pausen innan finalspelet. Paren lottades enligt följande: BoBo och Sidan (regerande mästarna), John och Pelle, Carina (nykomling) och Monica, Åsa och Lasse, Johny och Daniel samt slutligen Micke och Jörgen G. Med andra ord fanns ett par rejäla utmanare till titeln.

Vi körde som vanligt 5x501 och som vanligt blir det en kortversion av gruppspelet då det blir en hel del matcher. Regerande mästarna verkade loja i starten och torskade första matchen mot kvällens starkaste lag som var John och Pelle. Mästarna ryckte upp sig vartefter och lyckades knipa andra platsen med tre vinster, precis före Johny och Daniel som fick lika många men hade sämre setskillnad. Herrarna Jhn och Pelle gick igenom gruppspelet helt obesegrade och såg farligt vassa ut. De övriga lagen hade en jämn och stundtals hård kamp om den återstående finalplatsen. Tjejlaget fick bita i gräset och till slut hamnade Åsa och Lasse, samt Micke och Jörgen, på samma poäng och samma setskillnad. Inbördes möte fick avgöra, och eftersom Åsa och Lasse hade vunnit den absolut sista gruppspelsmatchen tog de även sista finalplatsen. Statistik-ölen förelades såhär mellan paren:

Flest vinster: John och Pelle med 5 stycken Kortast set: delades mellan BoBo och Sidan, samt John och Pelle, båda lyckades kasta 24p Högst utgång: Johny och Daniel tog hem detta på en 113p Flest tons: John och Pelle lyckades skrapa ihop 14 stycken Flest boklöv: delades mellan BoBo och Sidan, samt Åsa och Lasse, med 10 st (skämigt lågt) Ingen lyckades dock med bulleutgång eller 180p

Sedan blev det dags för semifinalerna och som ni räknat ut fick supersnubbarna John och Pelle möta Åsa och Lasse, medan BoBo och Sidan tänkte göra livet surt för Johny och Daniel. Den senare matchen blev en rejäl utklassning där mästarna äntligen visade hur dart ska spelas och varför de innehar titeln. Enkel vinst med 3-0 och det var inte mer att säga om det. Den andra semifinalen blev däremot en riktig kamp där John och Pelle kastade massor med poäng men inte var tillräckligt fokuserade för att sätta utgångarna. Åsa och Lasse däremot hade ätit taggtråd innan matchen och tuggade på som två rabiessmittade gnuer, vilket gav resultat. Till allas förvåning stod de som segrare med 3-2 och var i final, Björne jublade på läktaren. För er statistik nördar kan dock nämnas att de var i final 2014 också.

Finalspelet kunde börja och det var alltså regerande mästarna BoBo och Sidan som mötte Åsa och Lasse. Mästarna hade fått upp ångan och gick för knockout seger men Åsa och Lasse stretade emot så gott det gick. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan vi fick efter en 3-1 vinst samma mästare som 2015, nämligen BoBo och Sidan. Tack alla för en bra och trevlig insats, samt ett stort grattis till Bataljs dubbelmästare 2016 som alltså blev BoBo och Sidan!

/Micke, lagledare
 


Upp och ner och upp igen!!

2016-12-02

Omgång tio spelades mot Spik på vår gemensamma hemmabana Söderbiljarden, och anledningen till att det saknas lite omgångar är att vi mött laget vakant. Vi var sex ståtliga herrar som antog kvällens utmaning. Första paret ut var Lasse och Daniel i första dubbeln och de kastade stabilt. Det var inga krusiduller i den 3-0 vinsten, bara snygg dart. Dubbel nummer två tog Leif och Putte hand om och här var det helt annorlunda. Det märktes att ingen av dem var med på dubbel-KM:et och skaffade sig erfarenhet i sådana här situationer, torsk med 1-3. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med John, och det var en fröjd. Egentligen vann John matchen, jag bara kompletterade, vinst med 3-0.Skön start med 2-1 i ledning.

Första singeln kastade Lasse den här kvällen och han var duktig på poängen, ibland. Tyvärr satt inte utgångarna överhuvudtaget och det blev många tiebreak, samt en trist förlust med 1-3. Leif kastade singel nummer två och fick kämpa rejält. Han startade snyggt och tog ledningen med chans på mer, men sedan kom några flyers, ganska många faktiskt. Så han fick slita som en kopplad gnu för att ta hem vinsten med 3-2. Putte visade god moral i tredje singeln när han efter ordentligt berg-och-dalbanekastande lyckades toffla hem vinsten med 3-1 efter tiebreak i fjärde set. John detroniserade sin motståndare i singel nummer fyra, han kastade exempelvis en 180p och missade en 120p utgång på stålet, och gjorde därmed en riktigt snygg 3-0 vinst. Då kändes 5-2 ledningen stabil för mig som lagledare. Daniel kastade bra pil i femte singeln men fick en riktigt svår motståndare på halsen, så han drog det kortare strået och förlorade med 0-3. Allt hängde på mig i sista singeln och jag sprattlade som en mask på kroken, men torsken med 1-3 slog till som ett spö i backen. För er som hållt räkningen stod alltså en avgörande dubbel på schemat eftersom vi ledde med 5-4 i matchen.

Efter noll diskussioner valdes bröderna brothers, dvs John och Daniel, som exekverare av denna högst avgörande dubbel. Det blev en riktigt bra dartmatch som hade alla ingredienser för att hålla spänningen på topp. Underlägen, vändningar, tons i överflöd, höga utgångar, bara nämn det! Och det bästa av allt var att vi stod som vinnare med 3-2 på slutet. Matchen slutade alltså med vinst 6-4 och 21-17 i set.

/Micke, lagledare

 

"Bom chackalack, respect!"

2016-10-28

Omgång sex spelades hemma på Söderbiljarden mot Steel Tons och vi var sju spelare som tänkte ha lite roligt. Första dubbeln spelade Anne och Daniel, den hann knappt börja innan det var "Bom chackalack, respect!" och vinst med 3-0. Dubbel nummer två däremot, som spelades av Pelle och Lasse, var en helt annan resa. Underläge med 0-2 byttes efter en rejäl kraftansamling till vinst med 3-2, och vår supporterklubb "Batalj Downunder" kunde jubla från läktaren. Sista dubbeln spelades av John och Åsa, som kom in lätt försenad med andan i halsen. Det blev en trevlig match där vårt gäng hade chans på kort set i både andra och tredje set, men dart är ju kul. Vinst med 3-0 och vi ledde matchen med samma siffror efter dubblarna, inte så pjåkigt.

Anne hade ingen kul kväll i första singeln då motståndaren visade sig vara tämligen välrenommerad i landslagssammanhang, bland annat nuvarande kapten för damlandslaget. Det var bara att njuta av uppvisningen, torsk med 0-3, men Anne hade chansen i första. Singel nummer två fick Åsa ta hand om och gjorde en snygg upphämtning från 0-2 underläge till 2-2. Där tog kraften slut och den jämna kampen slutade med 2-3 i förlust. Pelle dundrade på i vanlig bullrig stil i tredje singeln och vann tämligen enkelt med 3-0. John verkade ha kikarsikte på sina pilar för det spelade inte så stor roll hur han kastade, de satt där de skulle hela tiden. Efter en liten dipp i fjärde set var vinsten kammad och hemtagen, 3-1. Jag hade bytt stockar kvällen till ära och pilarna gick faktiskt rakare, däremot satt inte utgångarna för det. Förlust med 1-3 och det var ledning i matchen med 5-3. Daniel fokuserade så det knakade i hörapparaten i sista singeln, eller om det var i käkarna. Det gav i alla fall resultat, snabb ledning med 2-0 och flera utgångspilar i tredje set. Han schabblade lite men tog igen med råge i fjärde set, för vinst med 3-1. Vi vann alltså matchen med 6-3 och hela 21-13 i set. Ingen match nästa vecka pga höstlov, men några av oss spelar Stockholm cup.

/Micke, lagledare

 

En slank hit, en slank dit dock aldrig ner i diket

2016-10-21

Omgång fem spelades mot Airbag ute på en krog i Vårberg, som verkade ha två adresser. Det hindrade dock inte Batalj från att få ihop sex tända spelare, även om några var på villovägar. Och kors i taket, en av dem som dök upp var Putte, som inte kastat på tre år. Första dubbeln tog Daniel och Lasse hand om, någon gång måste frossan släppa. Tyvärr inte den här kvällen då båda var lika kalla som isprinsessan, torsk med 1-3. Dubbel nummer två spelades av Putte och Pelle och här har vi ett vinnande par framöver. Det var som att en atombomb hade briserat på banan, vinst med 3-0. Jag och John försökte hålla ihop pilarna i sista dubbeln och tog ledningen med 2-0. Tyvärr tappade vi spelet helt och förlorade med 2-3. Underläge med 1-2 efter dubblarna var inte bra.

Lasse inledde singelspelet med första singeln och mötte motståndarnas bäste spelare, han gjorde en 180p på uppvärmningen. Förlusten med 0-3 var helt väntad, av alla utom Lasse. Singel nummer två tog Putte hand om och spelade stundtals bländande dart. Han har konserverat formen bra genom åren och vann med 3-1. Pelle kastade tredje singeln och hamnade snabbt i underläge då pilarna inte ville samma sak som han. Men så stämde allting och Pelle vände 0-2 underläge till vinst med 3-2 och blev himla glad. John körde på som han brukar i singel nummer fyra, även om det inte var lika stabilt som vanligt. Vinsten med 3-0 satt dock perfekt eftersom vi tog ledningen i matchen. Jag kastade femte singeln och hade ingen bra kväll, börjar fundera på om jag har stockproblem. Det blev en trist torsk med 1-3. Daniel försökte verkligen i sista singeln men utgångarna satt på trådarna istället för där de borde, förlust med 0-3. Airbag hade vänt matchen till 5-4 ledning, men det innebar ju avgörande dubbel.

Alla var överens om att Pelle och Putte skulle göra som i ordinarie dubbeln och fick alltså chansen att briljera. Och det var precis vad de gjorde, för en gångs skull fick man se vacker dart i division 4. Enkel seger med 3-0 och hela laget jublade, inklusive vår senaste supporterklubb "Batalj Downunder". Matchen slutade 5-5, men vi vann seten med 19-18.

/Micke, lagledare

 

Som en trög gnu i högklackat på Finlandsbåten

2016-10-13

Omgång fyra spelades på Söderbiljarden mot ett av lagen från Södertälje, nämligen Etanol. Lasse och Daniel inledde med första dubbeln och tog en snabb ledning med 2-0. Sedan började trollen hitta in i pilarna och det var med en stor portion tur de vann med 3-2. I dubbel nummer två fick John och Pelle chansen igen, med lika krasst resultat som förra veckan. De kan helt enkelt inte leverera tillsammans, torsk med 2-3. Sista dubbeln tog tjejerna hand om, dvs Anne och Åsa. Anne kastade stabil pil men Åsa snubblade runt som en gnu i högklackat. Förlusten med 2-3 var inte ok. Underläge med 1-2 efter dubblarna är inte vår melodi.

Första singeln fick Lasse spela och han startade bra, men vartefter matchen led blev motståndaren varm i kläderna. Tyvärr så varm att Lasse stod med byxorna nere och en torsk med 2-3 i näven. Singel nummer två fick Pelle kasta och han högg som en kobra och släppte aldrig in motståndaren i matchen, vinst med 3-0. Åsa hade fortfarande problem med pilarna i tredje singeln men lyckades hålla ihop. Tre tiebreak senare, samt två 40+ pilars set, stod hon som vinnare med 3-2. John har levererat fint hittills och så även i singel nummer fyra. Segern med 3-0 var aldrig osäker, snarare tvärtom. Daniel gjorde vad han kunde i femte singeln men ikväll räckte det inte. En stor del oskärpa i fjärde set gjorde att det blev förlust med 1-3. Jag hängde inte riktigt med i sista singeln där motståndaren kastade höga poäng mest hela tiden, torsk med 0-3. Den som nu räknat vinster inser att vi låg under med 4-5 och det skulle alltså bli avgörande dubbel.

Efter en del interna diskussioner kom vi fram till att grabbarna grus skulle kasta avgörande, dvs John och Daniel. De fick en trög start och hamnade i ett underligt 0-2 underläge trots bra spel. Sedan ryckte de till och tog hem två set och matchen var lika öppen som baren på en Finlandsbåt. Efter ett rejält kämpande stod vi tyvärr som förlorare med 2-3. Första torsken för säsongen blev med 4-6 och 21-22 i set.

/Micke, lagledare

 

Jämn dragkamp till oavgjort

2016-10-06

Omgång tre spelades mot våra gamla antagonister i PKP på hemtrevliga Söderbiljarden. Vi var sju taggade spelare som ville ta ytterligare en vinst. Första dubbeln fick Daniel och Lasse kasta, som i fornstora dagar. De fick inte riktigt igång spelet och det var stålkant ut mest hela tiden, förlust med 1-3. Pelle och John fick chansen i dubbel nummer två och det var som att åka berg-och-dalbana. Höga poäng följdes av riktiga bottennapp och förlusten med 1-3 kändes. Sista dubbeln spelade Johny och Anne och de gjorde ett riktigt bra jobb tillsammans. Anne var lite ringrostig efter sin hemkomst från Afrika, men sprattlade som en mask på en krok. Tyvärr räckte det bara till torsk med 2-3. Underläge med 0-3 i matchen efter dubblarna var ingen dröm.

Lasse gick in stenhårt i första singeln och tog första set galant, sedan började hjärnspökena spela honom lite spratt. Men han lyckades lyfta sig själv i kragen och tog hem en skön 3-1 vinst. Anne fortsatte segertåget i singel nummer två när hon efter en kul och jämn kamp lyckades vinna med 3-2. Pelle var stark i tredje singeln och dunkade tons som andra spikar spik. Segern med 3-1 innebar kvitterat till lika i matchen och vittringen av en seger låg i luften. John visste inte riktigt vad han höll på med i singel nummer fyra, men han verkade ha målsökande missiler som pilar, ytterst enkel vinst med 3-0. Jag kastade femte singeln och det blev en riktigt hård kamp med jämnt och bra spel. Tyvärr lyckades jag inte spika igen kistan utan förlorade med 2-3. Daniel ångade på i sista singeln och börjar få klarhet i sitt spel, vinst med 3-0. Som gemene man förstått innebar detta ledning för oss i matchen med 5-4 och en avgörande dubbel.

Efter lite diskuterande beslutade jag, med mina kamraters goda minne, att Daniel och jag skulle kasta. Vi var lite sega i starten men kom igång ordentligt i slutet på första set. Sedan fortsatte en dragkamp hela matchen igenom där vi till slut drog det kortaste strået. Förlust med 1-3, dvs det blev oavgjort med 5-5 som resultat, och 22-19 till oss i set.

/Micke, lagledare

 

Som på ett nybonat golv

2016-10-01

Omgång två spelades på vår hemmabana, anrika Söderbiljarden, mot det nya laget Fight från Västertorp. Vi var sex tappra spelare, varav en var vår gamle vän Pelle som ska spela den här säsongen. Lasse och Åsa inledde med första dubbeln och det blev en jämn kamp över fem set. Efter ett gäng tiebreaks stod vi som vinnare med 3-2. Dubbel nummer två kastade super-paret Daniel och Pelle, som på pappret borde sopa det mesta. Det blev också en jämn kamp, men med betydligt bättre spel, även om viss ringrost kunde skönjas. Tyvärr slutade det med en snöplig 2-3 förlust. Sista dubbeln spelade jag och Leif, precis som förra veckan. Nu blev det dock stabilare spel och efter en trevande inledning vann vi med 3-1. Ledningen med 2-1 efter dubblarna var väntad.

Lasse kastade första singeln och det märktes att det var första matchen för säsongen, starten var trögare än ett tröskverk. Men vid underläge 0-2 halvvägs in i tredje set lyckades han vända på steken och tog med en stor skopa tur hem vinsten med 3-2, efter 25p i tiebreak i sista set. Singel nummer två tog Åsa hand om och allt bra spel från dubbeln var som bortblåst. Men hon kämpade på i snålblåsten och lyckades vinna tiebreaket i femte set för vinst med 3-2. Leif verkade glida runt på ett nybonat golv i tredje singeln, för det var ytterst svårt att få pilarna dit han ville. Motståndaren verkade dock ha samma problem, men vinsten med 3-0 kom ändå som en överraskning. Singel nummer fyra tog Pelle hand om och var stabiliteten själv. Som vanligt var pilarna spikraka, även när de inte skulle det, men det blev en klockren vinst med 3-1 efter lite slarv i tredje set. Daniel gjorde processen kort i singel nummer fem, när han dunkade på med tre set under 30p, vinst med 3-0 alltså. Jag var inte lika fokuserad i sista singeln utan svajade betydligt i min kastning. Det blev tyvärr förlust med 0-3 för min del. Matchen vann vi dock med 7-2 och hela 23-14 i set.

/Micke, lagledare

 

Skön premier

2016-09-21

Första matchen för säsongen spelades ute på vischan på den trevliga puben Ösmo Pub, mot ett glatt gäng som av en händelse heter Ösmo Dart. En tjej var rejält sugen och fem killar hakade på. Första dubbeln kastade Åsa tillsammans med Johny och de började starkt. Men motståndet var jämnt och spelet svajigt så det blev en lång match. Till slut lyckades våra spelare med att sätta en utgång i sista set, vinst med 3-2. "Brorsorna", dvs Daniel och John, fick chansen i dubbel nummer två. Det kändes som spel mot öppet mål när pilarna skulle rakt fram, men annars var det stålkant ut. Underlig förlust med 1-3. Sista dubbeln kastade jag och Leif, och det blev kvällens absolut längsta. Inte nog med att det blev fem set, fyra av dem gick till tiebreak, och då kastade alla ändå hyfsat bra. Men den enda utgång som sattes fixades av Leif i sista set, vinst med 3-2. Ledning med 2-1 efter dubblarna i premiären kändes som en vinst.

Första singeln tog Åsa hand om på ett förträffligt sätt när hon enkelt avfärdade sin motståndare med 3-0. Starten var lite trevande men sedan gick maskinen på högvarv. Singel nummer två kastade Johny och där satt pilarna inte rätt tillräckligt ofta. En viss uppgivenhet kunde läsas i hans ansikte när motståndaren klev för vinst, förlust med 1-3. Tredje singeln tog Leif hand om och det var inte skönspel som gjorde att han vann, snarare ett stort tålamod(!) och nötande på samma siffra. Men vinst med 3-1 blev det och alla var glada eftersom vi ledde med 4-2. John kastade rakt och många poäng i singel nummer fyra, ibland blev han chockad själv över hur bra han var. Men utgångarna satt sådär så det blev spännande ändå, och till slut satt utgången för en 3-1 vinst. Daniel gjorde processen kort i femte singeln mot sin motståndare och tog hem en 3-0 seger. Jag slängde sista singeln och lyckades bland annat kasta 20p+trippel-1p+1p=24p mer än tio gånger. Tyvärr vinner man inte matcher på det viset, trist torsk med 0-3. Men vi vann matchen med 6-3 och 20-15 i set, skön premiär!

/Micke, lagledare

 

Vill du läsa om tidigare händelser finns dessa här... 
 

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2019-05-20