arkiv.gif (2170 bytes)
   
Däng... Igen!

2018-04-01

Näst sista omgången spelades på kära Söderbiljarden mot det glada gänget Gamba, och vi var sex spelare som ville ta hem en vinst. Första dubbeln kastade Anne och Åsa, som båda började lite trevande. Efter ett tag fick de dock fart på pilarna vilket gjorde att det blev jämnt in i det sista. Tyvärr landade det hela i en trist 2-3 förlust. Bättre dart från Pelle och Daniel i dubbel nummer två, när de enkelt tog hem segern med 3-0. Jag och Lasse slängde pil i sista dubbeln, Lasse bra poäng och jag klev. Det räckte inte hela vägen utan allting slutade med 2-3 i torsk. Underläge med 1-2 efter dubblarna var oroande då det var jämnt spel.

Anne höll emot bra i första singeln mot en av seriens bästa spelare enligt rankingen. Hon lyckades sno ett set och hade chans att ordna ett avgörande, men det blev torsk med 1-3. Lasse kastade singel nummer två och poängen var inga problem. Tyvärr består som bekant dart av två moment, man ska även kliva ut på en dubbel, det gick inte för Lasse denna kväll. Förlust med 0-3 och Gamba drog ifrån. Åsa höll hoppet uppe genom att vinna tredje singeln efter visst kämpande med utgångarna, seger med 3-0. Daniel kastade som tåget i singel nummer fyra och visade lite av sina gamla takter. Inte så många tons men stabilt spel gav ytterligare en 3-0 vinst. Jag kastade bra pil i femte singeln, men schabblade lite i första set samtidigt som motståndaren kastade riktigt fin dart. Trist förlust med 1-3, jag är dock nöjd med ett pilsnitt över 15. Pelle behövde vinna sista singeln för att ordna en avgörande dubbel. Det blev en riktigt kul och jämn kamp in i kaklet, där Pelle gjorde bort sig när han hade chans att vinna. Motståndaren missade inte chansen att sno matchen och förlusten med 2-3 var ett faktum. Resultatet totalt blev torsk med 3-6 och jämna 17-18 i set.

/Micke, lagledare
 


Däng!

2018-03-17

Omgång nitton kastade vi ute längs den gröna linjen, nämligen i Svedmyra mot de goa gubbarna i laget med samma namn. Vi var sex spelare som såg chansen att fila på formen inför Singel-KM kommande helg. Daniel och Pelle fick inleda med första dubbeln och de kastade grymt bra dart tillsammans. Alla hade förväntat sig en rejäl holmgång, men nitton minuter senare hade vi vunnit med 3-0. Jonas och John tog hand om dubbel nummer två och visade på motsatt typ av spel. Resultatet blev detsamma, dvs vinst med 3-0, men alla set gick till tiebreak. Jag och Lasse hamnade i svårigheter direkt i sista dubbeln men arbetade oss in i matchen vartefter. Det gick så långt att vi krigade om vinsten i femte set, tyvärr klev motståndarna snäppet tidigare, trist förlust med 2-3. Ledning i matchen med 2-1 efter dubblarna kändes däremot stabilt.

Jonas slängde bra pil i första singeln men det var ömsom vin och ömsom vatten. Sedan är det svårt att vinna mot en kille som dunkar in åtta ton totalt, så förlusten med 2-3 kändes ok. Lasse hade det kämpigt i singel nummer två men försökte sätta press. Tyvärr saknades den sista lilla skärpan och förlusten med 1-3 var ett faktum. Pelle kastade stabilt i tredje singeln och hade chans på kort set. Sedan blev det trassel på tråden, särskilt vid utgångarna, samtidigt som motståndaren reste sig som fågel Fenix. Snopen torsk med 2-3. Vi hade underläge i matchen med 2-4 och Daniel skulle kasta singel nummer fyra. Vi fick se en entonig match i mörkaste moll. Det var inga glada pilar från Daniel den här kvällen, som lommade av banan med svansen mellan benen och 0-3 torsken i näven. Jag kastade femte singeln och kunde gjuta lite hopp i laget när jag förhållandevis enkelt tog hem vinsten med 3-1. Nu var det bara för John att i sista singeln besegla sitt öde och äntligen vinna över giganten Erland. Tyvärr gick det inte den här kvällen heller, trots dart på hög nivå och pilsnitt närmare 16. Trist förlust med 0-3 och kvällen tog slut. Matchen slutade alltså med en 3-6 förlust, men jämna 16-19 i set.

/Micke, lagledare
 


En pinne räddad

2018-02-23

Omgång arton blev en riktig batalj mot Ösmo på vår eminenta hemmabana Söderbiljarden. Vi var en hel hoper spelare som efter diverse uppehåll ville visa framfötterna. Åsa och Jonas tog tag i första dubbeln, som det radarpar de blivit, och kastade bra pil. Tyvärr kom lite stålkanter emellan succéen och resultatet, som var torsk med 2-3. Dubbel nummer två hanterades av ett annat klassiskt par och det blev strid på kniven. Bra spel i början ledde till att Daniel och Lasse, och hela laget, kunde glädjas åt vinsten med 3-2. Sista dubbeln kastade John och Pelle och allt annat än vinst fanns inte på kartan. De gjorde ingen besviken utan sopade hem kalaset med 3-0. Ledning med 2-1 efter dubblarna var en fjäder i hatten i jakten på bättre placering.

Leif som lyst med sin frånvaro flera omgångar fick chansen i första singeln. Man anade en viss ringrostighet när det närmade sig utgångar, men han sprattlade bra. Men en död fisk på en krok sprattlar inte, torsk med 2-3. Singel nummer två fick Åsa på sitt bord, och alla tänkte att filéen var serverad. Tyvärr kom det ingen god sås till tallriken så det blev förlust med 1-3. John som värmt i USA de senaste veckorna gled in och visade att sol inte hämmar dartspel, enkel seger med 3-0. Pelle tog sitt ansvar i singel nummer fyra och visade att trägen vinner, inget skönspel utan bara grovjobb, skön vinst med 3-0. Jag kastade femte singeln och gjorde bra ifrån mig, men vad hjälper det när motståndet är snäppet bättre. Trist förlust med 0-3 och allt hängde på Daniel i sista singeln. Han kastade tyvärr lite under sin förmåga, eller om tjejen han mötte var för snygg, förlusten med 0-3 sved som magsår i kistan. Alla matematiker och dartälskare inser att en avgörande dubbel hägrar, vi låg alltså under med 4-5 i matchen.

Det var inga diskussioner utan Pelle och John fick mandatet att kasta den avgörande dubbeln. För oss åskådare, inklusive vår supporterfalang Supporterklubb Central-South, bjöds på riktigt bra dart. Det var höga poäng och snygga dubblar. Det finaste av allt var ändå att våra gossar stod som segrare med 3-1 när allt var klart. Vi säkrade en oavjord match med 5-5 och 20-18 i set.</p>

/Micke, lagledare
 


Åter efter en liten dipp

2018-02-23

Omgång sjutton spelades mot NWD på vår hemmabana Söderbiljarden och vi var sex glada spelare som ville kasta. Ikväll var Lasse tillbaks efter frånvaro förra veckan, så fullt lag. Som vanligt inledde Daniel och Lasse med första dubbeln. De började starkt men motståndarna jagade ikapp och det blev jämnare än någon ville. Till slut stod våra gossar som segrare med 3-2. Jonas och Åsa slängde dubbel nummer två och kompletterade varandra bra. För en gångs skull på länge var Jonas mänsklig i sitt dartkastande, så det blev bara vinst med 3-2. Jag och Pelle gjorde inte många rätt i sista dubbeln, även om vi lyckades ta ett set. Trist förlust med 1-3. Ledning med 2-1 mot serieledarna efter dubblarna kändes väldigt bra.

Lasse visade ingen pardon i första singeln där han dominerade från start till slut. Han var fokuserad hela matchen och släppte inte till en tum, seger med 3-0. Jonas kastade singel nummer två och visade att formen fortfarande fanns kvar. Lite fler pil än vanligt men ändå en komfortabel vinst med 3-1. Tredje singeln kastade Åsa och hon började lite klent. Men efter ett tag var ångan uppe och segertåget på väg, skön seger med 3-1. Pelle rivstartade i singel nummer fyra genom att vinna de första två seten, sedan kom en liten dipp när motståndaren gjorde kort set. Uppe på banan igen i fjärde set gjorde Pelle inga misstag, vinst med 3-1. Vi hade alltså en skön ledning med 6-1 i matchen och jag kunde kasta avslappnat i femte singeln. Tyvärr blev det lamare än förväntat, det var mer som en desorienterad sengångare än en dartspelare, underlig torsk med 0-3. Daniel kunde slipa till siffrorna i sista singeln men fick inte fart på pilarna. Trots bra chanser att skjuta hem segern var stålkanterna emot honom och det blev en snopen förlust med 1-3. Men vi vann alltså matchen med 6-3 och 20-16 i set, mot serieledarna.

/Micke, lagledare
 


WO-torsk

2018-02-15

Omgång sexton spelades mot det glada räk-gänget från Hagsätra, dvs La Gamba, på deras hemmaplan i förortens utkanter. Vi blev tyvärr bara fem spelare denna kväll då knappt halva klubben valde att vara på resande fot. Första dubbeln fick Åsa och Jonas slänga för att styra upp underläget. De inledde starkt och hade häng på vinsten men lyckades inte knyta ihop säcken på slutet, torsk med 2-3. Daniel och Pelle visade god moral i dubbel nummer två där de efter en trevande inledning ökade takten. Det hela slutade med en komfortabel 3-1 vinst. Sista dubbeln lämnade vi alltså wo i, så underläge 1-2 efter dubblarna var inte värre än vanligt.

Första singeln tog Jonas hand om och han spelar dart sedan ett par veckor, det är en fröjd för ögat att titta på. Allt såg väldigt enkelt ut med "tre raka" blandat med utgångar toppat med en 110p utgång i tredje set, enkel vinst med 3-0. Åsa hade inte mycket att säga till om i singel nummer två, där hon åkte som ett löv i vinden beroende på motståndarens nycker. Supertorsk med 0-3. Pelle kastade tredje singeln och startade starkt, men eftersom motståndaren kastade tons mest hela tiden blev det inte en lugn stund. Tyvärr slutade det hela med en snöplig 2-3 förlust. Daniel kastade stabil pil i singel nummer fyra, som var en riktigt kul och jämn tillställning. Till slut kunde Daniel göra ett glädjehopp efter att ha satt en snygg utgång i sista set, vinst med 3-2. Jag kastade femte singeln och det blev också en jämn match. Efter lite slarv från båda i tredje set kunde jag koppla greppet om granen och tog hem vinsten med 3-2. Det var helt nödvändigt då vi var tvungna att lämna wo i sista singeln, så resultatet var nu 4-5 och en avgörande dubbel stod i farstun.

Det var inga stora val då vi bara var tre spelare kvar, så jag och Pelle valde att kriga om en pinne. Det blev riktigt jämnt, och kul för dem som tittade på. Tyvärr orkade vi inte svara upp i sista set utan förlusten med 2-3 var ett faktum. Matchen slutar alltså 4-6, men vi vann seten med 18-17. Så kan det bli med wo inblandat.

/Micke, lagledare
 


Rakt och fint

2018-02-09

Omgång femton spelades mot det glada gänget från Svedmyra på vår hemmabana Söderbiljarden. Som vanligt när det är hemmamatch är det fullt ös, vårt andra lag spelar samtidigt i samma rum. Leif och Åsa inledde med första dubbeln och det märktes att Leif var ringrostig. Till slut började de i alla fall få in lite poäng för att till slut toffla hem en vinst med 3-2. Daniel och Pelle kastade dubbel nummer två och det gick åt skogen. Trots att de sulade poäng som två furier lyckades de förlora med 2-3. Tänk vad lite träning på klockan skulle kunna ge. Sista dubbeln tog jag och Jonas hand om, framförallt Jonas. Jag var en klassisk stödspelare medan Jonas satte både poängen och utgångarna i alla set, vinst med 3-0. Ledningen med 2-1 i matchen satt som en keps.

Leif fortsatte att traggla i första singeln och emellanåt syntes svag rök ovanför hans huvud när pilarna inte satt där det var tänkt. På något magiskt sätt lyckades han ändå få till en seger med 3-1 och skämdes nästan över det. Jonas kastade singel nummer två och var lika het som "Chucken" på elgitarr på 50-talet. Raka fina pilar och utgångarna satt som måsskit på biltaken, vinst med 3-0. Åsa hade chansen att knyta ihop säcken i tredje singeln och kastade bra. Tyvärr var motståndaren lagom mycket bättre för att det skulle bli en irriterande 1-3 förlust. Daniel kastade grymt bra pil i sin virtuella match han genomförde i huvudet, och vann enkelt singel nummer fyra, vinst på wo. Jag inledde starkt i femte singeln men det triggade bara motståndaren till de mest häpnadsfulla kombinationerna av pilar för att samla ihop höga poäng. Snopen förlust med 1-3 och nu hängde det på sista matchen. För sista singeln ställde Pelle upp sig vid plankan och inledde segertåget. Det blev en liten dipp i tredje set annars var det rakt på och ut som gällde, vinst med 3-1. Vi vann alltså matchen med 6-3, men set siffrorna haltar lite pga wo matcher, 16-11 i set.

/Micke, lagledare
 


Det blå skåpet står inte i Ösmo

2018-02-06

Omgång fjorton spelades i avkroken Ösmo mot laget med samma namn och vi var fem tappra spelare och en reserv som var på plats. Jonas och Åsa inledde med första dubbeln, även om de har statistiken emot sig. Men så inte denna kväll där de bjöd på bra pil och enkelt vann med 3-0. Daniel och Pelle kastade dubbel nummer två och visade att "hörbarhet nolla" kan spela dart. Ännu en enkel vinst med 3-0. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med reserven, som inte var någon mindre än Stefan "Sidan" Sundberg, tvåfaldig klubbmästare i dubbel. Av det kan man förstå att det blev ytterligare en enkel seger med 3-0. Ledning med 3-0 i matchen mot serietvåan kändes bra.

Åsa tog hand om första singeln och visade att trägen vinner. Hon kämpade upp sig från ett 0-2 underläge och vann till slut med 3-2 genom att kasta riktigt bra pil i andra halvan av matchen, skön vinst! Singel nummer två kastade vår skåning från Lidingö, Jonas. Som vanligt slängde han riktigt bra poäng men utgångarna satt inte som de skulle, trist förlust med 1-3. Reserven Stefan visade stabilitet och att träning lönar sig i tredje singeln där han bjöd på bra motstånd. Tyvärr satt inte utgångarna för honom heller utan det blev torsk med 1-3, och Ösmo närmade sig bakifrån. Pelle visade att ringrosten efter nyårsfirandet hade ramlat av när han efter en jämn och underhållande kamp vann singel nummer fyra med 3-2. Jag gjorde en Åsa i femte singeln när jag också lyckades vända underläge till vinst genom att sopa banan de tre sista seten, med chans på kort set i femte och avgörande. Skön seger med 3-2. Daniel visade var det blå skåpet skulle stå när han enkelt vann sista singeln med 3-0 efter kanonspel. Vi vann alltså matchen med 7-2 och hela 24-13 i set.

/Micke, lagledare
 


Nästa stabilt...

2018-01-29

Omgång tretton spelades mot Rockhangers på vår gemensamma hemmabana Söderbiljarden och vi var 8 starka spelare som ville visa var skåpet skulle stå. Till vårt stöd på hemmabanan hade vi som vanligt supporterklubben "Central south" på plats. Som brukligt inledde Lasse och Daniel med första dubbeln men de var uppenbarligen inte så heta ikväll, eller så hann de inte värma ordentligt. Det blev en snabb och klinisk förlust med 0-3. Pelle och Mats C visade dock bländande spel i dubbel nummer två när de kvitterade med en enkel 3-0 vinst. Sista dubbeln kastade John och Jonas på egen begäran och poängen visslade in. Tyvärr satt inte utgångarna tillräckligt snabbt eftersom motståndarna var som kobror kring en mus när det gällde just utgångar. Trist förlust med 1-3. Underläge med 1-2 efter dubblarna kändes ändå stabilt.

Lasse inledde singelspelet och kastade riktigt bra pil, något måste ha hänt i pausen. Det blev dock en jämn och gastkramande kamp i fem set. Till slut kunde Lasse göra sin numera klassiska segergest när han satte utgången i femte set, vinst med 3-2. Singel nummer två tog Åsa hand om och hon var stabiliteten personifierad, enkel seger med 3-0. Pelle hade lite problem i tredje singeln och blandade bottennapp med grymma pilar. Det blev ännu en jämn strid där vår man till slut stod som vinnare med 3-2. John slängde tillräckligt bra pil i singel nummer fyra, med många tons och snabba utgångar, för att glida runt med ett leende. Seger med 3-1 och ledning i matchen med 5-2. Daniel kastade femte singeln och hade stålkanterna emot sig. En frustrerad Daniel kunde bara konstatera att kvällen inte var hans, torsk med 1-3. Jag kastade sista singeln och hade avgörandet i min hand. Inledningen var kanon men sedan gick det troll i pilarna. Trots rejält kämpande, och stöd från spelare i vårt andra lag som var klara för kvällen, blev det en trist 2-3 förlust. Ställningen hade alltså blivit 5-4 i matchen och det var dags för avgörande dubbel.

Alla var överens om att Pelle och John skulle ta hand om sista matchen, och vilken match det blev. Båda lagen var taggade som uttrar vid parning och publiken blev bjuden på en kanonmatch. Till slut satte våra gossar den sista utgången och det blev vinst med 3-2. Seger i matchen med 6-4 och 22-19 i set, nästan stabilt ändå.

/Micke, lagledare
 


Torsk i yttersta mörkret

2018-01-23

Omgång tolv var första matchen efter årsskiftet och innebar en resa ut på vidderna, närmare bestämt till Hemmesta och ett möte med NWD. Första dubbeln fick Åsa och Jonas kasta och det var lite staplande i inledningen. När de väl kom igång var det lite för sent och det slutade med en 1-3 förlust. Daniel och Pelle ledde med 2-0 i dubbel nummer två innan någon hann reagera. Men sedan kom fallet och det blev både högt och snabbt, onödig torsk med 2-3. Jag och Lasse slängde pil i sista dubbeln och lyckades efter svajigt spel ro hem segern med 3-2. Underläge 1-2 i matchen kändes ändå hanterbart.

Jonas inledde med första singeln och kastade raka och fina pilar. Tyvärr gjorde motståndaren likadant och var dessutom lite vassare, torsk med 1-3. Lasse försökte desperat sätta utgångarna i singel nummer två som blev en jämn och rolig tillställning. Det enda som inte var roligt var förlusten med 1-3. När Åsa sedan förlorade tredje singeln med 0-3, efter ganska bra spel, låg vi alltså under i matchen med 1-5 och behövde någon typ av mirakel. Pelle visade att vi inte tänkte lägga oss platta på backen genom en stabil 3-0 vinst i singel nummer fyra. Vi såg alla hoppets stjärna tändas och snöstormen utanför kändes avlägsen. Jag gjorde en tapper insats i femte singeln, som var en riktigt jämn match vilken inleddes med chans på kort set av båda spelarna. Därefter vann vi vartannat set vilket resulterade i en trist 2-3 förlust som brutalt släckte hoppet. Daniel snyggade till siffrorna lite genom att vinna sista singeln med 3-0 och fick därmed bra statistik. Vi förlorade alltså matchen med 3-6 och 16-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Sju tappra tar upp underläge

2018-01-23

Omgång elva spelades på anrika Söderbiljarden mot La Gamba och var årets sista match. Vi var sju tappra samurajer som vågade livet i denna sista drabbning innan julmaten skulle sänka oss totalt. Daniel och Lasse inledde med första dubbeln och kastade stabilt. Men plötsligt hände något i mitten på fjärde set och de slarvade bort sitt överläge, trist torsk med 2-3. Jonas och Åsa kastade ömsom vin ömsom vatten i dubbel nummer två. Det blev en riktigt svajig resa som tyvärr också slutade i förlust med 2-3. John och Leif kastade sista dubbeln och var på pappret ett säkert kort, men de kom aldrig in i matchen och det hela slutade snöpligt med 1-3 i förlust. Underläge 0-3 efter dubblarna var ju ingen drömsits, som flickan sa.

Jonas hade chansen att reparera ställningen i första singeln och kastade riktigt bra pil. Tyvärr mötte han kvällens bäste spelare så förlusten med 0-3 kom inte som en överraskning. Åsa slog till i singel nummer två och visade bra nerver i en mycket jämn match. Det som avgjorde var att hon var lite säkrare på utgångarna, vinsten med 3-1 satt perfekt. John inledde lite svagt i tredje singeln då pilarna inte ville gå rakt fram som vanligt. Men han tog sig själv i kragen och ryckte till, efter det sopade han hem vinsten med 3-2 och kunde glädja sig åt ett avslutande 23-pilars set. Leif visade sin tävlingsinstinkt i singel nummer fyra där det blev jämn och lång kamp genom seten. Till slut stod han i alla fall som vinnare med 3-1, trots visst missnöje med antalet missade utgångspilar. Jag kastade femte singeln och kastade bra poäng men utgångarna var inte min kopp te denna kväll. Det resulterade i fyra tiebreak och vinst med 3-2 för min del. Vi hade alltså tagit ikapp hela försprånget till ställningen 4-4 inför sista singeln, som Daniel skulle kasta. Han visade noll sympati och sopade banan rejält med en stabil 3-0 seger, och den avgörande dubbeln var ett faktum.

Efter lite diskussioner och det faktum att inte alla var kvar, föll lotten på Daniel och Leif som partners i den avgörande dubbeln. Det visade sig vara helt rätt, en som kastade bra poäng och en som dessutom satte utgångarna, skön seger med 3-0. Matchen slutade alltså 6-4 till oss och 23-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Svedmyra-Batalj

2018-01-23

Omgång tio spelades i Svedmyra mot laget med samma namn och det var åtta taggade spelare som kom för att visa sin styrka. Som vanligt hade vi supporterklubben Central South på plats för att lyfta laget till en vinst. Första dubbeln kastade Åsa och Lasse och där var samspelet lika med noll. Jobbig start med en ledsam 0-3 förlust. Daniel och Anne slängde dubbel nummer två och där visade vi att Batalj kan spela dart, seger med 3-1 och vinden hade vänt. Sista dubbeln fick Pelle och Jonas slänga och det gick sådär. Efter mediokert spel var 1-3 förlusten ett faktum och lagledarens experiment visade sig vara ett totalt fiasko. Underläge med 1-2 i matchen.

Mats C gjorde en av sina sällsynta inspel och kastade riktigt bra i första singeln. Pilarna gick rakt fram men det var inte alltid det rätta. Efter en riktigt jämn match blev det en snöplig torsk med 2-3 efter sex tons av Mats C. Singel nummer två tog Anne hand om och där var det finsk sisu som gällde. Efter att ha varit totalt uträknad snodde hon vinsten med 3-2 genom heroiskt spel. Åsa kastade tredje singeln och hade inte stålkanterna på sin sida, samtidigt som motståndaren kastade stabilt. Förlust med 0-3 och motvinden var ett faktum. Pelle gav laget lite hopp genom att kasta stabil pil i singel nummer fyra där han enkelt vann med 3-0. Jag visade god moral i femte singeln genom att vinna med 3-0 efter lika många tiebreak. Det var alltså oavgjort inför sista singeln som Daniel fick på sin lott. Han hade inte en bra kväll denna dag och fick gå tomhänt från sin match, torsk med 0-3. Underläge med 4-5 inför den snart obligatoriska avgörande dubbeln.

Anne och Mats C som kastat bäst denna kväll fick chansen att ta sista pinnen för oavgjort. Det blev en kul match med både uppgångar och nedgångar, tyvärr var svackorna lite för djupa och allt slutade i en snöplig förlust med 1-3. Matchen slutade 4-6 och det blev 16-21 i set. Lärdom, bryt inte vinnande koncept.

/Micke, lagledare
 


Ösmo-Batalj

2018-01-23

Omgång nio spelades mot Ösmo hemma på Söderbiljarden och vi var sex tappra syndare som ville kasta pil, en och annan supporter hade också hittat hit. Första dubbeln tog Jonas och Anne hand om och det blev kamp direkt. Det var strid på stålkanterna hela vägen, där lagen vann vartannat set. Vi drog det längsta strået och vann med 3-2. Dubbel nummer två slängde Lasse och John och det borde varit en seger där också, om våra gossar varit mer synkade, trist torsk med 2-3. Sista dubbeln tog jag och Daniel hand om. Vi visade var skåpet skulle stå, enkel seger med 3-0. Ledning med 2-1 efter dubblarna var skönt för hjärtat.

Lasse inledde singelspelet som brukligt och var med hela vägen. Det räckte dock inte riktigt för en seger utan matchen slutade 1-3. Jonas fick det svårt i singel nummer två, där motståndaren var som en kastmaskin. Jonas lyckades dock sno ett set men annars var det asfaltering, förlust med 1-3. När Anne sedan förlorade tredje singeln med förkrossande 0-3 var även ledningen i matchen förlorad. Daniel hade konserverat sin fina form från dubbelspelet i singel nummer fyra och vann stabilt med 3-0. Jag rivstartade i femte singeln och hade ledning med 2-0 men sedan började utförsbacken. Det blev en onödig förlust med 2-3 efter avgörande tiebreak. John räddade hedern i sista singeln genom att detronisera sin motståndare med 3-0. Ni som kan er matematik vet att ställningen nu var 4-5 och det var dags för avgörande dubbel.

Efter lite diskussion klev John och Jonas in på arenan för att rädda en poäng. Det blev en riktigt bra match där båda lagen stod för underhållning på hög nivå. Publiken var vild inför sista set men tyvärr snodde Ösmo sista poängen med en snygg utgång. Matchen slutade med 4-6 i förlust och jämna 20-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Rockarna inhängda

2017-11-18

Omgång åtta spelades mot Rockhangers på vår gemensamma hemmabana Söderbiljarden och vi var sex tappra spelare som ställde upp. Men vi hade även supporterklubbarna South Central och East Side på läktaren, så det blev mycket tjo och tjim. Första dubbeln fick radarparet Anne och Jonas kasta och det blev en riktigt jämn och kul kamp. Mycket bra pil från båda håll, det enda trista var att vi drog det kortaste strået och förlorade med 2-3. Jag och Lasse var taggade som tusan inför dubbel nummer två, men tyvärr blev det en wo match, vinsten till oss. Sista dubbeln kastade bröderna John och Daniel och som vanligt blev det lite vilda western. Till slut lyckades de i alla fall paketera en snygg 3-1 vinst. Ledning med 2-1 efter dubblarna kändes tryggt.

Första singeln kastade Lasse denna kväll och han startade riktigt snyggt. Tyvärr arbetade motståndaren in sig i matchen och blev helt övermäktig på slutet för lilla Lasse. Trist förlust med 1-3. Jonas trodde han skulle få det enkelt i singel nummer två men fick möta Rockhangers bästa spelare. Det var tack och godbajs direkt, torsk med 0-3. Tredje singeln tog Anne hand om och gjorde en kanoninsats. Varje gång publiken trodde det var kört satte hon dubbeln för vinst, och det susade som i säven på läktaren. Skön seger med 3-1. Daniel visade var skåpet skulle stå i singel nummer fyra, inget snack. Raka snygga poäng och utgångarna satt som smörstekt röding i kistan. Jag slängde pil i femte singeln och det var ingen vacker syn. Men efter underläge lyckades jag sno två set i rad på 45:e pilen för att hamna i överläge och det var match igen. Till slut tofflade jag hem vinsten med 3-2. John fick aldrig chansen att visa sina kunskaper i den ädla konsten dart, för sista singeln blev också en wo match. Vi vann alltså matchen med 6-3 och 15-13 i set.

/Micke, lagledare
 


Fila på...

2017-10-25

Omgång sju spelades på Söderbiljarden mot NWD som kommit hela vägen från Hemmesta. Första dubbeln kastade Pelle och Lasse och de inledde starkt. Men halvvägs in i matchen började skärpan tryta och det blev en trist 2-3 förlust. Dubbel nummer två spelades av de såta vännerna Anne och Jonas som också kastade bra. Men även där blev det plump i protokollet eftersom tiebreak räkning inte fanns med på matten. Ytterligare en sunkig förlust med 2-3. Sista dubbeln tog vår nygamle vän Mats C hand om tillsammans med Åsa. Mats hade vilat sig i form inför detta, men kastade bra pil för att ha slumrat i fem år. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev torsk med 1-3. Underläge med 0-3 i matchen var ingen bra sits.

Lasse inledde singelspelet med första singeln och kastade fina poäng, men dart går även ut på att kliva på dubbel, det gick mindre bra. Det hela slutade i en förlust med 1-3. Anne kastade som en gudinna i singel nummer två och satte riktig press på motståndaren. Han vände dock sina underlägen från omöjliga positioner, så det blev en snöplig torsk med 2-3. När sedan Daniel lyckades slarva bort sig i tredje singeln med en 2-3 förlust, trots bra dart emellanåt, föll ridån ned med en smäll. Samtidigt rann hoppet ut som vatten i öknen, underläget i matchen med 0-6 var ett faktum, och så även förlusten. Åsa filade dock till siffrorna genom att vinna singel nummer fyra med 3-0 efter stabil dart, även om pilsnittet inte blev det bästa. Jag stod också för en pinne denna kväll i min 3-0 vinst i femte singeln. Sista singeln kastade Pelle och han hade chansen att hyfsa det hela lite till. Men stålkanterna var inte på rätt sida så det blev torsk med 1-3. Hela 2-7 i förlust i matchen, men endast 17-21 i set, alltid något att glädja sig åt.

/Micke, lagledare
 


Ren utnötning!

2017-10-25

Omgång sex spelades mot Rockhangers på vår gemensamma hemmabana Söderbiljarden. Vi var åtta sköna lirare som ställde upp för fight, dessutom fanns en representant från nystartade supportersektionen "Central South" med och hejade. Första dubbeln tog Anne och Lasse hand om och det började bra. Men motståndarna kom in mer och mer i matchen och till slut var förlusten med 1-3 ett faktum. Dubbel nummer två kastade Pelle och Daniel och där blev det dart på hög nivå. Bra spel från båda lagen gjorde matchen superintressant. Att våra gossar dessutom gjorde ett kort set på 18-pilar i 3-1 vinsten var bara mumma i själen. Sista dubbeln kastade Leif och John och det blev en mycket jämn kamp in i kaklet. Dit nådde vi först och vann alltså med 3-2, ledning med 2-1 i matchen.

Anne fixade biffen i första singeln när hon via ett antal tiebreaks snuvade motståndaren på segern, vinst med 3-1. Åsa kastade singel nummer två och där var det ingenting som satt som det skulle. Hon kämpade och kämpade samtidigt som stålkanterna inte var hennes vänner. Trist förlust med 0-3. Leif startade snyggt i singel nummer tre med stabil pil och nästan ett kort set. Men som det blir i bland kastades det ömsom högt och ömsom lågt, så det blev en svajig tillställning. Tyvärr slutade det med en snopen förlust på 2-3. JohnJohn sopade banan med BaraJohn i singel nummer fyra när han slängde riktigt bra dart. Med lite mer skärpa hade det nog blivit ett par korta set också. Så vinsten med 3-0 var inte tveksam någonstans. Matchen var hyfsat jämn ändå, vi ledde med 4-3. Jag kastade femte singeln och inledde stabilt, men motståndaren lyckades vända på steken och till slut var torsken med 1-3 i min hand. Pelle kastade stabila pilar i sista singeln och vann på ren utnötning med 3-0, kvällens längsta 3-setare. Det stod alltså 5-4 till oss och det brukar innebära avgörande dubble, så även denna kväll.

Det fanns två givna kandidater till den avgörande dubbeln och det var John och Daniel. Det blev en riktigt kul och jämn match där det kastades mycket bra dart och seten fördelades lika mellan lagen. Men det finns alltid en vinnare och den här kvällen blev det våra grabbar som snyggt vände 1-2 underläge till vinst med 3-2. Snyggt jobbat! Vi vann alltså matchen med 6-4, och jämna 22-18 i set.


/Micke, lagledare

 

Andra bullar

2017-10-11

Efter att ha haft speluppehåll var det dags för omgång fyra och mötet mot Gamba på deras hemmabana i Hagsätra. Vi hade kollat när sista t-banan skulle gå så det inte skulle bli några tråkigheter. Första dubbeln tog Lasse och Daniel hand om. Efter en lite trevande öppning där Daniel inte alls nådde upp till sina ordinarie nivåer fick grabbarna fart på pilarna. Lasse stod för snygga utgångar och det blev vinst med 3-1. Dubbel nummer två fick det omaka paret John och Jonas kasta, de har aldrig vunnit tillsammans. Det såg ut att bli en sådan kväll igen men till slut lyckades de toffla in en vinst med 3-2. Jag och Leif kastade sista dubbeln och slängde höga poäng. Tyvärr satt inte dubblarna lika bra så förlusten med 1-3 var ett faktum. Ledning med 2-1 efter dubblarna var helt ok.

Lasse inledde singelspelet och var riktigt het den här kvällen. Det dundrades tons och höga poäng om vartannat, en och annan dubbel slank också in. Med det som facit var det klassiska segervrålet ingen överraskning, vinst med 3-1. Jonas kastade singel nummer två och körde sin lite sävliga stil, dessutom höll han på länge. Men vi har ju mottot att det är kul att kasta pil, så en femsetare med lite tiebreak satt som hand i handske. Till slut stod han i alla fall som segrare med 3-2. Leif blandade högt med lågt i tredje singeln och förundrades själv över hur pilar har en tendens att leva ett eget liv. Till slut fick han styrsel på materialet och vann med 3-1. Daniel slängde bra pil i singel nummer fyra där han enkelt tog hem segern med 3-1, borde egentligen varit ännu bättre. Jag kastade bra pil i femte singeln som blev en jämn och rolig kamp ända in i kaklet. Tyvärr drog jag det kortaste strået genom att tjocka min utgång i sista set, och torsken med 2-3 var tung. John var inte så nöjd med sin insats i sista singeln, han har nog aldrig blivit så kvastad någonsin tidigare. Förlusten med 0-3 sved ända in i märgen. Men vi vann matchen med 6-3 och 21-17 i set.

/Micke, lagledare
 


Sur säsongsinledning

2017-09-28

Första matchen för säsongen spelades mot Svedmyra på vår hemmabana Söderbiljarden. Vi var många som ville spela och dessutom har vårt andra lag hemmamatch samtidigt, fullt ös i lokalen alltså. Första dubbeln kastade Lasse och Daniel med blandat resultat. Det blev en jämn match där våra gossar räknade fel vid avgörande tillfällen, snopen förlust med 2-3. Jonas och Anne bombade på i dubbel nummer två, särskilt Anne var het den här kvällen, hon hade ett pilsnitt på 20p i första set. Tyvärr gick luften ur dem när de missade utgångarna, torsk med 0-3. Sista dubbeln spelade Leif och John, så där blev det dart på hög nivå. Enkel vinst med 3-0. Underläge 1-2 efter dubblarna har vi klarat förr.

Anne fortsatte sitt korståg när hon kastade första singeln. Trots bra pilkastning låg hon dock under med 0-2 och mörkret sjönk i lokalen som natten en vinterdag. Men då såg Anne ljuset och vände matchen till en skön 3-2 vinst. Singel nummer två kastade Åsa och hon var taggad efter helgens träning. Formen var dock inte kvar och det blev en utdragen kamp som skulle avgöras i sista set. Tyvärr lyckades hon inte göra en Anne, förlust med 2-3. John sopade på i tredje singeln med stabila och raka pilar. Motståndet var inte enkelt men till slut var segern med 3-1 i hamn. Pelle gjorde en bra insats i singel nummer fyra när han enkelt tog hem en 3-0 vinst, även om det var lite darrigt emellanåt. Daniel hade ingen bra kväll i femte singeln, alldeles för många stålkantsträffar som gick åt fel håll. Det blev ändå en lång och jämn match med mycket dramatik, torsk med 2-3 och det stod 4-4 i matchen. Jag kastade sista singeln och behövde vinna för att vi skulle ha övertag i avgörande dubbeln. En del av träningen från helgen satt kvar, även om utgångarna inte satt som de skulle. Till slut lyckades jag toffla hem segern med 3-1. Det stod alltså 5-4 till oss och det var dags för avgörande dubbel.

Efter långa överläggningar blev det jag och Pelle som kastade, och vi kom inte upp i den nivå som krävdes. Motståndarna började dessutom starkast för att sedan sjunka som en dragg i saltvatten, vilket blev vår stora räddning. Det gjorde att vi till slut stod med en darrig 3-2 vinst i näven och bad om ursäkt för vårt dåliga spel. Vi vann alltså med 6-4, 24-18 i set.

/Micke, lagledare
 


Säsongsavslut med smak

2017-03-30

Sista omgången för säsongen spelades mot Ösmo på anrika Söderbiljarden. Det fanns en minimal chans för oss att ta oss till kvalspel, så hela laget (10 spelare) ville vara med och bidra. Dessutom kom supporterklubben Central och hejade, och som grädde på moset fyllde Johny år. Första dubbeln fick Lasse och Putte kasta och de kompletterade varandra bra. Putte var stabil med raka pilar och Lasse var mer vilda western, vinst med 3-1. John och Leif spelade dubbel nummer två och gjorde bra ifrån sig, men vad kan man förvänta sig av Mr 180 och en rakryggad stolthet. Skön seger med 3-1. Sista dubbeln kastade Johny och Anne och det var mer kamp än skönspel. Till slut lyckades de på något märkligt sätt toffla hem segern med 3-1. Ledning med 3-0 efter dubblarna tände hoppets stjärna.

Åsa var taggad i första singeln och ville inte drabbas av ytterligare en grisbira, så hon rivstartade och vann första set. Motståndet visade sig dock vara riktigt på alerten och det blev en rejäl match med givande och tagande. Tyvärr förlorade Åsa till slut med snöpliga 2-3. Leif gjorde processen kort i singel nummer två som han enkelt vann med 3-0. Pelle körde på i karaktäristisk stil i tredje singeln, men det är inte fullt lika stabilt som förr, emellanåt slinker pilarna åt fel håll. Men det blev ändå vinst med 3-1 och han var därmed lagets bäste spelare för säsongen. John fick hårt motstånd i singel nummer fyra och åkte på ytterligare en förlust, andra raka och 0-3 i baken. Jag kastade femte singeln och gjorde en stabil insats vilket ledde till en skön 3-0 seger. Därmed var matchen i princip avgjord och Daniel kunde slappna av i sista singeln. Tyvärr blev han totalt avslagen och förlorade snöpligt med 1-3. Vi vann alltså matchen med 6-3 och 21-13 i set.

/Micke, lagledare
 


Stabilt, stabilt som fan

2017-03-30

Omgång 21 spelades mot Fight på Västertorps Hjärta som är deras hemmabana. Vi var åtta spelare som ville kasta men pga strul på röda linjen visste ingen av oss om vi skulle komma fram. Supporterklubben Westside hade dock hittat dit med en representant som väntade förväntansfullt på sitt lag. Några av oss lyckades komma i tid och andra kom i otid, supportern jublade förstås. Första dubbeln kastade Pelle tillsammans med Daniel och det blev en het match. Kul och jämnt spel resulterade till slut i vinst för våra killar med 3-2. Lasse och John spelade dubbel nummer två och John var tämligen het, som en bakad potatis. Tyvärr räckte inte det, som alla vet krävs två för att dansa tango, torsk med 1-3. Jag och Leif, som efter ett par månaders uppehåll pga ryggproblem, kastade sista dubbeln. Leif visade storform men själv bidrog jag bara med ett par tons och en utgång. Det räckte dock till en stabil vinst med 3-0. Ledning efter dubblarna med 2-1 kändes bra då det var jämnt spel.

Pelle kastade första singeln och tog ledningen med 2-0 efter en stark start. Sedan gick det troll i pilarna och motståndaren lyckades vända på steken, trist förlust med 2-3. Putte kastade singel nummer två och var stabil som en klippa. Han fick dock rejält mothugg från sin motståndare som tyvärr inte lyckades hålla ihop när det gällde. En skön seger med 3-2 och vi ledde med en pinne igen. Tredje singeln kastade Anne och hon är fortfarande drottningen av tiebreak. Trots väldigt svagt spel jämfört med förra veckan lyckades hon vända ett 0-2 underläge till 3-2 vinst. Detta särskilt genom att vinna i tiebreak i sista set då motståndaren kastade klubba, härlig seger! John mosade sitt motstånd i singel nummer fyra där han bland annat kastade tredje 180p för säsongen och hade chans på ett 16-pilars set. Det blev inte riktigt så, men 3-0 i vinst är fullt godkänt. Jag slängde pil i femte singeln där jag startade starkt men motståndaren vände till halvtid. Sedan blev det strid på kniven innan jag lyckades sätta utgången för en skön 3-2 vinst. Daniel hade inte några problem i sista singeln där han efter stabil kastning tog hem segern med 3-1. Vi vann alltså matchen med 7-2 och 24-15 i set, men det var jämnare än siffrorna visar.

/Micke, lagledare
 


Säsongens första grisbira!

2017-03-17

Omgång nitton spelades mot Etanol i deras nya klubblokal i Södertälje. Tyvärr kunde inte vår Southside falang av supporterklubben vara med och heja, men det gick bra ändå. Vi var sex glada spelare som lyckades ta oss dit. Första dubbeln kastade Putte och Lasse och det var inga konstigheter. Vinst med 3-0 efter stabilt spel i två set. Dubbel nummer två tog Daniel och Pelle hand om. De började stabilt men som så ofta slarvar vi i tredje set, vinst med 3-1. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med Åsa och där blev det mer tuggmotstånd. Efter en jämn kamp med intrikata spelvändningar segrade vi till slut med 3-2. Ledning med 3-0 efter dubblarna kan aldrig vara fel.

Åsa hade bråttom hem så hon kastade första singeln. Kanske var det stressen eller motståndaren, men pilarna gick inte riktigt hennes väg. En trist förlust med 0-3 efter ändå hyggligt spel. Lasse skördade ytterligare en framgång i singel nummer två där han lyckades ta hem en 3-0 vinst efter bra spel. Den numera patenterade segergesten visades upp, med tillhörande vrål. Tredje singeln fixade Putte galant efter stabilt och rakt spel, där även utgångarna satt som smäckar. Vinst med 3-0 och minst en pinne i matchen. Pelle kastade stabilt i singel nummer fyra, men hade ändå lite problem med motståndaren som inte gav sig. Till slut kunde han i alla fall ta hem vinsten med 3-1. Jag kastade femte singeln och lyckades för en gångs skull hålla hela vägen. Det var inget skönspel, men vinster räknas alltid, 3-2. Daniel dunkade efter bra spel in sista spiken i kistan genom en 3-0 vinst i sista singeln. Vi vann alltså matchen med 8-1 samt hela 24-9 i set, och Åsa måste bjuda på säsongens första grisbira.

/Micke, lagledare
 


Slakt med brud i läderskrud

2017-03-13

Omgång arton spelades mot Airbag på vår hemmabana Söderbiljarden och vi var sex ståndaktiga spelare som ville ta en behövlig seger. Pelle och Lasse fick inleda med första dubbeln. Det började strålande och båda kastade riktigt bra pil, men halvvägs in i matchen slocknade lågan. Allting slutade med en snöplig 2-3 förlust. Dubbel nummer två kastade slaktarbröderna, dvs Daniel och John. För det var vad det hela handlade om, vinst med 3-0. Jag och Åsa slängde sista dubbeln men fick aldrig igång spelet ordentligt. Efter en vals i otakt blev det torsk med 1-3. Underläge med 1-2 efter dubblarna var inte så bra.

Åsa inledde singelspelet med första singeln och hade slipat pilarna i pausen. Hon kom ut som en helt ny brud, i läderskrud, och sopade hem matchen med 3-1. Lasse fick kasta singel nummer två och fick en tuff och hård match. Men den lille mannen kastar ibland stor pil, vilket skedde ikväll. Han satte iskallt dubbeln i sista set efter att motståndaren missat sin, vinst med 3-2. Pelle gjorde processen kort i tredje singeln när han tämligen enkelt vann med 3-0, inget imponerande snitt dock. Singel nummer fyra kastade John och den här gång var det han som låg på slaktbänken. Sämre spel har vi nog inte sett från honom på länge, torsk med 0-3. Jag kastade bra pil i femte singeln och ledde varje set, men missade på det sista viktiga momentet, utgången. Trist förlust med 0-3. Det stod alltså 4-4 i matchen så Daniel hade pressen på sig i sista singeln. Men han kastade drömpil i sin match som blev en riktigt hård kamp. Till slut stod han i alla fall som vinnare med 3-1, och det var dags för avgörande dubbel.

Efter lite polsk riksdag kom vi fram till att Daniel och jag skulle försvara våra färger. Det blev en riktigt kul och jämn kamp där båda lagen kastade mycket bra dart. Till slut lyckades vi i alla fall knyta ihop säcken och slå in sista spiken i kistan för en 3-1 vinst. Vi vann alltså matchen med 6-4, setskillnaden blev 21-17.

/Micke, lagledare
 


Skiter gnuer stål?

2017-03-09

Omgång sjutton spelades mot Steel på grannklubben Mini dart och vi var sju samurajer som ville leka. Första dubbeln kastade Daniel och Lasse och det gick inget vidare. Dåligt flyt med poängen och utgångarna ska vi inte nämna, torsk med 0-3. Dubbel nummer två kastade en stukad Leif tillsammans med Putte. Här var det annan fart i pilarna och Putte visade hur man kastar poäng. Leif pricksköt i vanlig ordning trots dålig rygg, vinst med 3-2. Sista dubbeln slängde Pelle och John och det var fin dart även där. Motståndarna var också vassa men våra gossar drog längsta strået, vinst med 3-2. Ledning med 2-1 efter dubblarna kändes bra.

Första singeln kastade Lasse och det var upp och ned på böljan den blå som gällde. Ena gången utgång och nästa +200 kvar. Det räcker inte riktigt ens på vår nivå, förlust med 2-3. Putte spelade dart i singel nummer två när han formligen krossade sin motståndare med sina trippel-20. Han satte även utgångarna, säker seger med 3-0. Tredje singeln slängde Pelle och han hade ingen bra dag. Trots hårt slit lossnade aldrig roten, torsk med 2-3. John hade kikarsiktet inställt i singel nummer fyra och dundrade tons som gnuer skiter stål. Enkel vinst med 3-0. Ganska jämnt i matchen men med ett litet övertag för oss. Jag kastade femte singeln och gjorde ok ifrån mig, dock satt inte utgångarna som de borde. Lite snöplig förlust med 1-3 och 4-4 i matchen. Daniel blev mosad av sin motståndare i sista singeln och förstod nog inte vad som hände. Det stod alltså 4-5 i matchen och en avgörande dubbel på agendan.

Två spelare stod ut den här kvällen så valet att låta John och Putte kasta avgörande var inte svårt. Det som verkade vara svårt blev däremot att sätta utgångarna, för det kunde de inte. Trots ledning med 150-200 poäng i varje set blev det torsk med 0-3. Matchen slutade alltså med förlust 4-6 och 17-22 i set.

/Micke, lagledare
 


Batalj DK Singel-KM

2016-02-07

Dags för singel-KM 2017 och det spelas lördag 11/2 på Söderbiljarden med start 15:00. Ta med en lagom stor summa pengar för statistik öl och naturligtvis för eget dricka. Daniel fixar pokalen och ny prispokal för 2017, för enligt uppgift vann han 2016.

Väl mött!

/Micke, lagledare
 


Referat Klubbmästerskap i singel

2017-03-05

Singel-KM 2017 spelades lördagen den 11/2 på Söderbiljarden och vi var tio spelare som ville ta hem pokalen och samtidigt visa hur dart ska spelas. Som vanligt lottade vi ihop ett par pooler där sedan ettan och tvåan gick vidare till semifinaler och slutligen final. Traditionen med statistik-öl finns ju som vanligt, dvs det finns ett antal öl att spela om som delas ut i pausen före finalspelet. Första poolen bestod av följande: Leif, Lasse, Jörgen G, Daniel (regerande mästare) och Micke. Pool nummer två fick följande utseende: Johny, BoBo, Stefan (Sidan), Åsa och John. På pappret kändes utgången given i de två grupperna, men allt kan hända för att citera Arne Hegerfors.

Sedan ett par årtävlar ju BoBo i en annan klubb men är stödmedlem i Batalj. Eftersom det även är i en högre division brukar han få börja på 621p som handikapp. Som vanligt blir det fasligt många matcher och det blir lite svårt att återge alla. Det började i alla fall med en rejäl skräll när Lasse vann över mig med 3-0 i första singeln. BoBos vinst över Johny med 3-2 i andra gruppen var mer väntad. Min förlust gjorde mig rejält taggad och jag vann resterande matcher för gruppseger, tom Daniel fick bita i gräset. Däremot blev kampen om andra platsen rejält jämn och avgjordes som vanligt efter set räkning. Vinnare blev Leif och det var vinsten över Daniel som fixade biffen. John kastade som vanligt stabilt i gruppspelet och hade bara en förlust mot Johny som plump i protokollet. Man skulle ju kunna trott att BoBo borde varit säker för finalspel, men det är svårt att hinna ned från 621p mot väldigt taggade motståndare. Det som förvånade publiken mest var att Sidan lyckades vinna tre matcher mot etablerade spelare, men fick nöja sig med andraplatsen efter set räkning. Statistik-ölen fördelades såhär denna kväll:

Flest vinster: John & Micke på 3 stycken och +4 i set
Kortast set: Daniel lyckades kasta 1 stycken 23p
Högst utgång: Sidan tog hem detta på en 62p
Flest tons: John lyckades skrapa ihop 11 stycken
Flest boklöv: Åsa tog över kronan med 11 stycken
Ingen lyckades med bulleutgång eller en 180p

Sedan blev det dags för finalspelet och som ni räknat ut möttes jag och Sidan i ena semifinalen och John mötte Leif i den andra. Det blev en jämn kamp mellan mig och Sidan där jag tog lite mer poäng men Sidan kom ikapp på slutet i varje set. Till slut stod i alla fall jag som vinnare med 3-2 och skulle få spela final i singel för första gången. Den andra semifinalen blev lika jämn och det var kamp hela tiden, John dundrade poäng som vanligt och Leif stod för prickskyttet. Till slut var det nog Leifs rygg som tog slut och John kunde ta hem segern med 3-2.

Finalen kunde börja och det blev en förvånansvärt jämn match där jag tog ledningen med 2-0 innan John fick ordning på pilarna. Jag kunde ha avgjort i fjärde set om jag inte slarvat och kastat mig tjock när jag äntligen fick chansen, sedan klev John för ett sista och avgörande set. Där tog jag initiativet och ledde med 91p mot Johns 147p när allting avgjordes. Trippel-20, trippel-19 och sedan dubbel-15 satte punkt för matchen, John hade alltså lyckats med en 147p utgång. Det var surt sa räven, men bara att gratulera John till dart i världsklass. John tog alltså hem pokalen efter vinst med 3-2 och var nästan i chock när han gratulerades av alla närvarande. Ytterligare en ristning i bucklan för hans del. Singelmästare 2017 är alltså John Löfgren, grattis!

/Micke, lagledare
 


Gnu i kvicksand med patenterad segergest

2016-02-02

Omgång 13 spelades på anrika Söderbiljarden mot det glada gänget Spik, där de flesta är tjejer. Vi var sex sugna spelare (killar) som ville slänga pil, och lite ord. Första dubbeln tog Johny och Daniel hand om och de startade starkt. Mitt i matchen började de dock slarva lite. De lyckades ändå fokusera sig till en vinst med 3-2. Dubbel nummer två tog Lasse och Pelle hand om, de fick en chans att revanschera sig från förra veckan. Den chansen missades inte, banan var rensopad när matchen var över, vinst med 3-0. Jag och John ville inte vara sämre i sista dubbeln, utan gjorde processen kort med motståndarna genom en 3-0 vinst. Ledning med 3-0 efter dubblarna kallas smakstart.

Första singeln kastade Lasse och det var både upp och ned i spelet. Men till slut fick vi se den patenterade segergesten, med tillhörande segertjut, när han satte utgångspilen för vinst med 3-1. John började starkt i singel nummer två men tappade fokus totalt efter halva matchen. Det blev lite lallande och förlusten med 1-3 var ett faktum. Pelle har ryckt upp spelet en nivå och visade det i tredje singeln. Stabilt kastande gav honom en fin 3-0 vinst. När sedan Johny visade en begynnande KM-form i singel nummer fyra, där han efter en jämn och kul match tog hem segern med 3-2, var vi som lag hemma. Ledningen med 6-1 i matchen var ointaglig. Jag kastade femte singeln och startade som en gnu med fötterna i kvicksand, det var tungt. Lyckades dock lyfta spelet för att göra sista set riktigt kul för publiken. Men stålkant ut för mig och tvärtom för motståndaren gav en förlust med 2-3. Daniel visade KM-form han också i sista singeln, där han hyfsat enkelt vann med 3-1 efter snygg dart. Vinst i matchen med 7-2 och hela 24-12 i set. Nu är det uppehåll till 14 februari då vi har nästa match.

/Micke, lagledare

 

"Det blir tiebreak och jag vinner"

2016-01-24

Omgång tolv spelades mot det glada gänget Pilo som härjar i Södertälje, vilket gav oss en lång resa direkt efter julmaten. Vi var sju tappra krigare som valde att åka iväg. Dessutom var en representant för supporterklubben Southside med och hejade, alla var glada för det. Första dubbeln kastade Johny och Anne vilket de gjorde hyfsat bra med tanke på uppehållet sedan hösten. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev förlust med 1-3. Daniel och Leif spelade dart i dubbel nummer två, även om de bjöd in till dans efter två set. Men med en stor gnutta jävlar anamma lyckades de toffla hem vinsten med 3-2. Sista dubbeln kastade Pelle och Lasse som startade underbart med en två sets ledning. Sedan kom det grus i maskineriet, och det var stora stenar, förlusten med 2-3 var inte nådig. Underläge med 1-2 efter dubblarna var dock helt ok på bortaplan.

Första singeln tog Anne hand om och hon inledde starkt, tyvärr fick hon inte riktigt till utgångarna utan föll på målsnöret. Tredje set gick dessutom rakt i sjön så det blev torsk med 0-3. Singel nummer två kastade Leif och han visade hur dart ska spelas. Tyvärr var hans motståndare lika vass och det blev en av kvällens jämnaste drabbningar, förlusten med 1-3 var orättvis. Johny levde på hoppet hela tiden i tredje singeln, och varvade kanonpil med riktiga bottennapp. Inför femte och avgörande set sa han, citat "det blir tiebreak och jag vinner", och så blev det, vinst med 3-2. Singel nummer fyra kastade Pelle och han hade fortfarande problem med grus, kanske i ögonen då siktet inte var det bästa. En snöplig förlust med 2-3. Femte singeln kastade jag och det blev ingen fröjd för ögat. Utgångar var tydligen inte min grej, torsk med 0-3. Daniel försökte jämna till siffrorna i sista singeln men det gick sådär. Han kom inte riktigt in i matchen och förlusten med 0-3 var ett faktum. Trist inledning på året, 2-7 i förlust och hela 12-25 i set

/Micke, lagledare

 

Falnande stjärngnu i tjära

2016-12-08

Omgång elva spelades på Söderbiljarden mot de glada bilentusiasterna från Pilo Dart i Södertälje. Vi hade även stöd från supporterklubben Central i form av stor-Micke, som slängde med oss i somras. Lasse och Daniel inledde med första dubbeln och startade bra. Men sedan började det gå troll i pilarna och Lasse räknade galet i ett tiebreak, torsk med 1-3. Pelle och John borde gjort processen kort i dubbel nummer två, i alla fall på pappret. Tyvärr blev de omvänt och detta trots mycket bra kastande, så förlusten med 0-3 kom som en chock. Putte och Åsa kastade sista dubbeln och inledde starkt med att ta ledningen med 2-0. Men vad hjälper det när man börjar bli nervös, torsk med 2-3. Underläge med 0-3 efter dubblarna är aldrig bra.

Leif visade klass i första singeln genom stabilt spel och ett lugn som vi inte sett på länge, vinst med 3-0 och hoppets stjärna hade tänts. Putte slet som en gnu i tjära i singel nummer två. Tyvärr missade han målet med en noslängd, förlust med 1-3. John hade en riktig kamp i tredje singeln där tonnen haglade och de snygga utgångarna lyste. Mycket publikvänlig match som John lyckades sno hem med 3-2, båda hade över 15 i pilsnitt. Pelle kastade bra i singel nummer fyra ända till sista set, då han totalhavererade och blev bortspelad. Förlusten med 2-3 kändes ordentligt. Jag kastade femte singeln och lyckades mot alla odds också sno hem en vinst, vilket var ett tag sedan. Det var dock inget skönspel som gav mig 3-2 i set. Det var jämt som attan i matchen och Daniel behövde vinna sista singeln för att vi skulle få till en avgörande dubbel. Det blev ännu en bra och jämn match där det kastades dart på hög nivå. Tyvärr hade Daniel lite oskärpa i kastandet mot slutet så han förlorade snöpligt med 2-3. Matchen slutade alltså med förlust 3-6 och 17-22 i set.</p>

/Micke, lagledare

 

Referat Klubbmästerskap i dubbel

2016-12-02

Dubbel-KM 2016 spelades lördagen den 19/11 och vi var tolv spelare, varav en nykomling som var tjej, kom och ville göra upp om mästerskapet. Regerande mästarna Stefan Apelbo (BoBo) och Stefan Sundberg (Sidan) hade dessutom skaffat massor av godis för oss spelare att smaska på. Även Batalj supporterklubb "Central" var representerade i form av Björne, som inte arbetar på Björnes magasin. Som vanligt när det gäller dubbel lottar vi paren förutom regerande mästarna, sedan möter alla varandra i ett pool spel, och topp 4 går vidare till semifinal och final. De som inte vill nå så högt kan alltid inrikta sig på statistik-ölen som man får i pausen innan finalspelet. Paren lottades enligt följande: BoBo och Sidan (regerande mästarna), John och Pelle, Carina (nykomling) och Monica, Åsa och Lasse, Johny och Daniel samt slutligen Micke och Jörgen G. Med andra ord fanns ett par rejäla utmanare till titeln.

Vi körde som vanligt 5x501 och som vanligt blir det en kortversion av gruppspelet då det blir en hel del matcher. Regerande mästarna verkade loja i starten och torskade första matchen mot kvällens starkaste lag som var John och Pelle. Mästarna ryckte upp sig vartefter och lyckades knipa andra platsen med tre vinster, precis före Johny och Daniel som fick lika många men hade sämre setskillnad. Herrarna Jhn och Pelle gick igenom gruppspelet helt obesegrade och såg farligt vassa ut. De övriga lagen hade en jämn och stundtals hård kamp om den återstående finalplatsen. Tjejlaget fick bita i gräset och till slut hamnade Åsa och Lasse, samt Micke och Jörgen, på samma poäng och samma setskillnad. Inbördes möte fick avgöra, och eftersom Åsa och Lasse hade vunnit den absolut sista gruppspelsmatchen tog de även sista finalplatsen. Statistik-ölen förelades såhär mellan paren:

Flest vinster: John och Pelle med 5 stycken Kortast set: delades mellan BoBo och Sidan, samt John och Pelle, båda lyckades kasta 24p Högst utgång: Johny och Daniel tog hem detta på en 113p Flest tons: John och Pelle lyckades skrapa ihop 14 stycken Flest boklöv: delades mellan BoBo och Sidan, samt Åsa och Lasse, med 10 st (skämigt lågt) Ingen lyckades dock med bulleutgång eller 180p

Sedan blev det dags för semifinalerna och som ni räknat ut fick supersnubbarna John och Pelle möta Åsa och Lasse, medan BoBo och Sidan tänkte göra livet surt för Johny och Daniel. Den senare matchen blev en rejäl utklassning där mästarna äntligen visade hur dart ska spelas och varför de innehar titeln. Enkel vinst med 3-0 och det var inte mer att säga om det. Den andra semifinalen blev däremot en riktig kamp där John och Pelle kastade massor med poäng men inte var tillräckligt fokuserade för att sätta utgångarna. Åsa och Lasse däremot hade ätit taggtråd innan matchen och tuggade på som två rabiessmittade gnuer, vilket gav resultat. Till allas förvåning stod de som segrare med 3-2 och var i final, Björne jublade på läktaren. För er statistik nördar kan dock nämnas att de var i final 2014 också.

Finalspelet kunde börja och det var alltså regerande mästarna BoBo och Sidan som mötte Åsa och Lasse. Mästarna hade fått upp ångan och gick för knockout seger men Åsa och Lasse stretade emot så gott det gick. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan vi fick efter en 3-1 vinst samma mästare som 2015, nämligen BoBo och Sidan. Tack alla för en bra och trevlig insats, samt ett stort grattis till Bataljs dubbelmästare 2016 som alltså blev BoBo och Sidan!

/Micke, lagledare
 


Upp och ner och upp igen!!

2016-12-02

Omgång tio spelades mot Spik på vår gemensamma hemmabana Söderbiljarden, och anledningen till att det saknas lite omgångar är att vi mött laget vakant. Vi var sex ståtliga herrar som antog kvällens utmaning. Första paret ut var Lasse och Daniel i första dubbeln och de kastade stabilt. Det var inga krusiduller i den 3-0 vinsten, bara snygg dart. Dubbel nummer två tog Leif och Putte hand om och här var det helt annorlunda. Det märktes att ingen av dem var med på dubbel-KM:et och skaffade sig erfarenhet i sådana här situationer, torsk med 1-3. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med John, och det var en fröjd. Egentligen vann John matchen, jag bara kompletterade, vinst med 3-0.Skön start med 2-1 i ledning.

Första singeln kastade Lasse den här kvällen och han var duktig på poängen, ibland. Tyvärr satt inte utgångarna överhuvudtaget och det blev många tiebreak, samt en trist förlust med 1-3. Leif kastade singel nummer två och fick kämpa rejält. Han startade snyggt och tog ledningen med chans på mer, men sedan kom några flyers, ganska många faktiskt. Så han fick slita som en kopplad gnu för att ta hem vinsten med 3-2. Putte visade god moral i tredje singeln när han efter ordentligt berg-och-dalbanekastande lyckades toffla hem vinsten med 3-1 efter tiebreak i fjärde set. John detroniserade sin motståndare i singel nummer fyra, han kastade exempelvis en 180p och missade en 120p utgång på stålet, och gjorde därmed en riktigt snygg 3-0 vinst. Då kändes 5-2 ledningen stabil för mig som lagledare. Daniel kastade bra pil i femte singeln men fick en riktigt svår motståndare på halsen, så han drog det kortare strået och förlorade med 0-3. Allt hängde på mig i sista singeln och jag sprattlade som en mask på kroken, men torsken med 1-3 slog till som ett spö i backen. För er som hållt räkningen stod alltså en avgörande dubbel på schemat eftersom vi ledde med 5-4 i matchen.

Efter noll diskussioner valdes bröderna brothers, dvs John och Daniel, som exekverare av denna högst avgörande dubbel. Det blev en riktigt bra dartmatch som hade alla ingredienser för att hålla spänningen på topp. Underlägen, vändningar, tons i överflöd, höga utgångar, bara nämn det! Och det bästa av allt var att vi stod som vinnare med 3-2 på slutet. Matchen slutade alltså med vinst 6-4 och 21-17 i set.

/Micke, lagledare

 

"Bom chackalack, respect!"

2016-10-28

Omgång sex spelades hemma på Söderbiljarden mot Steel Tons och vi var sju spelare som tänkte ha lite roligt. Första dubbeln spelade Anne och Daniel, den hann knappt börja innan det var "Bom chackalack, respect!" och vinst med 3-0. Dubbel nummer två däremot, som spelades av Pelle och Lasse, var en helt annan resa. Underläge med 0-2 byttes efter en rejäl kraftansamling till vinst med 3-2, och vår supporterklubb "Batalj Downunder" kunde jubla från läktaren. Sista dubbeln spelades av John och Åsa, som kom in lätt försenad med andan i halsen. Det blev en trevlig match där vårt gäng hade chans på kort set i både andra och tredje set, men dart är ju kul. Vinst med 3-0 och vi ledde matchen med samma siffror efter dubblarna, inte så pjåkigt.

Anne hade ingen kul kväll i första singeln då motståndaren visade sig vara tämligen välrenommerad i landslagssammanhang, bland annat nuvarande kapten för damlandslaget. Det var bara att njuta av uppvisningen, torsk med 0-3, men Anne hade chansen i första. Singel nummer två fick Åsa ta hand om och gjorde en snygg upphämtning från 0-2 underläge till 2-2. Där tog kraften slut och den jämna kampen slutade med 2-3 i förlust. Pelle dundrade på i vanlig bullrig stil i tredje singeln och vann tämligen enkelt med 3-0. John verkade ha kikarsikte på sina pilar för det spelade inte så stor roll hur han kastade, de satt där de skulle hela tiden. Efter en liten dipp i fjärde set var vinsten kammad och hemtagen, 3-1. Jag hade bytt stockar kvällen till ära och pilarna gick faktiskt rakare, däremot satt inte utgångarna för det. Förlust med 1-3 och det var ledning i matchen med 5-3. Daniel fokuserade så det knakade i hörapparaten i sista singeln, eller om det var i käkarna. Det gav i alla fall resultat, snabb ledning med 2-0 och flera utgångspilar i tredje set. Han schabblade lite men tog igen med råge i fjärde set, för vinst med 3-1. Vi vann alltså matchen med 6-3 och hela 21-13 i set. Ingen match nästa vecka pga höstlov, men några av oss spelar Stockholm cup.

/Micke, lagledare

 

En slank hit, en slank dit dock aldrig ner i diket

2016-10-21

Omgång fem spelades mot Airbag ute på en krog i Vårberg, som verkade ha två adresser. Det hindrade dock inte Batalj från att få ihop sex tända spelare, även om några var på villovägar. Och kors i taket, en av dem som dök upp var Putte, som inte kastat på tre år. Första dubbeln tog Daniel och Lasse hand om, någon gång måste frossan släppa. Tyvärr inte den här kvällen då båda var lika kalla som isprinsessan, torsk med 1-3. Dubbel nummer två spelades av Putte och Pelle och här har vi ett vinnande par framöver. Det var som att en atombomb hade briserat på banan, vinst med 3-0. Jag och John försökte hålla ihop pilarna i sista dubbeln och tog ledningen med 2-0. Tyvärr tappade vi spelet helt och förlorade med 2-3. Underläge med 1-2 efter dubblarna var inte bra.

Lasse inledde singelspelet med första singeln och mötte motståndarnas bäste spelare, han gjorde en 180p på uppvärmningen. Förlusten med 0-3 var helt väntad, av alla utom Lasse. Singel nummer två tog Putte hand om och spelade stundtals bländande dart. Han har konserverat formen bra genom åren och vann med 3-1. Pelle kastade tredje singeln och hamnade snabbt i underläge då pilarna inte ville samma sak som han. Men så stämde allting och Pelle vände 0-2 underläge till vinst med 3-2 och blev himla glad. John körde på som han brukar i singel nummer fyra, även om det inte var lika stabilt som vanligt. Vinsten med 3-0 satt dock perfekt eftersom vi tog ledningen i matchen. Jag kastade femte singeln och hade ingen bra kväll, börjar fundera på om jag har stockproblem. Det blev en trist torsk med 1-3. Daniel försökte verkligen i sista singeln men utgångarna satt på trådarna istället för där de borde, förlust med 0-3. Airbag hade vänt matchen till 5-4 ledning, men det innebar ju avgörande dubbel.

Alla var överens om att Pelle och Putte skulle göra som i ordinarie dubbeln och fick alltså chansen att briljera. Och det var precis vad de gjorde, för en gångs skull fick man se vacker dart i division 4. Enkel seger med 3-0 och hela laget jublade, inklusive vår senaste supporterklubb "Batalj Downunder". Matchen slutade 5-5, men vi vann seten med 19-18.

/Micke, lagledare

 

Som en trög gnu i högklackat på Finlandsbåten

2016-10-13

Omgång fyra spelades på Söderbiljarden mot ett av lagen från Södertälje, nämligen Etanol. Lasse och Daniel inledde med första dubbeln och tog en snabb ledning med 2-0. Sedan började trollen hitta in i pilarna och det var med en stor portion tur de vann med 3-2. I dubbel nummer två fick John och Pelle chansen igen, med lika krasst resultat som förra veckan. De kan helt enkelt inte leverera tillsammans, torsk med 2-3. Sista dubbeln tog tjejerna hand om, dvs Anne och Åsa. Anne kastade stabil pil men Åsa snubblade runt som en gnu i högklackat. Förlusten med 2-3 var inte ok. Underläge med 1-2 efter dubblarna är inte vår melodi.

Första singeln fick Lasse spela och han startade bra, men vartefter matchen led blev motståndaren varm i kläderna. Tyvärr så varm att Lasse stod med byxorna nere och en torsk med 2-3 i näven. Singel nummer två fick Pelle kasta och han högg som en kobra och släppte aldrig in motståndaren i matchen, vinst med 3-0. Åsa hade fortfarande problem med pilarna i tredje singeln men lyckades hålla ihop. Tre tiebreak senare, samt två 40+ pilars set, stod hon som vinnare med 3-2. John har levererat fint hittills och så även i singel nummer fyra. Segern med 3-0 var aldrig osäker, snarare tvärtom. Daniel gjorde vad han kunde i femte singeln men ikväll räckte det inte. En stor del oskärpa i fjärde set gjorde att det blev förlust med 1-3. Jag hängde inte riktigt med i sista singeln där motståndaren kastade höga poäng mest hela tiden, torsk med 0-3. Den som nu räknat vinster inser att vi låg under med 4-5 och det skulle alltså bli avgörande dubbel.

Efter en del interna diskussioner kom vi fram till att grabbarna grus skulle kasta avgörande, dvs John och Daniel. De fick en trög start och hamnade i ett underligt 0-2 underläge trots bra spel. Sedan ryckte de till och tog hem två set och matchen var lika öppen som baren på en Finlandsbåt. Efter ett rejält kämpande stod vi tyvärr som förlorare med 2-3. Första torsken för säsongen blev med 4-6 och 21-22 i set.

/Micke, lagledare

 

Jämn dragkamp till oavgjort

2016-10-06

Omgång tre spelades mot våra gamla antagonister i PKP på hemtrevliga Söderbiljarden. Vi var sju taggade spelare som ville ta ytterligare en vinst. Första dubbeln fick Daniel och Lasse kasta, som i fornstora dagar. De fick inte riktigt igång spelet och det var stålkant ut mest hela tiden, förlust med 1-3. Pelle och John fick chansen i dubbel nummer två och det var som att åka berg-och-dalbana. Höga poäng följdes av riktiga bottennapp och förlusten med 1-3 kändes. Sista dubbeln spelade Johny och Anne och de gjorde ett riktigt bra jobb tillsammans. Anne var lite ringrostig efter sin hemkomst från Afrika, men sprattlade som en mask på en krok. Tyvärr räckte det bara till torsk med 2-3. Underläge med 0-3 i matchen efter dubblarna var ingen dröm.

Lasse gick in stenhårt i första singeln och tog första set galant, sedan började hjärnspökena spela honom lite spratt. Men han lyckades lyfta sig själv i kragen och tog hem en skön 3-1 vinst. Anne fortsatte segertåget i singel nummer två när hon efter en kul och jämn kamp lyckades vinna med 3-2. Pelle var stark i tredje singeln och dunkade tons som andra spikar spik. Segern med 3-1 innebar kvitterat till lika i matchen och vittringen av en seger låg i luften. John visste inte riktigt vad han höll på med i singel nummer fyra, men han verkade ha målsökande missiler som pilar, ytterst enkel vinst med 3-0. Jag kastade femte singeln och det blev en riktigt hård kamp med jämnt och bra spel. Tyvärr lyckades jag inte spika igen kistan utan förlorade med 2-3. Daniel ångade på i sista singeln och börjar få klarhet i sitt spel, vinst med 3-0. Som gemene man förstått innebar detta ledning för oss i matchen med 5-4 och en avgörande dubbel.

Efter lite diskuterande beslutade jag, med mina kamraters goda minne, att Daniel och jag skulle kasta. Vi var lite sega i starten men kom igång ordentligt i slutet på första set. Sedan fortsatte en dragkamp hela matchen igenom där vi till slut drog det kortaste strået. Förlust med 1-3, dvs det blev oavgjort med 5-5 som resultat, och 22-19 till oss i set.

/Micke, lagledare

 

Som på ett nybonat golv

2016-10-01

Omgång två spelades på vår hemmabana, anrika Söderbiljarden, mot det nya laget Fight från Västertorp. Vi var sex tappra spelare, varav en var vår gamle vän Pelle som ska spela den här säsongen. Lasse och Åsa inledde med första dubbeln och det blev en jämn kamp över fem set. Efter ett gäng tiebreaks stod vi som vinnare med 3-2. Dubbel nummer två kastade super-paret Daniel och Pelle, som på pappret borde sopa det mesta. Det blev också en jämn kamp, men med betydligt bättre spel, även om viss ringrost kunde skönjas. Tyvärr slutade det med en snöplig 2-3 förlust. Sista dubbeln spelade jag och Leif, precis som förra veckan. Nu blev det dock stabilare spel och efter en trevande inledning vann vi med 3-1. Ledningen med 2-1 efter dubblarna var väntad.

Lasse kastade första singeln och det märktes att det var första matchen för säsongen, starten var trögare än ett tröskverk. Men vid underläge 0-2 halvvägs in i tredje set lyckades han vända på steken och tog med en stor skopa tur hem vinsten med 3-2, efter 25p i tiebreak i sista set. Singel nummer två tog Åsa hand om och allt bra spel från dubbeln var som bortblåst. Men hon kämpade på i snålblåsten och lyckades vinna tiebreaket i femte set för vinst med 3-2. Leif verkade glida runt på ett nybonat golv i tredje singeln, för det var ytterst svårt att få pilarna dit han ville. Motståndaren verkade dock ha samma problem, men vinsten med 3-0 kom ändå som en överraskning. Singel nummer fyra tog Pelle hand om och var stabiliteten själv. Som vanligt var pilarna spikraka, även när de inte skulle det, men det blev en klockren vinst med 3-1 efter lite slarv i tredje set. Daniel gjorde processen kort i singel nummer fem, när han dunkade på med tre set under 30p, vinst med 3-0 alltså. Jag var inte lika fokuserad i sista singeln utan svajade betydligt i min kastning. Det blev tyvärr förlust med 0-3 för min del. Matchen vann vi dock med 7-2 och hela 23-14 i set.

/Micke, lagledare

 

Skön premier

2016-09-21

Första matchen för säsongen spelades ute på vischan på den trevliga puben Ösmo Pub, mot ett glatt gäng som av en händelse heter Ösmo Dart. En tjej var rejält sugen och fem killar hakade på. Första dubbeln kastade Åsa tillsammans med Johny och de började starkt. Men motståndet var jämnt och spelet svajigt så det blev en lång match. Till slut lyckades våra spelare med att sätta en utgång i sista set, vinst med 3-2. "Brorsorna", dvs Daniel och John, fick chansen i dubbel nummer två. Det kändes som spel mot öppet mål när pilarna skulle rakt fram, men annars var det stålkant ut. Underlig förlust med 1-3. Sista dubbeln kastade jag och Leif, och det blev kvällens absolut längsta. Inte nog med att det blev fem set, fyra av dem gick till tiebreak, och då kastade alla ändå hyfsat bra. Men den enda utgång som sattes fixades av Leif i sista set, vinst med 3-2. Ledning med 2-1 efter dubblarna i premiären kändes som en vinst.

Första singeln tog Åsa hand om på ett förträffligt sätt när hon enkelt avfärdade sin motståndare med 3-0. Starten var lite trevande men sedan gick maskinen på högvarv. Singel nummer två kastade Johny och där satt pilarna inte rätt tillräckligt ofta. En viss uppgivenhet kunde läsas i hans ansikte när motståndaren klev för vinst, förlust med 1-3. Tredje singeln tog Leif hand om och det var inte skönspel som gjorde att han vann, snarare ett stort tålamod(!) och nötande på samma siffra. Men vinst med 3-1 blev det och alla var glada eftersom vi ledde med 4-2. John kastade rakt och många poäng i singel nummer fyra, ibland blev han chockad själv över hur bra han var. Men utgångarna satt sådär så det blev spännande ändå, och till slut satt utgången för en 3-1 vinst. Daniel gjorde processen kort i femte singeln mot sin motståndare och tog hem en 3-0 seger. Jag slängde sista singeln och lyckades bland annat kasta 20p+trippel-1p+1p=24p mer än tio gånger. Tyvärr vinner man inte matcher på det viset, trist torsk med 0-3. Men vi vann matchen med 6-3 och 20-15 i set, skön premiär!

/Micke, lagledare

 

Sex tappra dyker upp... och ner

2016-04-07

Omgång nummer tjugo spelades på anrika Söderbiljarden mot de glada amatörerna från Värmdö, nämligen NWD. Det blev en klassisk "första-matchen-efter-KM" kväll där vi sex tappra som hade modet dök upp. Första dubbeln kastade Lasse och Daniel och de gjorde alla besvikna, riktigt usel match och 0-3 förlusten var ett faktum. Jag och Åsa gjorde en lika bra insats i dubbel nummer två där vi blev krossade av motståndarna med 0-3. Sista dubbeln tog Johny och Leif hand om och då tändes ett litet Liljeholmens som hoppets stjärna. De inledde nämligen starkt för att sedan slarva till det, men kom igen och stängde säcken snyggt. Vinsten med 3-2 satt perfekt. Underläge i matchen med 1-2 mot sista laget i serien var ju sådär.

Lasse har inte spelat lika bra i andra halvan av säsongen som i första, men den här kvällen visade han styrka och moral i första singeln. Han tog första set snyggt, gjorde magplask i andra, för att till slut ta hem två tiebreak. Det blir vinst med 3-1 om man kan räkna. Leif spelade bra dart i singel nummer två och tog ledningen med 2-0. Men motståndaren var vass som en finsk "niv" och lyckades vända till egen fördel, snopen förlust med 2-3. Åsa visade fina takter i tredje singeln men hade inte flyt med utgångarna, seten tog för lång tid helt enkelt. Ännu en förlust med 2-3 och uppförsbacken började bli brant. Särskilt som Johny inte fick till kastandet alls i singel nummer fyra och förlorade med 0-3. Jag slängde femte singeln och det blev en rejält lång och gropig tillställning. Efter inledande 2-0 ledning gick det långsamt utför och slutade med en trist 2-3 förlust. Det hjälpte alltså inte att Daniel vann sista singeln med 3-2 efter en riktigt kul och spännande match, det betydde inget för resultatet. Vi förlorade alltså med 3-6 och 15-23 i set.

/Micke, lagledare

 

Brakförlust!

2016-04-04

Omgång nitton spelades mot de trevliga gubbarna i Västertorp hemma hos Miss Yuan, som bor därute. Vi var sex spelare som tog chansen till en sista träning inför singel-KM. Lasse och Daniel inledde med första dubbeln och hade inte mycket att säga till om. Snabb förlust med 0-3. Dubbel nummer två kastade jag och Johny. Det blev en underlig match där båda paren blandade högt och lågt, så det blev en riktigt jämn kamp där vi tyvärr drog det kortaste strået, torsk med 2-3. Sista dubbeln kastade Pelle och John som på pappret borde kunna sopa banan med det mesta. Tyvärr var så inte fallet den här kvällen utan det blev en snöplig förlust med 1-3. Underläge 0-3 efter dubblarna mot serietvåan bådade inte gott för resten av kvällen.
 
Första singeln tog på känt manér Lasse hand om. Det blev en jämn match spelmässigt men Lasse låg hela tiden lite efter, förlust med 0-3. Singel nummer två kastade jag och lyckades sno första set. Medan jag höll samma nivå ökade motståndaren hela tiden, vilket gjorde att allt slutade med en trist 2-3 förlust. Johny fick ungefär samma resa i tredje singeln där han mötte min namne Mikael Karlsson, vilket alltid roar lika mycket. Efter en stark öppning av Johny med ledning 2-0 slutade allt i en katastrof och torsk med 2-3. Underläge 0-6 och matchen var körd. John kastade singel nummer fyra och han hade noll form, även om han är lång, torsk med 1-3. Pelle visade moral i femte singeln där han kastade stabil dart och vann med 3-1, det klicket hördes i hela Västertorp. Daniel hyfsade siffrorna lite till i sista singeln där han spelade drömdart och vann enkelt med 3-0, han blir farlig i singel-KM. Vi förlorade alltså med 2-7 och hela 14-22 i set.

/Micke, lagledare

 
Jämnt så det förslår

2016-03-08

Omgång arton spelades mot serieledarna Myran på deras hemmabana i Svedmyra. Vi var sju taggade spelare som ville visa hur en slipsten ska dras. Lasse och Daniel inledde med första dubbeln och kastade stabilt till en början. Sedan började det slarvas lite och det har man inte råd med på den här nivån, förlust med 1-3. Pelle och Mats C kastade dubbel nummer två och var duktiga, men det märktes att ringrosten inte släppt ännu. Stabil insats som tyvärr slutade  med torsk 1-3. Leif och John rivstartade i sista dubbeln och hade chans på 14-pilars direkt, samt ledde med 2-0. Av någon anledningen verkade de tro att det räckte, och ställde in skorna, för sedan gick det bara utför. Allt slutade i en trist 2-3 förlust. Underläge med 0-3 efter dubblarna hade man gärna kunnat slippa.

Leif inledde med första singeln och hade kontemplerat på muggen strax innan, för nu skulle det spelas dart. Det blev en riktigt bra match där Leif visade bra kyla när han enkelt vann med 3-0. Pelle hade inte riktigt samma resa i singel nummer två utan det var mer berg-och-dalbana som gällde där. Det räckte i alla fall hela vägen och vinsten med 3-2 satt som en smäck. Mats C kastade bra i tredje singeln men hade inte riktigt stålkanterna på sin sida, samtidigt som motståndaren hela tiden verkade ha fler knivar i lådan. Snopen förlust med 0-3 men spelet hade varit bra. John hade en sådan där kväll då ingenting fungerar när han kastade singel nummer fyra. Var det inte utanför, satt pilarna i ett eller fem, aldrig i tjugo. Det var tyvärr bara att packa väskan och gråta över 0-3 förlusten. Daniel visade klass i femte singeln när han radade upp raka pilar och koncentrerat klev på utgång. Enkel vinst med 3-0 och Daniel blir farlig i KM om ett par veckor om han lyckas spara formen. Jag kastade sista singeln och gjorde bra ifrån mig. Det blev faktiskt så lyckat att jag vann med 3-1 och räddade en avgörande dubbel, eftersom ställningen blev 4-5.

Det fanns två givna spelare kvar den här kvällen som kunde spela den avgörande dubbeln, och det var Daniel och Pelle. Det blev en jämn kamp med en hel del bra pil, men också lite okoncentrerat ibland. Till slut stod våra pojkar med en 3-1 vinst i näven, efter att Pelle klivit i fjärde set. Det blev alltså oavgjort i matchen, 5-5, och även setsiffrorna var jämna med 19-19.

/Micke, lagledare
 

Klubbmästerskap i singel

2016-03-08

Singel-KM i dart spelas lördag 12/3 på Söderbiljarden med start klockan 15:00. Det är bra att ta med pengar till statistik-öl och priser. Anmäl er senast torsdag 10/3 ni som inte gjort det redan.

/Micke, lagledare
 


Ringrostiga som en gammal T-FORD

2016-02-22

Omgång sjutton spelades på Söderbiljarden mot vårt favoritgäng från Orminge, nämligen Eddys, där Annes gamla ex är med och kastar. Vi var sex spelare som såg en chans till lite träning inför klubbmästerskapet. Jag och Johny kastade första dubbeln där vi blandade och gav friskt. Vi kom ned till utgångschans ungefär när motståndarna klev, torsk med 0-3. Lasse och Daniel slängde dubbel nummer två och mötte ett par ungtuppar. Våra pojkar kastade bra pil men utgångarna tog alldeles för lång tid, trist förlust med 0-3. John och Mats C tog hand om sista dubbeln och där blev det dart på hög nivå. Riktigt kul match med många tons och allmänt höga poäng, båda lagen hade exempelvis chans på 15-pilars i olika set, men missade snöpligt. Tyvärr fick våra gossar stå med byxorna nere, 2-3 i förlust. Underläge med 0-3 efter dubblarna var inte så kul.

Lasse inledde singelspelet och startade starkt genom att vinna första set. Därefter kom en rejäl svacka innan han efter stor ledning i sista set snöpligt förlorade med 2-3. Mats C som var ringrostig som en gammal T-Ford kastade stabilt i singel nummer två. Efter en jämn kamp lyckades han till slut knyta ihop säcken för en 3-2 vinst, och suset i lokalen var öronbedövande. John gjorde som han numera brukar i tredje singeln, raka pilar och dåliga utgångar. Men det brukar ju fungera och så även den här kvällen, vinst med 3-0. Johny hade ingen bra dag i singel nummer fyra, all träning hade gjort honom mjuk. Han försökte sprattla så gott han kunde, såg mest ut som en fisk på land, torsk med 0-3. Daniel tog chansen i femte singeln och kastade stabilt. Det blev färre och färre pil för varje set, avslutade snyggt med ett 26-pilars för en säker 3-1 vinst. Jag var lika kall som ett isflak utanför Nordpolen i sista singeln, torsk med 0-3. Matchen slutade alltså med förlust 3-6 och 13-21 i set.

/Micke, lagledare
 


För mycket Etanol på Southsides Vårsalong

2016-02-11

Omgång sexton spelades i vår södraste spelhåla, nämligen Södertälje, mot ett gäng glada tjommar i Etanol. Fördelen med spelstället var att Batalj Supporterklubb Southside kunde vara med och heja. Vi var sju tappra själar som masade sig dit. Första dubbeln kastade Lasse och Daniel och det gick sådär. Det var ingen stuns i kastandet och förlusten med 1-3 var ett faktum. Pelle, som gjorde debut för säsongen den här kvällen, spelade ihop med John i dubbel nummer två. Det blev en kalasmatch med mycket bra spel från båda paren, lite synd dock att samspelet var sådär, snöplig förlust med 1-3. Leif och Johny hade en lika bra match i sista dubbeln, där man även lyckades med spektakulära utgångar. Vinsten med 3-2 satt som en smäck på Vårsalongen. Underläge i matchen med 1-2, men det var jämnt och kul.

Lasse inledde med första singeln men det var inte hans kväll. Pilarna spreds som dynga på en nyplöjd åker, så resultatet blev skit helt enkelt, torsk med 0-3. Singel nummer två spelades av en på pappret ringrostig Pelle, men alla bedrog sig. Spikraka pilar och höga poäng gjorde 3-0 vinsten till en fröjd att se. Tredje singeln spelade Leif och som han kastade pil. Det var stabila poäng och chans på korta set, men tyvärr för många stålkanter inblandade vid utgångarna. Trist förlust med 0-3 som borde slutat annorlunda. Singel nummer fyra tog John hand om och han börjar så smått hitta tillbaks efter sin svacka. Men ikväll räckte det inte hela vägen, torsk med 2-3. Daniel kastade femte singeln och det var en jämn kamp där spelarna vann vartannat set. Vår gosse drog det längre strået och tog hem vinsten med 3-2. Underläge 3-5 i matchen och frågan var om jag skulle kunna rädda till avgörande dubbel i sista singeln. Det blev en hård batalj som totalt saknade skönspel men hade mycket känslor. Tyvärr var turen inte på min sida så det blev förlust med 2-3. Matchen slutade alltså 3-6 och 15-22 i set.

/Micke, lagledare
 


Djupa toppar och höga dalar

2016-02-08

Omgång femton spelades mot de glada gubbarna i PKP på vår hemmabana Söderbiljarden. Det var en viktig match då vi båda ligger farligt nära nedflyttningsstrecket, vi dock 1p bättre. Vi var sex sköna människor som var villiga att ta sig an uppgiften. Lasse och Daniel kastade första dubbeln och inledde starkt. Sedan började trollen invadera pilarna och det slutade med en snöplig 2-3 förlust. Åsa och Anne fick chansen i dubbel nummer två men fick inte spelet att fungera riktigt. De kämpade tappert men förlorade med 1-3. Jag och Johny hade tänkt kasta sista dubbeln, men det blev wo från motståndarna. Underläge 1-2 efter dubblarna borde varit bättre.

Första singeln brukar Lasse kasta och så även denna kväll. Han inledde lite stapplande för att emellanåt kasta grymt bra, som grisen säger. Han börjar faktiskt hitta formen såhär en dryg månad före singel-KM, för i de sista två seten kastade han riktigt bra, vinst med 3-2. Anne var taggad som vanligt i singel nummer två och levererade tiebreaks som den drottning hon är. Men det spelar ingen roll när man vinner med 3-2. Johny hade en intressant kväll i tredje singeln där topparna var som Mount Everest och dalarna lika djupa åt andra hållet. Dock en underhållande och förvånansvärt jämn match som tyvärr slutade med förlust 2-3. Jag sprattlade runt i singel nummer fyra och lyckades skapa lite motstånd, men till slut var förlusten med 1-3 ett faktum. Daniel spelade dart i femte singeln, det var en fröjd för all publik på södra läktaren. Massor med höga poäng och hade utgångarna suttit lika bra hade alla seten varit korta, men vinst 3-0 var riktigt snyggt. Åsa tog en enkel seger i sista singeln då hon fick wo från motståndarna. Vi ledde alltså matchen med 5-4 och det stod avgörande dubbel på menyn.

Efter långa diskussioner kom vi fram till att Daniel och Johny var de mest lämpade för den här uppgiften. De inledde starkt och vann första set men det verkade trigga motståndarna, för plötsligt satt deras pilar perfekt hela tiden. Så trots bra kämpande från vår sida blev det torsk med 1-3. Matchen slutade alltså oavgjort 5-5, och seten blev 16-19.

/Micke, lagledare
 


Kurragömma med utgångsnoja

2016-02-02

Omgång fjorton spelades mot de glada gubbarna i Tungsten på deras hemmabana O´Connels i Gamla stan. Vi var sex revanschsugna spelare från förra veckans förlust som ville ta en dust med serieledarna. Daniel och Lasse inledde med första dubbeln och det blev en kanonmatch. Vi låg lite efter men Lasse lyckades sno ett par utgångar framför de häpna motståndarna, och dessutom fick man göra om ett tiebreak då båda lagen lyckades få samma totalpoäng. Det slutade i alla fall med en skön 3-1 vinst. Andra dubbeln kastade Anne och John men de fick inte riktigt igång samspelet. Det var ändå förvånansvärt jämnt med många höga poäng, dock förlust med 1-3. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med Stefan och där blandades det hej vilt. Även motståndarna hade den strategin så matchen blev riktigt jämn. Jag lyckades avsluta fjärde set med d16 + d3 för utgång på 39p och alla skrattade gott, vinst med 3-1. Ledning med 2-1 efter dubblarna kändes riktigt bra med tanke på motståndet.

Lasse fick som vanligt ta första singeln och fick en riktig räv som motståndare. Så det blev lite kurragömma lekande innan det hela slutade med 0-3 i torsk. Stefan tog hand om singel nummer två och inledde starkt, sedan drabbades han av utgångsnoja och tappade all känsla. Det blev ändå en jämn kamp över fem set där Stefan tyvärr drog det korta strået, trist förlust med 2-3. Anne kämpade tappert i tredje singeln där hon vann tre set i tiebreak, drottningen är tillbaks! Skön seger med 3-1 för lika i matchen. John "the rock" kastade singel nummer fyra och verkade ha åkt igenom en stenkross inför dagens match, det var bara grus kvar av hans forna storhet. Han lyckades ändå hålla ut riktigt länge för en idiotisk 2-3 förlust, som han egentligen kunde ha vunnit enkelt. Daniel försökte sätta hårt mot hårt i femte singeln men div2 spelaren var lite för vass, förlust med 0-3 trots riktigt bra spel från Daniel. Jag kastade sista singeln och gjorde bra ifrån mig trots mina nya begränsningar. Motståndaren lade dock i andra växeln och vann till slut, torsk med 1-3. Det blev alltså förlust mot serieledarna med 3-6 och 15-21 i set, inte så illa egentligen.

/Micke, lagledare
 


Gristorsk!

2016-01-25

Omgång tretton spelades mot Gröna Lyktan på anrika, och för kvällen kalla, Söderbiljarden. Vi var sju spelare som med ljus och kamratskap försökte hålla stämningen och värmen uppe. Grabbarna grus inledde med första dubbeln, dvs Daniel och Lasse. De började lite trevande men sedan kom de igång ordentligt och visade att de kan kasta pil. Sista setet blev riktigt spännande och paren följdes åt "to the bitter end", torsk med 2-3. Anne och Stefan hade ingen bra dag i dubbel nummer två. Pilarna spretade som Boklövs skidor fast med sämre resultat, förlust med 0-3. Johny och John kastade sista dubbeln och visade att det finns lite pil i gubbarna ännu. De vann med 3-1 efter ett par turliga utgångar. Underläge med 1-2 efter dubblarna borde inte vara några problem.

Lasse som dominerade singelspelet i höstas har inte haft det lika enkelt efter nyår. Han inledde med första singeln och hade noll flyt. Han sprattlade till som en nästan död fisk i tredje set, men det var allt, torsk med 0-3. Anne hade mentalt en bra tanke inför singel nummer två men utförandet saknade gnistan, hon lyfte spelet mot slutet men det blev förlust med 1-3. Stefan hade fortfarande problem med poängen i tredje singeln och hamnade i en brant utförsbacke. Tyvärr slutade den i en grop som inte gick att ta sig ur, ännu en förlust och nu med 2-3. John som brukar vara en klippa hade inte ett set under 34 pilar i singel nummer fyra, vilket säger lite om kvällens insats. Det var framförallt trådarna som inte var på hans sida, torsk med 2-3. Jag slängde femte singeln och höll jämna steg i ett set, sedan hittade jag samma backe som Stefan, det slutade 0-3. Underläge i matchen med 1-7 och Daniel tänkte först vara en snäll själ och försöka vinna. Men efter en dålig inledning höll han skenet uppe och förlorade snyggt med 2-3, så att motståndarna fick grisbira. En nattsvart kväll som slutade med 1-8 i förlust, och hela 12-25 i setskillnad.
 

/Micke, lagledare
 

Ringrost lika tydlig som rimfrost

2016-01-11

Första matchen för året var omgång tolv och den spelades mot Airbag på deras hemmabana i Vårby Gård. Vi var sex tappra själar som lyckades hitta dit och alla var tillfreds samt några kilo tyngre pga all julmat. Daniel och Lasse inledde med första dubbeln och var inte samspelta någonstans. Lasse gjorde det mesta medan Daniel försökte förstå hur pilar fungerar nu igen, torsk med 0-3. Johny och Anne bjöd på en rolig match i dubbel nummer två, men hade inte turen på sin sida, utan det blev en snöplig förlust med 1-3. Jag och John slängde sista dubbeln och kastade riktigt bra emellanåt. Tyvärr var ringrosten hos oss lika tydlig som rimfrosten på fönstren, det blev alltså förlust med 1-3. Underläge 0-3 efter dubblarna var inte en bra start.

Lasse fick chansen i första singeln och kastade bra med poäng, men utgångarna satt inte någonstans. Han hade en underbar chans på 141p utgång, missade med en stålkant. förlusten med 1-3 kändes i märgen. Anne spelade dart i singel nummer två, och blev konstant triggad av motståndarens själv-peppning. Vinsten med 3-1 hördes i hela lokalen. När sedan Johny stod för kvällens stöld i tredje singeln började hoppets stjärna lysa. Han vann nämligen med 3-2 efter grymt fokuserande i sista tre seten, då han var konstant +200p, efter utom på slutet förstås. John gjorde processen kort i singel nummer fyra där han enkelt sopade banan med motståndaren, vinst med 3-0. Jag klev in på scenen för femte singeln och kastade sådär samtidigt som motståndaren var snäppet bättre, torsk med 0-3. Underläge 3-5 i matchen och allt hängde på Daniel i sista singeln. Han inledde tämligen skakigt, trots kursen "Lär dig dart på 2h" sedan dubbelmatchen. Men sedan hittade han stilen, formen och spelet. Vinsten med 3-1 satt som kronan på verket denna kväll, och det var dags för avgörande dubbel.

Efter långa diskussioner kom vi fram till att bröderna ler-och-långhalm skulle spela, dvs Daniel och John. Det blev en riktigt bra match med böljande spel och bra pil från båda lagen. Vi lyckades hela tiden ligga lite före och Daniel klev galant i varje set, vinst med 3-1. Matchen slutade alltså 5-5, men vi förlorade seten med 18-21.</p>

/Micke, lagledare
 


Resumé dubbel-KM

2015-12-11

Dubbel-KM 2015 spelades lördagen den 5/12 och det blev nytt rekord i antalet spelare som ville tävla om bucklan, vi var hela 16 stycken! Sedan kom det naturligtvis lite entourage runt dem som kände sig lite säkrare. Som vanligt när det gäller dubbel lottar vi paren förutom regerande mästarna, sedan möter alla varandra i början och topp 4 går vidare till semifinal och final. De som inte vill nå så högt kan alltid inrikta sig på statistik-ölen som man får i pausen innan finalspelet. Följande tyckte de var tillräckligt bra för att spela: Micke och Johny (regerande mästare), Daniel och Jörgen G, BoBo och Sidan (Stefanx2), Mats och John, Jörgen L och Monica, Anne och Jocke, Åsa och Lasse samt Leif och Anders B. Jämnare lottning har vi nog inte sett tidigare, och alla verkade ha ätit taggtråd.

Eftersom det blev väldigt många matcher skalade vi ned till att köra 3x501 istället för vanliga 5x501, men det tog sin lilla tid ändå. Många matcher innebär att det blir svårt att skriva om alla men man kan konstatera att mästarna var ur slag denna kväll och var ett lätt byte för andra hungriga jägare. Sidan och BoBo var på pappret starkast men Anne och Jocke var stjärnorna som lyste starkast. De som vann gruppspelet var alltså Jocke och Anne med sex vinster, tvåa kom Mats och John med fem vinster och sedan var det set räkning mellan de med fyra vinster, BoBo och Sidan kom fyra medan Leif och Anders kom trea. Däremot var statistik-ölen jämnt fördelad mellan paren och fördelningen såg ut såhär:

Flest vinster: Jocke & Anne på 6 stycken
Kortast set: John & Micke lyckades kasta 22p
Högst utgång: Daniel & Jörgen G tog hem detta på en 75p
Flest tons: Sidan & BoBo lyckades skrapa ihop 10 stycken (väldigt lågt)
Flest boklöv: Mats & John med 14 st (lågt här med, jag tog 18 i singel-KM 2015)
Bulleutgång: Åsa slog till med en stycken
Ingen lyckades dock med en 180p

Sedan blev det dags för finalspelet och som ni räknat ut mötte Anne & Jocke det eminenta paret Sidan & BoBo medan Mats & John bekantade sig med Monica & Jörgen L. Den första semifinalen blev en ångvältshistoria även om BoBo inte kastade så bra som han kan, vinst med 3-0 för det paret. Andra semifinalen var mycket jämnare men Anders visste inte riktigt hur vindarna vände samtidigt som Mats & John var höga på socker. Konstig vinst med 3-1 för de senare.

Finalen kunde börja och vi hade dessutom flyttat in i VIP-rummet med hela vårt entourage, samt Björne som är en hängiven supporter när det verkligen gäller. Sådana gossar växer inte på träd, tänk på det tjejer! Äntligen fick alla se lite riktig dart spelas, och det var Sidan & BoBo som mötte Mats & John. Riktigt bra och jämn match med fina pilar och statistik som inte räknades. Sidan & BoBo ryckte i börja på varje set medan de sockerhöga andra två satt som iglar på en elefant och gjorde allt för att hänga med. De hade exempelvis nio utgångspilar för att ta hem bucklan i fjärde set, men missade ändå och bjöd in Sidan & BoBo i matchen. De senare gjorde processen kort i sista set och tog hem finalen med en knockout seger, kul för Sidan som är ny i klubben för i år. Dubbelmästare 2015 blev alltså Sidan & BoBo, grattis!

/Micke, lagledare
 


Klubbmästerskap i dubbel

2015-10-14

Årets klubbmästerskap i dubbel går av stapeln på Söderbiljarden lördagen den 5/12 med start klockan 14:00. Anmälan er senast torsdagen den 3/12 till lagledaren så får vi en chans att jämna till antalet spelare. Ta med pengar till avgift, dricka och annat smått och gott.

Nästa års klubbmästerskap i singel är planerat till lördagen den 12/3. Mer information kommer sinom tid.

/Micke, lagledare
 


Som små illrar i en rävsax

2015-12-03

Sista omgången före jul, det vill säga omgång elva, spelades på Söderbiljarden mot Airbag gänget från Vårby. Vi var åtta spelare som såg sin sista chans till träning inför klubbmästerskapet på lördag. Mats C gjorde debut i första dubbeln tillsammans med Åsa och kastade förhållandevis bra med tanke på två års uppehåll. tyvärr räckte det inte hela vägen, förlust med 1-3. Dubbel nummer två fick grabbarna grus ta hand om, Daniel och Lasse. De håller fortfarande fanan högt även om den just ikväll drogs rejält i gyttjan. Men till slut kom de upp på torr mark och vinsten med 3-2 smekte som en sommarbris genom håret. Sista dubbeln fick John och Stefan kasta, med två personer som kastar så mycket poäng, vad kan gå fel. Tydligen det mesta, snöplig torsk med 0-3. Underläge 1-2 efter dubblarna, det har hänt förr.

Leif var taggad inför första singeln men lyckades snubbla på plankan och kom helt ur rytm. Det slutade tyvärr med en 0-3 förlust där ingenting hade gått hans väg. Åsa bombade på i singel nummer två, men motståndaren bombade bättre. Ännu en 0-3 förlust efter ok pil från Åsa. Stefan startade förnämligt i tredje singeln även om det gick lite hit och dit över tavlan. I sista set lyckades han i alla fall hålla ihop det lite bättre, men då var det för sent, torsk med 2-3. John kastade drömdart i singel nummer fyra, allt verkade fungera. Till synes enkel vinst med 3-0. Jag började starkt i femte singeln och hade häng, men träffade väldigt mycket ettor. I sista set blev det jämnt och vi hade båda utgångspilar, men jag drog det korta strået, 2-3 i förlust. Daniel kämpade på i sista singeln och krigade som en liten iller i en rävsax, för att komma loss och vinna. Men det är inte alltid rätt att sätta den i nian, som flickan sa, och det blev torsk med 2-3. Matchen slutade alltså 2-7 och 13-23 i set, vi får komma igen efter nyår med nya tag.

/Micke, lagledare
 


Torsk med tårar

2015-11-19

Omgång nio spelades mot serieledarna Tungsten på Söderbiljarden och vi var sex spelare som vågade ställa upp. Daniel och Lasse inledde med första dubbeln och kastade riktigt bra dart. Lasse stod för alla utgångarna och Daniel det stabila komplementet, seger med 3-1. Åsa och Stefan kastade dubbel nummer två och det var mycket mer upp och ner. Men till slut lyckades de samla ihop sig och kasta bra samtidigt, skön vinst med 3-2. Jag och John gjorde vårt bästa i sista dubbeln, men John fick inte riktigt ordning på pilarna och det räckte för motståndarna, torsk med 0-3. Men vi ledde matchen med 2-1, hur skulle detta sluta?

Lasse fick som vanligt nöjet i första singeln och var tillbaks i samma form som innan förlusten förra veckan. Enkel seger med 3-0 och ett 26-pilars i tredje set. Singel nummer två kastade John och han fick hårt motstånd, och samtidigt var formen inte den bästa. Det gick som det gick, torsk med 1-3. Stefan hade ingen drömkväll i tredje singeln men lyckades ändå toffla hem vinsten med 3-0, han var ganska chockad över det faktiskt. Åsa kastade bra pil i singel nummer fyra men kunde inte hålla jämna steg med motståndaren, som verkade ha lasersikte. Förlust med 0-3 och nu började Tungsten komma ikapp. Jag slängde femte singeln och det var en jämn kamp där vi vann vartannat set. Tyvärr kunde jag inte hålla helt samma tempo i sista set och det slutade med tårar, 2-3 torsk och 4-4 i matchen. Daniel försökte sätta emot i sista singeln men utgångarna satt inte lika klockrent som vanligt, förlust med 0-3 men avgörande dubbel på schemat.

Jag och Daniel kände oss starka nog för en utmaning och ställde upp vid plankan. Det blev en riktigt kul match med mycket bra pil från båda lagen, många tons och inget set över 24 pil, samtidigt som båda lagen var på utgång i samtliga. Tyvärr blev det inte så många set, vi förlorade med 0-3 men var ganska nöjda med spelet ändå. Matchen slutade med förlust 4-6 och 15-21 i set.

/Micke, lagledare
 


Jämnt trots två WO

2015-11-12

Omgång åtta spelades mot de glada gubbarna i PKP på gamla hederliga Söderbiljarden. Tyvärr var fyra spelare i Batalj på golf i Spanien så vi blev bara fem tappra själar som skulle försvara våra färger. Det innebar alltså underläge 0-2 redan innan matchen startade, men vi kunde glädja oss åt Stefans debut den här säsongen. Åsa och Lasse inledde med första dubbeln och kastade bra tillsammans. Trots lurigt spel av motståndarna stod vi som segrare med 3-1. Dubbel nummer två kastade Anne med Stefan och de inledde storartat, de hade ställt 66p efter 15 pil i första set. Sedan började utförslöpan och den stannade upp först i mitten på tredje set. Då fick de luft igen och kunde vinna med 3-1. WO i sista dubbeln innebar att vi ledde med 2-1 i matchen.

Lasse inledde med första singeln och det var bra spel i början mot en nervös motståndare, vad annars mot en i princip obesegrad spelare. Tyvärr tappade Lasse stinget mot slutet och det blev torsk med 2-3 efter gastkramande dramatik i sista set. Anne fick chansen i singel nummer två och gjorde så gott hon kunde. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev en snöplig förlust med 1-3. Åsa kastade tredje singeln och gjorde en stabil insats även om det var lite guppigt emellanåt. Till slut stod hon i alla fall som vinnare med 3-1 och nästan ett kort set rikare. Stefan hade ingenting kvar av det fina spelet från dubbeln när han kastade singel nummer fyra. Det var mest ettor och femmor för hans del och torsk med 0-3. Jag kastade riktigt bra pil i femte singeln i en jämn kamp mot PKP:s lagledare, och vi visste båda att det var avgörande. Till slut lyckades jag ta hem vinsten med 3-1 och eftersom det var WO i sista singeln blev resultatet 5-4 till PKP i matchen, och dags för avgörande dubbel.

Efter lite diskussioner blev det jag och Stefan som fick chansen att försvara hedern. Det blev ännu en kul och jämn match där vi hela tiden följdes åt genom seten, och Stefan hade hittat formen igen. Efter lite spektakulära pilar i fjärde set stod vi som vinnare med 3-1. Matchen slutade alltså oavgjort, 5-5, och 18-15 i set.

/Micke, lagledare
 


Etanol ger baksmälla

2015-11-10

Omgång sju spelades mot det glada gänget Etanol som vanligtvis hänger i Södertälje, men nu fick de besöka storstan och Söderbiljarden. Första dubbeln tog Anne och Johny hand om. Det blev en ganska jämn match men däremot inte så mycket dart på hög nivå, och tyvärr stod vi som förlorare med 1-3. Dubbel nummer två spelades av grabbarna grus, båda är med i dövas, det är alltså Lasse och Daniel vi pratar om. Lasse kastade riktigt fina pilar och sopade hem många poäng, tyvärr var inte Daniel lika taggad. Ännu en förlust med 1-3 till protokollet. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med Leif. Medan jag kastade ganska stabilt så hade Leif en katastrof kväll, det var minst 2 av 3 i nummer ett. Allt slutade alltså med ytterligare en 1-3 förlust, och i matchen var det underläge 0-3.

Lasse inledde singelspelet med första singeln, och omsättningen hos spelbolagen var enorm. Nästan sin vana trogen inledde han med tiebreak, men sedan rullade det på. Fortfarande bra poäng men utgångarna tog tid. Tyvärr tog de så lång tid att motståndaren kom ikapp och klev före, trist förlust med 1-3. Därmed var Lasses vinnarsvit bruten, men han fick ihop sex stycken i rad, grattis! Singel nummer två fick Leif kasta och kvällen verkade gå mot ljusare tider. För han gjorde en riktigt stark insats och lyckades ta hem allting i det sista tiebreaket, vinst med 3-2. Anne kastade som en klippa och hade chans på 21-pilars i första set, men det blev sämre. Dock inte så dåligt att hon behövde skämmas, enkel vinst med 3-1 och vi började se ett svagt ljus i tunneln. Singel nummer fyra tog Johny hand om och det blev spridda skurar. Först några kast som var lika lama som gnuer utan ben, och sedan kom en klassisk Viagra toppning. Tyvärr räckte det inte hela vägen, torsk med 0-3. Daniel fick nöjet i femte singeln och gjorde processen kort, även om pilsnittet gått upp lite den här säsongen. Men det blev ändå en tämligen enkel seger med 3-0, och vi hade en liten chans för avgörande dubbel. Det enda kravet var att jag skulle vinna sista singeln, och det började bra. Tyvärr sitter inte utgångarna tillräckligt snabbt, så att man kastar poäng spelar ingen roll, trist förlust med 0-3. Vi förlorade alltså matchen med 3-6, och det blev 13-21 i set.

/Micke, lagledare
 


Slingrigt i Snake City

2015-10-23

Omgång sex spelades mot Eddys ute i Orminge på deras hemmabana, och vi fick som vanligt träffa Annes gamla ex från forntiden. Sedan var det extra roligt att kunna presentera honom för både Bataljs supporterklubb Southside och Eastside, som båda var där och hejade med fulla manskap. Första dubbeln kastade Daniel och Lasse som efter en hel del tragglande lyckades toffla hem det hela med 3-2. Dubbel nummer två fick John och Anne slänga, och man såg att John var het ikväll. Det var antagligen det som avgjorde när de vann med 3-2. Jag och Leif kastade väldigt mycket upp och ned i sista dubbeln, men aldrig samtidigt. Leif hade problem med sina nya pilar, och jag i allmänhet. Torsk med 1-3, men vi ledde matchen med 2-1.

Man vågar inte göra annat än sätta Lasse i första singeln, man vill ju inte sabba hans mojjo. Han är liten på jorden men numera stor i darten, och ikväll blev det inga tiebreaks. Och den stora frågan är, vann han? Jajjamän, vinst med 3-1 och fortfarande obesegrad i singel! Anne fick chansen i singel nummer två och mötte där sitt ex. Viss spänning kunde skönjas mellan kasten, och tyvärr stod Anne som förlorare med 1-3. John hade lekstuga i tredje singeln, hade han varit lite mer fokuserad hade det blivit minst ett par korta set i hans 3-1 seger. Han kunde dock glädja sig åt en 180p och stående ovationer från supporterklubben. Leif fick ordning på pilarna i singel nummer fyra och gjorde livet surt för sin motståndare. Vinsten med 3-0 fick alla fansen att jubla igen. Det såg alltså ljust ut när jag klev fram för femte singeln. Det blev en jämn match där vi följdes åt hela tiden och allt hängde på utgångarna. Tyvärr drog jag det korta strået denna kväll och förlorade med 2-3. Daniel kastade sista singeln och inledde starkt. Sedan kom nerverna lite i kläm och det stod 2-2 och sista set började. Tyvärr lyckades inte Daniel knyta ihop säcken, förlust med 2-3. Detta innebar plötsligt avgörande dubbel, dock med oss i ledning med 5-4.

Efter en kort diskussion var alla överens om att John och Leif skulle kasta. Det blev en riktigt bra match, med både bra dart och stor dramatik. Det största dramat stod baren för som stängde strax efter att dubbeln började, vilket tvingade John att dricka vatten hela matchen. Om det fällde avgörandet ska vara osagt, men vi torskade med 2-3. Det blev alltså 5-5 totalt, och 23-21 i set till oss.

/Micke, lagledare
 


Torsk sved i Svedmyra

2015-10-16

Omgång fem spelades mot de glada gubbarna från Svedmyra på vår hemmabana Söderbiljarden. Några av dem har dock spelat i andra klubbar tidigare, men glada är de ändå. Vi var sju spelare som mötte upp, kanske beroende på årsmötet som hölls innan match. Leif och Anne inledde med första dubbeln och kastade bra. Tyvärr var motståndarna riktigt heta och det blev torsk med 0-3. Dubbel nummer två tog Lasse och Daniel hand om. De vanligtvis så stabila gossarna hade inte samma känsla som vanligt och det blev ytterligare en förlust med 0-3. Åsa och John kastade sista dubbeln och det blev en jämn kamp. Riktigt bra spel av alla inblandade där vi drog längsta strået och vann med 3-1. Underläge med 1-2 i matchen har vi haft förr.

Lasse inledde med första singeln och oddsen för att han skulle vinna för femte gången i rad borde varit höga. Efter en trevande start gick maskineriet i alla fall igång på högvarv och han gjorde det igen, vinst med 3-1. Stort grattis! Leif hade en het batalj i singel nummer två där spelarna följde varandra som myror i skogen. Tyvärr slutade det med en snöplig 2-3 förlust. Tredje singeln kastade Anne och hon var grym i början, chans på 15-pilars i första set visade på styrka. Tyvärr visade sig dubbel-4 vara hennes nemesis den här kvällen, och det hela slutade med tårar och torsk med 1-3. John gjorde processen kort i singel nummer fyra då han med viss svårighet sopade banan och vann med 3-0. Det var alltså jämnt i matchen, trots underläge 3-4. Jag gjorde vad jag kunde i femte singeln men motståndaren lyckades hela tiden ligga lite före. Förlusten med 1-3 var inte ok. Sista singeln kastade Daniel och han inledde starkt. Det var jämnt och bra spel rätt igenom och allt hängde på utgångarna. Tyvärr lyckades inte Daniel fokusera i slutet på sista set och det blev en snöplig förlust med 2-3. Vi hade alltså förlorat för första gången den här säsongen, siffrorna blev 3-6 och 15-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Batalj fortfarande buteljerade

2015-10-08

Omgång fyra spelades hemma på Söderbiljarden mot ett glatt gäng från Västertorp dart. Daniel och Lasse fick inleda med första dubbeln och spelet var väl sådär. Det kan ha varit storhetsvansinne eller bara ren hybris, det gick inte bra, torsk med 1-3. John och Anne hade det ännu kämpigare i dubbel nummer två där samspelet var helt försvunnet. De mötte i och för sig ett bra par, men något set skulle varit bra, förlust med 0-3. Jag och Johny kastade sista dubbeln och Johny kastade riktigt bra pil, tyvärr inte jag. Och det blir svårt att vinna om bara en kastar bra, trist förlust med 1-3. Ordningen verkar återställd, underläge med 0-3 efter dubblarna.

Skulle Lasse kunna hålla sin segersvit intakt när han klev in på banan för första singeln? Efter fyra set hade frågan rätats ut till ett utropstecken, han vann med 3-1 och är fortfarande obesegrad i singel den här säsongen. Anne gjorde en kanonmatch i singel nummer två där hon enkelt vann med 3-0 efter riktigt bra spel. Tredje singeln kastade Johny och poängen satt som ugglor på snöret, tyvärr var inte utgångarna lika lyckosamma. Trist förlust med 0-3. John stod för kvällens insats i singel nummer fyra när han vände underläge 0-2 till vinst med 3-2. Det var en mycket bra match med bra spel från båda parter, och glädjen i Johns ansikte när han satte sista pilen var som en sol på klarblå himmel. Jag kastade femte singeln och höll jämna steg med min motståndare, även om de var vingliga. Till slut lyckades jag toffla hem vinsten med 3-2. Det stod alltså 4-4 i matchen och nu hängde det på Daniel i sista singeln. Men han var taggad som en betongvägg i Tensta och vann enkelt med 3-0, dags för avgörande dubbel.

Det blev bröderna som fick förtroendet, det vill säga John och Daniel. De kastade mycket bra pil, men eftersom motståndarna också gjorde det, hängde allt på utgångarna. Där hade våra gossar lite svårare att fokusera och det blev en snöplig förlust med 0-3. Matchen slutade ändå oavgjort 5-5, och 17-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Att ge däng i skärgårdsidyll

2015-10-02

Omgång tre spelades mot NWD på deras hemmabana ute i Hemmesta, det vill säga värsta skärgårdsidyllen. Vi var sex tappra själar som hittade dit, om någon annan var på väg, har hen inte kommit fram än. Daniel och Lasse inledde spelandet med första dubbeln, och det blev åka av. Grabbarna grus har allt annat än grus i maskineriet för tillfället, seger med 3-0. John och Anne slängde dubbel nummer två och gjorde bra ifrån sig. De fick lite motstånd men hade inga problem att vinna med 3-1. Jag och Åsa, som gjorde säsongspremiär, fick jaga i sista dubbeln. Men det var jämnheten som gjorde skillnaden, vinst med 3-1. Ledning med 3-0 i matchen efter dubblarna, det har uppenbart hänt något.

Lasse är uppenbart vår nya singelstjärna, vilket han återigen visade i första singeln. Spelar ingen roll vem han möter, eller hur många tiebreaks det blir, han landar alltid med vinsten i näven. Så även denna kväll, 3-1. Anne hade lite problem med koncentrationen i singel nummer två. Emellanåt såg det enkelt ut men det räckte inte hela vägen, torsk med 0-3. John har slipat pilarna inför säsongen och gjorde som vanligt i tredje singeln. Det kan se avigt ut, ibland lite nonchalant, men vinsterna sitter som vattendroppar på heta plåttak. Vinst med 3-0. Åsa gjorde sin första singelmatch i och med singel nummer fyra. Det blev en riktigt jämn match med bra pil från båda håll. Då var det extra skönt att se Åsa som vinnare med 3-2. Vi hade alltså redan punkterat matchen genom en 6-1 ledning. Jag kastade femte singeln och det var ingenting som fungerade, tror jag landade på mediokra 26p i snitt, skäms! Lyckades ändå få ihop ett set, torsk med 1-3. Daniel hyfsade till siffrorna i sista singeln när han lekande lätt tog hem matchen med 3-1. Vi vann alltså med 7-2 och 22-12 i snitt. För er som gillar statistik kan besöka StDF:s hemsida (www.stdf.se) och serie 4B, och kolla hur vi spelare ligger till.

/Micke, lagledare
 


En stabil halvkatastrof

2015-09-24

Omgång två spelades på vår kära hemmabana Söderbiljarden mot Pilo, som har sina rötter i Södertälje. Första dubbeln kastade Leif och Anne och det blev en guppig tur över en nyplöjd åker. Trots att Anne fick kliva på sin favoritutgång, bullen, så blev det torsk med 1-3. Dubbel nummer två fick Lasse och Daniel ta hand om och det blev en riktigt jämn match där stöld fick ett nytt begrepp. För även när motståndarna ledde med över två hundra poäng var Lasse där och snodde seten. Riktigt skön vinst med 3-2. Jag och John hade en mer stabil och vanlig match i sista dubbeln och vann med enkla 3-1. Ledning med 2-1 efter dubblarna, är det här säsongen då vi bryter en trend?

Leif ville gå hem tidigt och fick börja med första singeln. Han inledde med raketfart och hade en stabil 2-0 ledning när det plötsligt gick troll i pilarna. Tre set senare var 2-3 förlusten ett faktum. Lasse kastade singel nummer två och verkar ha tränat hårt hela sommaren. Det var inget direkt skönspel, så det blev några tiebreak, men han lyckades fixa hem seten när han skulle. Rolig vinst med 3-2 och återtagen ledning i matchen. Anne hade inte något flyt i tredje singeln och var lite moloken när hon klev av banan efter sin 0-3 förlust. John kan konsten att göra publiken nervös, och det var vad han gjorde den här kvällen i singel nummer fyra. Han inledde starkt för att sedan vara en halv katastrof, men lyckades till slut vända allt till sin fördel och vinst med 3-1. Jag kastade femte singeln och var stabil på poängen men det hjälper föga när det är utgångar som räknas. Snöplig förlust med 0-3. Därmed stod det 4-4 i matchen och nervositeten låg som en blek bouquet över banan. Daniel hade chans att rädda minst en poäng genom att vinna sista singeln. Efter en bra inledning och mycket jämn kamp tog oträningen i högerarmen sin tribut. Det, samt att motståndaren kastade sex tons, ledde till torsk med 2-3.

Dags för avgörande dubbel och det blev John tillsammans med mig själv som fick förtroendet. Och vilken dart vi spelade, båda två samtidigt! Jag inledde med två tons i första set, medan John gjorde likadant i andra. Detta kompletterades med ett tiotal 85p totalt av oss båda, och vinsten med 3-1 kändes ovanligt enkel. Det blev alltså oavgjort i matchen, 5-5, medan setsiffrorna blev 21-22.

/Micke, lagledare
 


Att sitta säkert i en berg-och-dalbana

2015-09-17

Första matchen för säsongen spelades mot Ösmo på deras hemmabana i de yttre gränserna av civilisationen, det gick exempelvis kossor utanför dörren. Men lokalen var fin och motspelarna trevliga, så det var upplagt för en rolig kväll. Första dubbeln fick Lasse kasta tillsammans med Daniel, som tänkte använda högerhanden för första gången på ett halvår. Det blev en jämn och böljande match där Lasse stod för det mesta av spelet, till slut var vinsten med 3-2 vår. Dubbel nummer två kastade John och Leif och de rivstartade med riktigt fin dart. Sedan rullade det på i gott tempo för vinst med 3-0. Anne och jag kastade sista dubbeln och kompletterade varandra bra så att lägsta nivån höll sig hög. Även vi tog en vinst, dock med siffrorna 3-1. Ledning med 3-0 efter dubblarna direkt efter sommaruppehållet, mumma!

Första singeln landade på Lasses lott och han kastade bra med poäng, dessutom verkar han ha gått en sommarkurs i matte för räkningen var också ok. Utgångarna var däremot en katastrof och vi fick se fyra tiebreak innan Lasse stod som vinnare med 3-1. Singel nummer två tog Anne hand om och det var tyvärr ingen bra kastning som publiken fick se. Förlusten med 1-3 vill vi nog alla glömma. Tredje singeln kastade Leif, som för kvällen lånat Daniels andrahands-pilar. Det kanske han skulle göra oftare för det var riktigt bra kastning från hans sida, första set var exempelvis ett 22-pilars. Det hela planade dock ut lite men vinsten med 3-1 satt som en oskuld på en kossa. Singel nummer fyra fixade John efter en riktig berg-och-dalbanematch, som hade både snygga utgångar och mycket tur. Vinst med 3-1 och en ointagbar ledning med 6-1 i matchen. Jag kastade femte singeln avslappnat och gjorde processen kort, för en gångs skull, skön vinst med 3-0. Daniel hade chansen att fixa grisbira hos motståndarna genom att vinna, men det var svårare än att koka ägg visade det sig. Troligen berodde det mediokra spelet på oanvänd högerhand, torsk med 1-3. Vi vann i alla fall matchen med 7-2, hela 23-12 i set.

/Micke, lagledare
 


Säsongsavslutning

2015-04-02

Sista omgången den här säsongen innebar hemmamatch på Söderbiljarden mot PKP. Nästan alla var där för att kasta en sista match före sommaren, dessutom var det fullt på VIP-läktaren. Första dubbeln kastade Daniel och Lasse, men tyvärr inte särskilt bra. De fick inget flyt i spelet och blev ett enkelt byte för motståndarna, torsk med 0-3. BoBo och Anne bjöd på en riktig återupphämtning i dubbel nummer två. Underläge med 0-2 och det såg nattsvart ut, men de lyckades ändå vända till vinst med 3-2 efter fokusering enligt regel 1a. Samma visa hände i sista dubbeln som John och gammelräven Johny kastade. Underläge 0-2 efter riktigt uselt spel vändes till en skön 3-2 vinst efter kanon dart. Ledning i matchen med 2-1 kändes riktigt bra.

Åsa inledde med första singeln men hade inte ordning på pilarna. Första pilen satt klockrent bara för att följas av två vilsna objekt, lite som blomkrukan och valen i "Liftarens guide". Trist förlust med 1-3 och PKP hade kvitterat. Singel nummer två fick Anne på sin lott och hon kastade bra pil, så gjorde även motståndaren, så det blev en jämn match. Tyvärr drog vi det korta strået och det blev en orättvis förlust med 0-3. John gjorde processen kort i tredje singeln och bjöd publiken på sin bästa insats på hela säsongen. Och det var tur för det blev också en jämn match som John tog hem med 3-0. BoBo spelade dart i singel nummer fyra även om det var lite slarv i början. Sedan kom han igång och levererade som en fem-stjärnig servitör, vinst med 3-1. Daniel kastade stabil pil i femte singeln men hade svårt motstånd. Han gav i alla fall allt men det räckte inte hela vägen, förlust med 2-3. Jag kastade en riktigt jämn match i sista singeln där vi följdes åt som ler- och långhalm genom varje set. Tyvärr klantade jag mig vid utgång i femte set och kastade på fel dubbel, det räckte för att det skulle bli förlust med 2-3. Matchen var lika jämn som alla delmatcher och det stod 4-5, vilket ju innebär avgörande dubbel.

Kvällen till ära hade Johny redan bestämt att han och BoBo skulle kasta avgörande dubbeln om vi skulle hamna där, anledningen är att BoBo byter lag till nästa säsong. Det blev en riktig rysare med jämnt och böljande spel där alla dippade och toppade minst en gång. Därför var det extra skönt att se våra gossar ta hem det med 3-2. Detta innebar alltså oavgjort i matchen, 5-5, men vi förlorade med 21-22 i set. Tack alla för en kanonsäsong och nu blir det uppehåll tills Sommarserien börjar, Glad Påsk och trevlig Valborg!

/Micke, lagledare
 


På jakt i Snake City

2015-03-30

Omgång 21 som är den näst sista omgången den här säsongen spelades mot Eddys på deras hemmabana i Orminge. Vi var sju förväntansfulla spelare som åkte en bit utanför stan för detta event. Delvis för dart, men också för att träffa gamla pojkvänner, gamla klasskompisar och några gamlingar från förr. Första dubbeln tog Lasse och Daniel hand om och kastade stabilt. Tyvärr gjorde lite slarv att de torskade med 1-3. Leif och John spelade dubbel nummer två och visade strålande klass, tjong i ballongen så hade luften gått ur motståndarna, vinst med 3-0. Anne och Johny pratade mest gamla minnen i sista dubbeln och glömde helt bort spelet, förlust med 0-3. Det var alltså underläge med 1-2 i matchen men ändå jämnt spel.

Lasse kastade riktigt bra pil i första singeln, han vände underläge 0-2 till 2-2 inför sista set. Där kastades det fin dart och Lasse ledde men blev tjock och förlorade med 2-3. Anne kastade singel nummer två och gjorde skäl för sin gamla titel tiebreak drottningen. Tyvärr gjorde hon inte som i fornstora dagar och vann, trist förlust med 2-3. Daniel kastade stabilt i tredje singeln och gjorde processen kort. Han lyckades alltså kompensera för sitt sneda sikte, vinst med 3-0. Leif kastade pil i singel nummer fyra, men det var i viss frustration eftersom han inte satte utgångarna. Till slut lyckades han i alla fall toffla hem vinsten med 3-2 och vi hade känning i matchen. Jag kastade femte singeln och fick hårt motstånd så det blev inte min kväll helt enkelt, torsk med 0-3. John hade chansen att rädda en avgörande dubbel i sista singeln och kastade grym pil. Även motståndaren kastade bra, som förresten var Annes gamla ex, så det blev kvällens höjdare och vinst med 3-1. Vi låg under med 4-5 i matchen men hade chans att rädda en pinne.

Vi var alla överens om att bröderna grus skulle få chansen i avgörande dubbeln, dvs John och Daniel klev fram till plankan. Det blev en bra match med många bra pil och höga poäng, lite kort bara, för vi förlorade med 0-3 på ett ögonblick. Torsk i matchen med 4-6 och 17-21 i set.

/Micke, lagledare
 


S:t Patrick gav inte mycket...

2015-03-18

Omgång tjugo spelades mot det trevliga gänget DVAI på Söderbiljarden och vi var åtta tappra soldater som tänkte ge dem en match, och samtidigt fira St Patrick´s Day. Första dubbeln kastade de numera halvkända gubbarna Lasse och Daniel, och de gjorde en bra start. Lasse hade exempelvis lovat en 140p och han levererade, tyvärr räckte det inte hela vägen, förlust med 1-3. Dubbel nummer två kastade Johny och Leif, lite samma visa. Bra start men lite dålig tajming med de bra och de dåliga pilarna, trist förlust med 1-3. BoBo och John fick slänga sista dubbeln och det blev en riktigt kul match. Bra spel från bägge parter och lite dramatik på slutet gav oss en välbehövd 3-2 vinst. Underläge 1-2 i matchen var alltså ok.

Åsa inledde singelspelet med bra spel i första singeln. Tyvärr tappade hon siktet vartefter matchen fortsatte, och det var utgångarna som blev lidande, torsk med 1-3. Leif gjorde en heroisk insats i singel nummer två när han avslutade sin femsetare med två tiebreaks för vinst med 3-2. Den segern satt som en grön hatt! Daniel visade stabil form i tredje singeln, även om det inte var som på forntida dagar. Det blev en skön 3-1 vinst som gjorde att vi kvitterade till 3-3 i matchen. John har tyvärr tappat allt vad dart heter sedan han blev hundvakt, vilket var väldigt tydligt i singel nummer fyra. Motståndaren var iofs riktigt bra den här kvällen, men förlusten med 0-3 nämns aldrig mer. Jag spelade faktiskt dart i femte singeln som blev en riktigt jämn och kul match, med höga poäng och rejäla kontringar. Tyvärr räckte jag inte hela vägen utan det blev torsk med 2-3. BoBo räddade dock biffen i sista singeln när han snubblade runt på tavlan som en kosjuk gnu. Det blev till slut vinst med 3-2 efter en intressant insats, och den avgörande dubbeln var bärgad.

Efter långa diskussioner blev det BoBo och Daniel som fick uppgiften att sno hem en poäng. Tyvärr gick ingenting som planerat, och kastningen från våra gossar var inte helt ok såhär på slutet. Förlust med 0-3 och St Patrick´s Day kunde på allvar starta i form av gravöl. Förlust i matchen med 4-6 och hela 17-25 i set.

/Micke, lagledare
 


Kassaskåpssäkert

2015-03-12

Omgång nitton spelades mot NWD som har sin hemvist ute i Hemmesta på Värmdö, vilket alltså blev målet för oss sex spelare som var sugna på en resa till landsbygden. Första dubbeln fick Anne och Daniel ta hand om och de var mentalt taggade medan spelet var sådär. Trist förlust med 0-3. John och Lasse kastade dubbel nummer två och gjorde riktigt bra ifrån sig, höga poäng och utgångarna satt som strikes i bowling. Enkel vinst med 3-0 och det var kvitterat. Jag och Leif kastade sista dubbeln och tog snabbt ledningen med 2-0, sedan gjorde vi klassikern och det stod 2-2. Vi lyckades i alla fall knyta ihop säcken till slut för vinst med 3-2. Ledning efter dubblarna med 2-1 kändes bra.

Första singeln tog John hand om då han var tvungen att lämna tidigt. Det var inte helt stabilt spel eftersom det blev två tiebreaks, men till slut stod John som vinnare med 3-1. Lasse spelade dart i singel nummer två och har uppenbarligen börjat träna någonting, dock inte räkning. Då hade han inte kastat 140p med 132p kvar i tredje set, särskilt inte eftersom han vunnit de första två. Han räddade upp det hela genom att vinna fjärde för en snygg 3-1 vinst. Anne spelade tredje singeln och kastade bra poäng, men det blev en riktigt jämn match där spelarna följde varandra hela vägen. Anne stod i alla fall till slut som vinnare med 3-2. Leif kastade singel nummer fyra och fick tufft motstånd, samtidigt som axeln började göra sig påmind. Men genom en rejäl mental kraftansträngning lyckades han vända och ta hem vinsten med 3-2. Vi ledde alltså med 6-1 inför de sista två singlarna, lika tryggt som pengar på banken. Jag slängde femte singeln och gjorde skäl för mitt gamla smeknamn "tiebreak-kungen". Ett set till 44 och tre tiebreaks senare hade jag förlorat med 1-3, trots bra kastning rakt fram. Daniel kastade sista singeln och siktet är uppenbarligen fortfarande i obalans. Även om han kastade bra poäng lyckades han inte sätta utgångarna, förlust med 1-3. Vi vann matchen med 6-3 och 20-17 i set.

/Micke, lagledare
 


Referat från Bataljs singel-KM

2015-03-06

Singel-KM 2015 spelades lördagen den 14/2 och vi var tio spelare med mer hjärta än hjärna som ville tampas om pokalen. Som vanligt lottade vi ihop ett par pooler där sedan ettan och tvåan gick vidare till semifinaler och slutligen final. Sedan finns det ju alltid lite statistik-öl att spela om som delas ut i pausen före finalspelet. Första poolen bestod av följande: BoBo, Åsa, Lasse, Johny och Anne. Pool nummer två fick följande utseende: John (regerande mästare), Jocke, Micke, Daniel och Leif. Man kan konstatera att det var två getingbon, fast av olika orsaker.
 
Som vanligt blir det fasligt många matcher och det blir lite svårt att återge alla. Man kan konstatera att Lasse lyft spelet ordentligt den här säsongen och det är bara matematiken som saknas. Åsa var rejält taggad den här kvällen, liksom BoBo, och Jockes gulddagar är numera förbi, han höll exempelvis på att förlora mot mig. Det kom inte som någon överraskning att BoBo vann gruppspelet, dock att han missade statistik-öl för ton var intressant. Åsa lyckades toffla hem placering två med ett sets marginal mot Johny i första gruppen, alltså tvåa efter BoBo. Vinnare i andra gruppen och obesegrad, BoBo torskade nämligen mot Åsa, blev John. Som god kamrat och tvåa blev hans brorsa Daniel. Statistik-ölen fördelades såhär denna kväll:

Flest vinster: John på 4 stycken
Kortast set: John lyckades även kasta 2 stycken 21p
Högst utgång: Johny tog hem detta på en 86p
Flest tons: Daniel lyckades skrapa ihop 12 stycken
Flest boklöv: Som vanligt Micke, i år med 18 stycken
Ingen lyckades med bulleutgång eller en 180p

Sedan blev det dags för finalspelet och som ni räknat ut möttes BoBo och Daniel i ena semifinalen och John mötte Åsa i den andra. Daniel hade inte mycket att sätta emot en taggad BoBo som enkelt sopade hem en 3-0 vinst mot en bedrövad Daniel. Den andra semifinalen blev desto roligare. John kan konsten att rada upp tons när det behövs, men man måste sätta utgångarna också, och den här kvällen var det svårt. Åsa är ju stabil som en dvärgbjörk när det gäller, så det blev en spännande match i fem set. Till slut stod i alla fall John där som segrare, och hade alltså chansen att försvara sin titel.

Finalen kunde börja och det blev en ganska jämn match även om siffrorna inte riktigt säger samma sak. BoBo kan ju också kasta tons precis som John, vanligtvis i alla fall, men ikväll var det mest 85p. Så John låg lite före mest hela tiden men kunde inte kliva, vilket BoBo gjorde på max två pilar. Ni förstår vart det hela slutade? BoBo tog hem pokalen efter vinst med 3-0 och var mäkta stolt, särskilt som han är ny i klubben. Singelmästare 2015 är alltså Stefan "BoBo" Appelbo, grattis!

 

/Micke, lagledare
 

Väntat

2015-02-23

Omgång arton spelades på anrika Söderbiljarden mot Myran, som har ett nytt lag med gubbar. Vi var sex starka spelare som ville ge de obesegrade serieledarna en match. Lasse och Daniel fick inleda med första dubbeln. De gjorde en stark insats, som vanligt numera kastar Lasse mycket poäng. Tyvärr räckte det inte hela vägen, torsk med 1-3. BoBo och Anne kamperade ihop i dubbel nummer två, och de kan få fortsätta med det. Bra spel från båda och exklusiva utgångar från Anne. Det blev tre stycken faktiskt och 3-0 i vinst. Sista dubbeln kastade jag och gammelräven Johny. Vi hade bra häng på motståndarna ända till utgång, då ville det sig icke! Trist förlust med 1-3, och det stod 1-2 i matchen.

 
Lasse kastade första singeln och gjorde en burnout, dvs tog ledningen med 2-0. Sedan fick motståndaren eld i baken och svischade förbi i 180, snöplig torsk med 2-3. Anne kastade singel nummer två och där kastade faktiskt motståndaren en 180p, bland annat. Anne kastade bra pil men hann aldrig in i spelet, 0-3 i förlust. Tredje singeln kastade Johny som blandade äpplen och päron hej vilt. Det blev alltså en jämn match med böljande spel där Johny tyvärr drog det korta strået, 2-3 i förlust. Singel nummer fyra fick Daniel kasta, och hans sikte är ju tyvärr sådär nuförtiden. Han lyckades dock hålla jämna steg ett tag, men sedan gick det utför. Vi håller tummarna för att det blir nytt kikarsikte ganska snart, torsk med 1-3. Jag fick nöjet i femte singeln och kastade riktigt bra pil. Tyvärr föll jag på utgångarna och det duger inte, förlust med 1-3. Vi hade tyvärr redan förlorat matchen, men BoBo ville i alla fall visa vem som var kungen. Han visade styrka och vann sista singeln enkelt med 3-0. Det blev alltså 2-7 i matchen, och 14-21 i set.</p>

 
/Micke, lagledare
 

Vinst trotts småtroll i korsett

2015-02-23

Omgång sjutton spelades mot Outers på deras hemmabana Onkel Sam, som ligger i Södertälje. Vi var sex spelare som kände för en utflykt till numera väldigt kända marker. Dessutom visste vi att ordförande i Supporterklubbens southside-avdelning skulle ge oss stöd denna kväll. Första dubbeln kastade John och Lasse och de gjorde en riktigt bra match. Stabilt spel och inga konstigheter, vinst med 3-0. Dubbel nummer två tog Åsa och Leif hand om, även här var det bra pil som levererades. Ännu en vinst med 3-0. Jag och Daniel kastade sista dubbeln och hade en lite jobbigare uppgift än de övriga. I alla fall verkade det så eftersom vi behövde kasta fem set för att vinna med 3-2. Ledning med 3-0 efter dubblarna var det länge sedan vi hade.

Lasse inledde singelspelet och visade att han har utvecklats ordentligt den här säsongen. Efter en lite knagglig start var ångan uppe och till slut stod han som vinnare med 3-2. Singel nummer två fick Åsa nöjet att kasta och startade med tiebreak. Sedan lossnade spelet och hon kastade stabilt för seger med 3-1. Leif började tredje singeln lysande och alla trodde han skulle vinna lätt den här kvällen. Men plötsligt började småtrollen leka med hans pilar och ingenting satt på rätt ställe, som flickan sa om mannen i korsett. Det blev en trist torsk med 2-3. John kastade riktigt fin dart i singel nummer fyra, inte så höga poäng men han klev alltid till slut, vinst med 3-0. Ledning med 6-1 i matchen inför de sista singlarna, skulle det bli grisbira? Jag försökte dra mitt strå till stacken i femte singeln men fick möta riktigt bra motstånd. Även om jag kämpade som en gnu på skridskor i Sahara hjälpte det inte, torsk med 0-3. Daniel hade lite större chanser i sista singeln som blev kvällens jämnaste match. Många tons och bra spel gjorde att publiken var euforiska, tyvärr gick det inte Daniels väg utan det blev en snöplig förlust med 2-3. Vi vann i alla fall matchen med 6-3 och 22-14 i set.

/Micke, lagledare
 


Delat mot serietvåan

2015-02-11

Omgång sexton spelades på Mini Dart mot det hårda gänget Steel Tons. Vi var sex glada spelare och en inpackad i smittskyddsdräkt, främst för att inte bli smittad av oss andra. Första dubbeln kastade Lasse tillsammans med John och de inledde starkt. Lasse visade ruskig form och kastade både tons och utgångar. Av någon anledning tappade de skärpan efter ett tag och plötsligt hade en förlust inträffat, 1-3. Åsa och Anne, som vi hälsade tillbaka glatt men på avstånd, tog hand om dubbel nummer två. Mycket bra spel av Anne som kastade avslappnat ledde till en skön 3-1 vinst. Sista dubbeln kastade BoBo och Daniel, två personer som borde kunna utföra underverk. De mötte dock riktigt bra motståndare och det blev en jämn och rolig match med bra pil från båda sidor, tyvärr slutade det med 1-3 i förlust för vår del. Vi låg under 1-2 efter dubblarna, men spelet hade varit bra.

Lasse inledde lika bra i första singeln som han kastade i dubbeln, raka rör och bra chans på utgångarna. Även om han blev lite frustrerad emellanåt när han missade, var segergesten efter vinsten med 3-2 underbar, ner på knä och armarna i vädret vänd mot läktaren. Singel nummer två kastade Åsa, troligen som uppvärmning inför KM på lördag, för det finns lite att fila på. Det tog tre set innan hon kom igång och då var det lite för sent, förlust med 1-3. Daniel hade inte en chans i tredje singeln, motståndaren kastade bland annat 9 tons, lite bättre än standard division fyra. Trist torsk i brödrost, 0-3. Tur att John hyfsade siffrorna i singel nummer fyra för annars hade det gått käpprätt åt skogen. Efter långt och böljande spel med udda utgångar stod han som vinnare med 3-2. Jag spelade för en gångs skull dart i femte singeln. Det blev en riktigt jämn kamp där vi tog vartannat set och höll jämna steg hela vägen ner. Till slut var det mina lite snabbare utgångar som avgjorde, vinst med 3-2. När BoBo sedan imiterade en brunstig gnu och vrålade in pilarna i sista singeln, för vinst med 3-0, hade vi vänt till en 5-4 ledning i matchen. Det innebär som ni vet avgörande dubbel.

Efter långa överläggningar kom vi i laget fram till att BoBo och jag skulle få chansen, och vi fick möta samma killar som BoBo och Daniel i sin dubbel. Det blev en bra match där vi inte riktigt lyckades spika igen kistan trots ett flertal chanser, och tyvärr gav det motståndarna precis det lillfinger de behövde. Sur förlust med 0-3 slutade det spektaklet, tur man kan vinna i Half efteråt. Så det blev alltså 5-5 i matchen och 18-22 i set. Ändå ganska ok mot serietvåan i tabellen.

/Micke, lagledare
 


Delat mot serietvåan

2015-02-11

Omgång sexton spelades på Mini Dart mot det hårda gänget Steel Tons. Vi var sex glada spelare och en inpackad i smittskyddsdräkt, främst för att inte bli smittad av oss andra. Första dubbeln kastade Lasse tillsammans med John och de inledde starkt. Lasse visade ruskig form och kastade både tons och utgångar. Av någon anledning tappade de skärpan efter ett tag och plötsligt hade en förlust inträffat, 1-3. Åsa och Anne, som vi hälsade tillbaka glatt men på avstånd, tog hand om dubbel nummer två. Mycket bra spel av Anne som kastade avslappnat ledde till en skön 3-1 vinst. Sista dubbeln kastade BoBo och Daniel, två personer som borde kunna utföra underverk. De mötte dock riktigt bra motståndare och det blev en jämn och rolig match med bra pil från båda sidor, tyvärr slutade det med 1-3 i förlust för vår del. Vi låg under 1-2 efter dubblarna, men spelet hade varit bra.

Lasse inledde lika bra i första singeln som han kastade i dubbeln, raka rör och bra chans på utgångarna. Även om han blev lite frustrerad emellanåt när han missade, var segergesten efter vinsten med 3-2 underbar, ner på knä och armarna i vädret vänd mot läktaren. Singel nummer två kastade Åsa, troligen som uppvärmning inför KM på lördag, för det finns lite att fila på. Det tog tre set innan hon kom igång och då var det lite för sent, förlust med 1-3. Daniel hade inte en chans i tredje singeln, motståndaren kastade bland annat 9 tons, lite bättre än standard division fyra. Trist torsk i brödrost, 0-3. Tur att John hyfsade siffrorna i singel nummer fyra för annars hade det gått käpprätt åt skogen. Efter långt och böljande spel med udda utgångar stod han som vinnare med 3-2. Jag spelade för en gångs skull dart i femte singeln. Det blev en riktigt jämn kamp där vi tog vartannat set och höll jämna steg hela vägen ner. Till slut var det mina lite snabbare utgångar som avgjorde, vinst med 3-2. När BoBo sedan imiterade en brunstig gnu och vrålade in pilarna i sista singeln, för vinst med 3-0, hade vi vänt till en 5-4 ledning i matchen. Det innebär som ni vet avgörande dubbel.

Efter långa överläggningar kom vi i laget fram till att BoBo och jag skulle få chansen, och vi fick möta samma killar som BoBo och Daniel i sin dubbel. Det blev en bra match där vi inte riktigt lyckades spika igen kistan trots ett flertal chanser, och tyvärr gav det motståndarna precis det lillfinger de behövde. Sur förlust med 0-3 slutade det spektaklet, tur man kan vinna i Half efteråt. Så det blev alltså 5-5 i matchen och 18-22 i set. Ändå ganska ok mot serietvåan i tabellen.

/Micke, lagledare
 


Ömsom vin ömsom torsk

2015-02-05

Omgång femton spelades på vår hemmaplan mot det glada gänget Etanol från Sötälje. Etanol och Batalj ger oanade effekter, vad som helst kan hända, även om man är sex taggade spelare. Lasse och Daniel inledde med första dubbeln. Det blev som vanligt en jämn match för våra grabbar, och ganska bra spel. Tyvärr blev det förlust med 2-3. John och BoBo spelade dubbel nummer två och kastade ömsom vin och ömsom vatten. Publiken stod ibland och skrek ut sin frustration, men till slut blev det seger med 3-1. Sista dubbeln kastade jag och Johny och vi höll en ganska bra nivå. Tyvärr mötte vi bröderna Matsson och de visade var skåpet skulle stå, cirka 1-3 meter åt höger. Underläge efter dubblarna med 1-2 och det gällde att spotta i nävarna.

Lasse inledde med första singeln och kastade stabilt, tog första set efter tiebreak. Efter det var han hela tiden bra med i seten men satte inte utgångarna, vilket är viktigt i dart. Oturlig torsk med 1-3. Daniel slängde dubbel nummer två och inledde med 120 poäng, för att därefter snabbt komma ned runt 7 i snitt. Men plötsligt fick han en uppenbarelse om en solblekt gnu i Arktis och kastade 120p igen, men torskade första set. Sådär höll det på hela matchen, lagom till utgång hade motståndaren tyvärr kommit ikapp och lyckades dessutom kliva först. Den 1-3 förlusten var inte Daniel värd, enkelt uttryckt. Nu var det oroligt på vår avbytarbänk, underläge 1-4 i matchen. Tredje singeln kastade John och det blev sevänligt för publiken. Mycket jämn match där båda spelarna var nere på utgång och vann vartannat set. John stod som tur var som segrare med 3-2 till slut. Singel nummer fyra tog Johny hand om och visade att även en blind höna kan hitta rätt. Efter ganska stabilt spel blev det lite dartnostalgi när han tog hem vinsten med 3-1. BoBo hade utmanat motståndarnas bäste spelare och fått napp, och den valde vi att köra som femte singel. Det blev riktigt kul dart med många tons och bra pil, särskilt kul var det att BoBo vann med 3-1. Jag kastade sista singeln och fick bra motstånd men var ändå med hela vägen. Tyvärr var motståndaren lite före, lite snabbare och lite bättre. Torsk med 0-3. Ni som hängt med inser att det var dags för avgörande dubbel igen, dock underläge med 4-5 den här gången.

Efter lite dividerande blev det BoBo och Johny som fick förtroendet att försvara vårt märke. Det blev kvällens jämnaste match med mycket bra dart från båda paren. I de första seten låg vi lite före medan motståndarna var bättre mot slutet. Det var antagligen det som fällde avgörandet, för det slutade med 2-3 förlust för oss. Vi förlorade matchen med 4-6 och 19-23 i set.

/Micke, lagledare
 


Hårda bud i Trånkan

2015-01-29

Omgång fjorton spelades mot Oasen på deras pizzeria i "Trånkan". Sju förtappade själar lyckades hitta dit, men p-platser var det ont om och de som fanns var lika dyra som i innerstan. Första dubbeln tog Lasse och Daniel som vanligt hand om. Det var stabilt spel redan från början och Lasse fick briljera med sina snygga utgångar, frågan vi andra ställer oss är om han överhuvudtaget räknar. Vinsten med 3-1 satt i alla fall som en huvudbonad. Dubbel nummer två kastade BoBo och Åsa, och det blev stabil kross på hög nivå. Det var 3-0 i vinst på under en kvart, nytt rekord i Bataljs historia. Sista dubbeln kastade jag och Johny med betoning på kasta. Det var inte finlir från något lag men när motståndarna plötsligt började träffa gick det fort utför, 0-3. Det var dock ledning 2-1 för oss efter dubblarna.

Första singeln fick Leif nöjet att spela och det var inte riktigt hans vanliga jag som stod vid plankan. Det blev långa set till tiebreak och det var vår kille som drog det korta strået, torsk med 0-3 och utjämnat i matchen. Singel nummer två dartade BoBo hem på ett riktigt snyggt sätt. Det var raka pilar och snabba utgångar men samtidigt jämnt som en spegelblank is i april, vinst med 3-0. Tredje singeln tog Johny hand om och inledde starkt. Ledning med 2-0 och han skulle bara.... Tyvärr hade motståndaren andra planer och lyckades vända på steken i sista sekunden. Tre jämna set senare stod vi med en snöplig 2-3 förlust i näven. Åsa fick jobba hårt i singel nummer fyra som var en jämn tillställning. Tyvärr hade hon lite otur med utgångarna och det fällde avgörandet, förlust med 1-3. Underläge 3-4 i matchen och nu var alla råd dyra som gnuskinn på Varbergs marknad. Jag kastade femte singeln och lyckades efter stabilt spel ta hem vinsten med 3-0. Samtidigt gjorde Daniel en kanoninsats i sista singeln där han efter bra spel också stod som vinnare med 3-0. Vi hade alltså lyckats vända till 5-4 ledning, vilket ju innebär avgörande dubbel.

Flera av våra medspelare hade gått hem så det blev jag och Daniel som fick uppdraget att försvara vår ledning och skapa en vinst. Motståndarna var dock taggade som gremlins efter midnatt så kampen blev hård och lite orättvis. Vi kastade vatten, använde våra ficklampor och även bjuda på lite tilltugg, men förlorade till slut kampen med 1-3. Matchen slutade alltså oavgjort som i höstas men andra siffror, nu 5-5 och 19-16 i set.

/Micke, lagledare
 


Bra med selleri!

2015-01-22

Omgång tretton spelades mot Västertorp på vår anrika hemmabana Söderbiljarden och det blev stor uppslutning, hela åtta sugna spelare dök upp. Första dubbeln tog Daniel och Lasse hand om, och de började riktigt stabilt. Men motståndarna var inte långt efter och det blev en riktig kamp på kniven, tyvärr förlust med 2-3. Dubbel nummer två kastade Leif och Putte, även denna match blev en lång vindlande kamp på svajig mark. Men den här gången stod vi som segrare med 3-2. John och BoBo spelade dart i sista dubbeln och ledde med stabila 2-0 när de plötsligt klev av för en fikarast, till publikens stora förvåning. Två set senare vid ställningen 2-2 började de spela dart igen, vinst med 3-2. Många spelade set för att leda med 2-1 var det.

Åsa inledde singelspelet tämligen darrigt med pilar som inte ville i den riktning hon siktade. Det blev ändå en jämn tillställning där det blandades pilar utanför tavlan med tiebreaks och tons. Åsa stod i alla fall som vinnare med 3-2 till slut. Singel nummer två fick Leif kasta och det var nog kvällens mest spännande match, eftersom det var dart på hög nivå. Båda spelarna hade chans på höga utgångar och korta set, samtidigt var det fruktansvärt jämnt hela vägen och det var en lättad Leif som stod med 3-2 vinsten i hand på slutet. Tredje singeln fick John nöjet att kasta och började lite darrigt, dvs han kunde inte sätta utgångarna, för pilarna satt som raketer i en utbränd lada. Till slut fixade han även det viktigaste och vann med 3-1. Daniel hade inte samma precision i singel nummer fyra, tämligen oinspirerat spel gjorde att han låg i 0-2 brygga tämligen snabbt. Men som expert på yoga visade han att man kan komma ur alla trixiga situationer med lite jävlar anamma, tyvärr blev det torsk med 2-3. BoBo visade ingen pardon i femte singeln trots väldigt bra spel från motståndaren, men han räckte helt enkelt inte till. Det var riktigt pang-tjoff spel och framförallt inga fem set, vinst med 3-0. Saken var biff med selleri som Werner brukade säga, så jag kunde slappna av i sista singeln. Det blev en lite avslagen match som ändå fick en del nerv då ingen egentligen ville förlora. Jag stod till sist som vinnare med 3-2. Det blev alltså 7-2 i matchen, 25-17 i set, och sju av nio matcher gick till fem set.

/Micke, lagledare
 


Nagellack fixar vinst i strumpbyxor

2015-01-14

Omgång tolv var första omgången på nya året och spelades mot Airbag på deras hemmabana i södra utmarkerna kring Vårby Gård. Vi var sex frälsta själar som gjorde denna pilgrimsvandring för att upphöja oss efter all julmat. Första dubbeln kastade John och farbror Johny och de började stabilt. Sedan blev det en maska på strumpbyxorna och allt höll på att gå åt skogen. Men lite nagellack brukar funka, vinst med 3-2. Dubbel nummer två spelades av Daniel och Lasse, vilket tydligen är en vinnande kombination, i alla fall när Lasse kliver. Vinsten med 3-1 satt perfekt. Sista dubbeln fick jag och BoBo nöjet att slänga, vi lyckades med det optimala kompletterandet. När en var lite svagare visade den andre styrka, och vice versa. Enkel vinst med 3-1. Ledning med 3-0 efter dubblarna var ju en kanonstart.

Första singeln spelade Lasse och han var lika het som en gnu med vingar, vi fick se ett helt nytt taktiskt upplägg. Det var säkra poängpilar och faktiskt en utgångspil också, för vinst med 3-1. Singel nummer två fick Daniel på sin lott, men han visade inte sitt vanliga fighting face, snarare åkte han runt med släckta strålkastare. Torsk med 1-3 och första plumpen i protokollet. Tredje singeln fick John kasta och det blev en riktigt kul och jämn match mot motståndarnas bäste spelare. De vann vartannat set så det var helt naturligt med John som vinnare med 3-2. Singel nummer fyra fick farbror Johny kasta och han var tålmodig som en säl i solen. Eventuellt var det därför han inte vann ikväll, förlusten med 1-3 sved lite grand. Femte singeln kastade jag och det blev kvällens längsta match, BoBo hann kasta sista singeln och gå hem innan jag var klar. Men efter fyra tiebreak gick det helt plötsligt bra i femte set och jag klev på bulle för vinst. Eftersom BoBo redan gjort processen kort i sista singeln genom att detronisera motståndaren med 3-0 var min vinst helt betydelselös. Vinst med 7-2 och 23-15 i set blev i alla fall resultatet till vår fördel denna kväll.

/Micke, lagledare
 


Referat från Bataljs dubbel-KM

2015-01-05

Årets dubbel-KM spelades lördagen den 6/12 klockan 15:00 på anrika Söderbiljarden, men vi inledde med julbord klockan 13:00 som Bosse hade fixat. Alla kom till julbordet utom Jocke som hade lite svårt att hinna. I år var vi totalt 12 spelare anmälda och det är lite mer än vanligt. Gemensamt för alla var att man ville åt den fina bucklan, som jag och och Johny hade i vår ägo som regerande mästare. Som vanligt lottades paren ihop, förutom regerande mästarna som måste få en chans att försvara titeln. Det blev alltså sex par som fick spela "alla möter alla" följt av semifinal och final. Paren blev följande: mästarna Johny/Micke, Daniel/Putte, Jocke/BoBo, Jörgen G/Leif, Monica/Jonas och Lasse/Åsa. Riktigt intressant lottning med flera potentiella vinnare och de flesta var överens om att mästarna skulle få det svårt att försvara titeln. Oddsen på lokala spelbolaget var lägst på Jocke/BoBo som vinnare. Som vanligt delades det ut statistik-öl för boklöv (26p i kombinationen 1+20+5), tons, korta set och hög utgång. Även 180p fick vara med som statistik-öl, det är alltid någon som överraskar...

Regerande mästarna Johny/Micke mötte Daniel/Putte i första matchen och det blev mycket jämnare än publiken hade förväntat sig, dock inte pga det lysande spelet. Till slut tofflade i alla fall Johny/Micke hem det hela med 3-2. Samtidigt hade maskinen Jocke/BoBo startat elegant mot Jörgen G/Leif på banan bredvid. Spelet blev bättre och bättre men storfavoriterna höll undan och vann med 3-1. Eftersom vi var sex par spelade även Monica/Jonas mot Lasse/Åsa och det blev riktigt jämnt spel. Många vändningar och tons senare stod Lasse/Åsa som vinnare. Gruppspelet rullade på och det var många matcher som spelades. Kortversionen är ungefär som följer: Jocke/BoBo ångade på och vann enkelt alla matcher i gruppspelet, där man alltid blir lika förvånad över Jockes förmåga att alltid kunna leverera. Han spelar ju trots allt bara en gång om året, och nu har han dessutom stått över ett. Det gladaste paret var Monica/Jonas som hade väldigt kul och emellanåt kastade riktigt bra dart tillsammans, och det var nog mer orutin än otur som gjorde att de bara vann en match. Den stora överraskningen var Lasse/Åsa som smög i bakvattnet på gruppledarna och kastade riktigt bra pil. De slutade överraskande grupptvåa med tre segrar och såg ut att kunna bli det andra finalparet. Daniel/Putte borde också landat på minst tre segrar men fick bara ihop två stycken, vilket var tämligen nedslående för dem. Regerande mästarna Johny/Micke gjorde inte så många knop i gruppspelet men lyckades också få ihop två vinster. Och för att göra allting lite mer spännande än nödvändigt lyckades även Jörgen G/Leif få till två vinster, och de hade kastat hyfsat bra pil hela kvällen men haft lite otur. Tre lag med samma poäng innebar att vi började räkna set. Då visade det sig att Daniel/Putte hade +3, Johny/Micke -2 och Jörgen G/Leif -3 i setskillnad. Snöplig sorti för Jörgen G/Leif som alltså missade finalspelet med ett set. Därmed blev det dags att dela ut statistik-öl till följande glada spelare:

Johny/Micke vann höga utgångar med en 88p och även flest boklöv med 17st. Flest tons blev delad pott mellan Jocke/BoBo och Monica/Jonas med 11st. Jocke/BoBo lyckades även med ett 22-pilars för kort set, tyvärr inte några officiella 180p.

Jocke/BoBo mötte alltså regerande mästarna Johny/Micke i ena semifinalen, och det blev en riktigt bra match. Mästarna visade äntligen att de var intresserade av bucklan medan Jocke/BoBo plötsligt vacklade i sin övertygelse, särskilt BoBo ville som ny i klubben gärna gå hem med första priset. Efter en jämn match stod till slut Johny/Micke som segrare med 3-2 efter stabilt spel från båda spelarna. Andra matchen stod mellan Lasse/Åsa och Daniel/Putte och den blev lika inte fullt lika jämn. Det var en viss klasskillnad mellan de bägge paren och de vanligtvis stabila herrarna Daniel/Putte fick vika ned sig med en oväntat 1-3 förlust. Kvällens överraskningspar gick alltså till final.

Final mellan regerande mästarna Johny/Micke och Lasse/Åsa, vilket var glädjande på många sätt. Däremot märktes det på spelet att vi hade hållit på några timmar, Johny hade tappat lite av skärpan han hade innan och gjorde några rejäla baksvingar. Micke däremot verkade stabil som en klippa, vilket behövdes eftersom motståndarna verkade ha ätit taggtråd. Det blev en lång och jämn match där grått tydligen gick före både ålder och skönhet. Johny/Micke stod nämligen som segrare till slut med 3-2 i set. Dubbelmästare 2014 blev alltså Johny Söör och Mikael Karlsson, som alltså försvarade sin titel från 2013, Grattis!

/Micke, lagledare
 


Jämn holmgång

2014-12-03

Omgång elva var sista matchen för säsongen och spelades mot det glada gänget Airbag på vår hemmabana Söderbiljarden. Vi var sex spelare som tog chansen att få lite träning inför helgens dubbel-KM. Första dubbeln spelades som brukligt av Daniel och Lasse, och Lasse har numera skaffat en utgångstabell så han ska räkna bättre. De inledde bra men sedan började pilarna leva sina egna liv och det var inte många som satt där de skulle, förlust med 1-3. Dubbel nummer två kastade Åsa och BoBo och de rivstartade spelet och tog ledningen med 2-0. Sedan började problemen även för dem. Kan det ha berott på att vi körde med tänt ljus i taket och inte det mysiga dunkel vi brukar ha? Förlusten med 2-3 var oväntad och satt hårt. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med John och vi brukar vara ett bra radarpar. Så även denna kväll, även om vi konstaterade att raka pilar ska tydligen kastas på T14, inte på 20. Efter ett par tiebreak stod vi alltså som vinnare med 3-1. Underläge i matchen med 1-2 efter dubblarna börjar numera vara ett signum.

Lasse inledde med första singeln och kastade riktigt stabilt. Det var många T20 som trillade in men utgångarna ville däremot inte sitta. Efter att ha kämpat på som en gnu utan hovar tog han förlusten med 1-3 som en man. Singel nummer två kastade Åsa och det blev inte många rätt i början. Hon ryckte dock upp sig i mittsektionen men lyckades inte knyta ihop säcken, torsk med 2-3 kg ansjovis. BoBo kastade tredje singeln och har verkligen fått fart på spjuten. Lite trevande inledning i början men sedan gick det på räls, som flickan sa. Vinst med 3-0 och ännu ett 19-pilars set till hans statistik. John hade roat tittat på inför singel nummer fyra för att få inspiration. Han försökte kopiera maestron men det blev inte lika elegant, dock vinst med 3-0. Det var jämnt i matchen med ställningen 3-4 inför sista blocket. Jag kastade femte singeln, dåligt, 0-3 i torsk. Daniel däremot visade klass i singel nummer sex, som blev en riktigt jämn holmgång. Efter böljande spel stod Daniel som vinnare med 3-2, och det stod avgörande dubbel på menyn.

Denna kväll fanns det två självklara stjärnor för spel i avgörande dubbel, nämligen BoBo och John. Det blev kul och underhållande dart även om det verkade vara spel mot öppet mål, för motståndarna hade inte mycket att sätta emot. Efter ett gäng tons från BoBo, exempelvis ännu en 180p som dock inte räknas i statistiken, och några mycket underliga utgångar från John, stod våra gossar som segrare med 3-0. Matchen slutade dock oavgjort 5-5, med 21-18 i set. Nu blir det juluppehåll till mitten på januari.

/Micke, lagledare
 


Bataljs dubbel-KM

2014-12-03

Dags för dubbel-KM i dart 2014 lördagen 6/12. Anmälan senast torsdag 4/12 så att vi får en chans att få ihop jämna par. Ta med en nätt summa pengar till tävlingsavgift och prisöl.

Micke och Johny är regerande mästare och får fixa pokaler, samt ta med den stora vandringspokalen.

Söderbiljarden bjuder spelarna på julbord i år och därför tänkte vi träffas redan klockan 13:00 för lite julmat. Dubbel-KM börjar 15:00 för er som vill komma lite senare eller bara komma förbi och vara publik.

/Micke, lagledare
 


Jämt på den lokala kinesen

2014-11-28

Omgång tio spelades mot Västertorp på deras hemmabana som var den lokala kinesen. Vi var till slut sex tappra spelare som lyckades hitta dit, och i god tid också, tackar SL! Lasse och Daniel inledde med första dubbeln och startade kanon. Men vartefter motståndarna blev varma i kläderna kom de närmre och närmre för att till slut gå förbi. Förlust med 1-3. Dubbel nummer två kastades av BoBo och Leif, och de gjorde allting rätt. Höga poäng och bra pil men de lyckades inte kliva, det var på det berömda hela tiden. Trist torsk med 1-3, och kokt ägg. Jag och Åsa kastade sista dubbeln och gjorde i princip allting fel, utom när jag kastade 120p i första tiebreaket. Ändå lyckades vi ta hem vinsten med 3-1. Underläge i matchen med 1-2 var ingen fara.

Med bestämda steg klev Leif fram till plankan i första singeln för att visa var skåpet skulle stå. Han kastade riktigt bra pil och malde ned motståndaren lugnt och metodiskt, vinst med 3-0 och kvitterat. BoBo hade eldat upp ordentligt inför singel nummer två och såg nästan lite galen ut. Men så inledde han på ett helt otroligt sätt också, tre tons varav en 180p och 61p kvar för utgång efter 12 pilar!! Synd att det slutade med ett 19-pilars, det var värt mer. Tyvärr triggade detta motståndaren så resten av matchen blev riktigt jämn, med bra spel från båda spelarna. BoBo drog i alla fall det längsta strået och vann med 3-2 till slut. Lasse gjorde ännu en bra insats i tredje singeln men behöver gå en mattekurs, kom alla fram till, 1+1 är inte 3. Tyvärr torskade han med 1-3, och motståndarna hade vänt matchen till 3-3 i resultat. Åsa gjorde processen kort i singel nummer fyra där hon vann stabilt med 3-0 efter fullt godkänt spel. Daniel harvade runt en del i femte singeln innan han fick ordning på spjuten så att de hittade sina riktmärken. Vinsten med 3-1 satt perfekt. Tyvärr lyckades inte jag spika igen kistan i sista singeln utan torskade med 0-3 efter darrigt spel. Det stod alltså 5-4 till oss i matchen och en avgörande dubbel stod på listan.

Flera av oss hade lämnat byggnaden så Leif och Daniel fick chansen att visa sina talanger. De började inspirerat med ett par intressanta nummer men sedan gick allt åt pipsvängen. De rasade och gjorde ett par rejäla snedsteg, torsken med 1-3 var ingen diskussion. Matchen slutade alltså helt jämnt, 5-5 och 19-19 i set.

/Micke, lagledare
 


Övertänd som Gävles Julbock

2014-11-15

Omgång åtta spelades mot Etanol på deras hemmabana i Sö-tälje. Vi var sex friska spelare som kom från olika delar av landet för denna stora begivenhet: Stockholm, Norrköping och Nyköping för att nämna några. Dessutom var supporterklubbens ordförande i Southside grenen av Batalj dart på plats för att heja. Första dubbeln fick Lasse och Daniel nöjet att kasta och det gick riktigt bra. Särskilt som de vände ett 0-2 underläge till en 3-2 vinst. Dubbel nummer två kastade Leif och John, det blev lite av ett skånskt magplask, pluuumms! Där var nämligen allting omvänt, ledning med 2-0 för att sedan torska med 2-3. Sista dubbeln kastade jag och Johny, och vi slängde bra pil, särskilt Johny. Efter inspirerat spel med många tons och coola utgångar vann vi med 3-1. Ledning med 2-1 efter dubblarna är aldrig en fel start.

Lasse brukar få inleda singelspelet med första singeln, så även denna kväll. Efter en trevande start med några tiebreaks lossnade kastandet, tyvärr inte till Lasses fördel. Trist förlust med 1-3. Leif kastade singel nummer två och spelade faktiskt dart en stor del av sin match. Tyvärr hade han en motståndare som låg lite före mest hela tiden, ännu en tråkig förlust med 1-3. Tredje singeln fick Johny spela och han gjorde en stabil insats, dock inte som i dubbeln. Ännu en torsk och den här gången med 0-3. Daniel hade vässat spjuten inför singel nummer fyra och var taggad som en bulldog utanför ICA. Tyvärr var han lika övertänd som julbocken i Gävle, så det brann totalt och han vann bara ett tiebreak efter dåligt spel rätt igenom, torsk med 1-3. Vi låg under med 2-5 i matchen så det fanns ändå lite hopp inför de sista två singlarna. John klev upp för femte singeln och kastade bra pil, även om det kändes lojt för dem i publiken. Han fick liksom inte styrsel på grejorna utan fladdrade runt över hela tavlan, förlust med 1-3. När jag samtidigt förlorade sista singeln med 0-3 efter bedrövligt spel var det tack & godnatt denna kväll. Förlust i matchen med 2-7, hela 12-24 i set.

/Micke, lagledare
 


Join the joyride

2014-11-06

Omgång sju spelades mot det glada gänget i Steel på vår anrika hemmabana Söderbiljarden. Det kom sju taggade spelare som ville kasta pil och visa att vi kan vara duktiga även om vi åkte ur Stockholm cup förra veckan, mot ett Superliga lag bör nämnas. Första dubbeln kastade Daniel och Lasse och de gjorde en stabil insats, även om det inte räckte hela vägen. En snöplig förlust med 2-3. BoBo och Leif visade däremot hur en slipsten ska dras i dubbel nummer två. Man kör nämligen med raka öppna rör och vrålar åt motståndarna, enkel vinst med 3-0. Johny och John hade alla förutsättningar i sista dubbeln och var på väg mot en seger när de började tänka på Hammarby och deras upplyftelse till Allsvenskan. Fokuset försvann och de torskade med 2-3. Underläge med 1-2 i matchen brukar ju ändå inte oroa oss.

Singelspelet inleddes av Åsa som fortfarande har lite problem att sätta pilarna där hon siktar. Hon inledde starkt och visade vilja men det ebbade ut som smör i en stekpanna och det blev torsk med 1-3. Singel nummer två kastades av Leif och allt hans fina spel från dubbeln var som bortblåst. Han var bra med ner till 100 men sedan höll inte nerverna, förlust med 0-3. Underläge med 1-4 i matchen och nu var alla extremt oroliga, vad är det som händer? Tredje singeln tog John hand om och visade en rejäl dos fighting spirit. Trots hårt motstånd och nerver på utsidan tog han hem vinsten med 3-1. I samband med detta tog gammelräven Johny över coachningen och sa de berömda orden "nu vänder vi blad". Och han visade det genom att kasta otroligt bra pil i singel nummer fyra. Det såg lika enkelt ut som att studera en gnu i slow motion, vinst med 3-0. Daniel hade inte en lika enkel resa i femte singeln och lyckades ställa till det rejält för sig, vilket gav Johny ganska många fler gråa hår. Särskilt när Daniel i sista set kastar 20 poäng i tiebreak och luften gick ur alla, för nu var förlusten mycket nära. Motståndaren lyckas dock med bedriften att bara få ihop 17 poäng på två pilar och sedan kasta sista pilen utanför, vinst med 3-2 och det stod 4-4 i matchen. BoBo gjorde processen kort i sista singeln även om utgångarna var lika aviga som en stickad tröja och motståndaren faktiskt kastade bra pil. Vinsten med 3-1 satt som en smäck och det var dags för avgörande dubbel.

Det blev ingen diskussion om vilka som skulle kasta, Johny tog ut sig själv och BoBo, för nu skulle det åkas. Och det blev en riktig joyride för vår del, mycket fin dart bäddade för en enkel seger med 3-0. Vi hade alltså vänt matchen från underläge 1-4 till seger med 6-4, till motståndarnas förtret, setsiffrorna blev 23-16.

/Micke, lagledare
 


Särpning fixade oavgjort

2014-10-26

Omgång sex innebar match mot Outsiders på vår anrika hemmabana Söderbiljarden. Vi var sex tappra själar som ville spela dart, och vice ordförande i supporterklubben var också där för att ge stöd. Första dubbeln kastade Daniel och Lasse och det var en sömnig start, som två pensionerade gnuer utan kaffe. Men vid underläge 0-2 började det hända saker, det spratt liksom till i kropparna, vinsten med 3-2 satt som en smäck. Dubbel nummer två kastade Åsa och Putte. De inledde starkt men mattades mer och mer när matchen drog ut på tiden. Till slut stod de där med en snöplig förlust på 2-3. Sista dubbeln tog jag och BoBo hand om. Det blev en riktigt kul och jämn match med många suckar och stön, samt en publik som pendlade mellan extas och förtvivlan. Tyvärr förlorade vi med 2-3. Underläge 1-2 i matchen var inte riktigt enligt plan.

Lasse hade det trögt i inledningen av första singeln, samtidigt mötte han motståndarnas bästa spelare. I tredje set var han dock med och fajtades för utgång efter bra spel, men det blev förlust med 0-3. Singel nummer två kastade BoBo och han hade nya pilar för dagen. De funkade mycket bättre i dubbeln än i singeln, utgångarna satt inte som de brukar. Efter lite "särpning" tog han i alla fall hem segern med 3-1. Tredje singeln var vikt åt Putte som tänkte sig en bejublad comeback, och han började starkt. Men att alltid kasta ca 45 pil i varje set brukar straffa sig, man får gummiarm, och det var precis vad som hände. Sista set var en pina för alla, men särskilt för Putte, torsk med 2-3. Underläge i matchen med 2-4 och det började bli lite nervöst. Åsa tänkte vända på steken i singel nummer fyra och startade starkt. Men motståndaren svarade och det blev en riktig kamp för att vinna spelet. Tyvärr drog Åsa det korta strået ikväll och var frustrerad efter sin förlust med 2-3. Nu var goda råd dyra när Daniel klev upp på scen för femte singeln. Första två seten gick till tiebreak, inte så bra, men sedan började han mata på med sina spjut. De gick rakare och rakare med bättre spel som följd, vinst med 3-1. Sista singeln kastade jag och det här blev också en lång och jämn match. Efter lite iskyla i sista set tog jag hem vinsten med 3-2 och publiken jublade. Det alltså 4-5 i matchen och då brukar det bli avgörande dubbel.

Eftersom klockan började närma sig midnatt var det inte så många spelare kvar, så BoBo och jag tog hand om avgörande dubbeln. Det blev ytterligare en jämn och hård match där vi följdes åt genom seten, BoBo gjorde exempelvis två 140p i rad i ett set, som vi ändå förlorade. Till slut spikade vi igen showen genom att göra ett 21-pilars i femte set för vinst med 3-2. Det blev alltså oavgjort i matchen, 5-5, och seten slutade med 23-23.

/Micke, lagledare
 


En medioker tillställning

2014-10-16

Omgång fem spelades mot Myran i deras klubblokal ute i Svedmyra, men det var inte våra gamla antagonister med Karl-Heinz i spetsen vi fick möta. Det här var nya killar, stora, duktiga och trevliga. Vi var i alla fall sju sugna spelare som tog oss dit denna kväll. Första dubbeln fick tjejerna ta hand om, dvs Anne och Åsa. Det gick inte riktigt deras väg. Dels kastade de lite högt, men dessutom var den ena motståndarens smeknamn "Tonsjägaren". Torsken med 0-3 var inte mycket att orda om. Dubbel nummer två kastade Lasse och John, även här hade vi problem med poängen. Lasse showade lite ibland men John var kall som en rökt lake. Förlusten med 1-3 var väntad. Sista dubbeln tog Leif och Daniel hand om, och här var det andra tongångar under galoscherna. Rappt spel med höga poäng, Leif blev exempelvis tjock när han skulle kliva på 125p. Som ni förstår tog våra gossar hem spelet med 3-1. Underläge med 1-2 i matchen kändes ändå ok.

Anne inledde med första singeln och började riktigt stabilt. Hon kastade bra med poäng och hängde med till utgång i de första två seten, det var den sista lilla turen som saknades. Tredje set blev tyvärr ingen dans på rosor, förlust med 0-3. Åsa smygtränade lite innan spel och kom ut som en ny människa inför singel nummer två. Började lite trevande för att sedan öka tempot efter vunnet tiebreak i andra set, vinst med 3-1 och vi hade kontakt. John kastade snygg dart i tredje singeln, men det gjorde även hans motståndare. Riktigt kul match som var lika öppen som en bilderbok för barn, men tyvärr torsk med 0-3. Singel nummer fyra spelade Leif och det blev ännu en gastkramande tillställning för alla i publiken. Tyvärr stod motståndaren som vinnare, förlust med 0-3. Femte singeln kastade jag och det tog sin tid, för varken jag eller motståndaren lyckades träffa någonting värdefullt. Så vi följdes åt genom seten som ler-och-lång-halm på en åker och visste inte bättre, jag hittade en torsk som var 2-3 stor ungefär. Sista singeln tog Daniel hand om och hyfsade siffrorna lite. Han spelade som en gud denna kväll och vann enkelt med 3-0. Det här var kortaste matchen vi varit med om på länge, klart på 2,5h. Tyvärr slutade den med förlust 3-6 och mediokra 12-20 i set.

/Micke, lagledare
 


En guppig resa med grandiost slut

2014-10-09

Fjärde omgången spelades mot Nacka och platsen för skådespelet var vår hemmabana Söderbiljarden. Lasse och Daniel fick inleda med första dubbeln och fick en jobbig start. De hamnade snabbt i underläge med 0-2 men arbetade sig sakta in i matchen. Femte och sista set blev riktigt jämnt men vi snubblade på mållinjen, 2-3 i torsk. Dubbel nummer två kastade Johny och Anne och det blev en intressant tillställning. Motståndarna använde den klassiska "pendla med benet" stilen så ibland blev diskussionerna långa. Till slut stod vi i alla fall som segrare med 3-2 efter säsongens hittills längsta match. Åsa och BoBo kastade sista dubbeln och gjorde bra ifrån sig. Lite trevande inledningen men mot slutet hade de fått igång både poängkastning och utgångar, vinst med 3-2. Vi ledde matchen med 2-1 och ett visst lugn kändes i laget.

Anne spelade första singeln och kastade riktigt bra men det var en guppig resa. Hon blandade jättebra pil med lite mindre bra, och en del riktiga magplask. Till slut blev det förlust med 1-3 då hon inte lyckades sätta utgångarna. Singel nummer två spelade Åsa och hon hade inte stålkanterna på sin sida den här kvällen, eller om det hade gått troll i pilarna. Förlusten med 1-3 kändes inte helt ok. Tredje singeln tog Johny hand om, och han visade att är man äldst kan man många tricks. Han invaggade motståndaren i en känsla av att vara bäst men såg hela tiden till att säkra seten. Vinsten med 3-0 var grandios i sitt taktiska upplägg. BoBo fick nöjet i singel nummer fyra och var taggad som en tatuerad 20-åring. Han fick ändå bra motstånd och fick kämpa lite för att ta hem sin vinst med 3-1. Femte singeln kastade jag själv och det blev en enkel resa även om jag slarvade lite i andra set. Vinsten med 3-0 satt som kanel i en bulle. Daniel kastade sista singeln och gjorde en riktigt bra match. Höga poäng och raka spjut, exempelvis bjöd han på en snygg utgång med grön bulle + topp för vinst i tredje set. Det blev alltså 3-0 till Daniel. Vi lyckades alltså ta imponerande 12-1 i set på de sista fyra matcherna och tog hem vinsten med 6-3, 22-14 i set.

/Micke, lagledare
 


7 förtappade små dvärgar går på jakt

2014-10-04

Omgång tre spelades mot de gamla rävarna i DVAI på deras hemmabana anrika Snövit, utan sju dvärgar. Välkänt ställe för oss som någon gång på 90-talet ramlade runt på Bataljer. Vi var dock sju förtappade själar som hade hittat hit denna kväll, man kan säga att vi fyllde gruvan. Vi välkomnade Anne med en skål, hon har ju precis kommit hem från några hektiska månader i Centralafrika. Hon och Johny inledde med första dubbeln och kastade bra tillsammans. Tyvärr märktes oträningen i matchspelet och det blev torsk på Tallinn, 1-3. Daniel och Leif kastade dubbel nummer två och det blev en riktig holmgång. Bra spel från båda lagen med jämna set gjorde matchen riktigt kul, tyvärr kom våra gossar till korta och förlorade med 1-3. Sista dubbeln tog Åsa och BoBo hand om, och även här blev det en tät och intensiv match med böljande spel. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan det slutade med 1-3 förlust. Underläge med 0-3 var inte någon drömstart.

Första singeln fick Johny kasta och han var glimrande i sitt spel, nästan änglalik. Det blev ändå en hård match där han till slut stod som vinnare med 3-2. Singel nummer två kastade Leif och han visade också var skåpet skulle stå. Efter att ha kämpat så länge att han fick ont i ryggen visade han sin järnvilja och vann med 3-2. Nu skiljde bara ett poäng i matchen och hoppets stjärna hade tänts. Åsa klev fram för tredje singeln och kastade riktigt bra pil. Tyvärr saknades det där lilla extra som är det som avgör, förlust med 2-3. Daniel fick sin chans i singel nummer fyra och även denna match blev jämn. Tyvärr var oskärpan i utgångarna det som till sist fällde avgörandet, sur förlust med 2-3. Bobo slängde pil i femte singeln och det gick inte på samma räls som vanligt, han var darrig som ett asplöv denna kväll, eller så hade det gått troll i pilarna. Förlusten med 1-3 var i alla fall smärtsam. Då hjälpte det inte mycket att jag sopade banan med min motståndare i sista singeln, som jag vann enkelt med 3-0. Matchen slutade med förlust 3-6, men ganska jämna 17-22 i set.

/Micke, lagledare
 


Nästan rättvist?

2014-09-24

Andra omgången spelades även denna vecka på Söderbiljarden fast mot Eddys. Vi var sex tappra spelare som kom, och även supporterklubbens nyvalde vice ordförande Monica dök upp som stöd. Första dubbeln fick Daniel och Lasse nöjet att spela och de gjorde en formidabel vändning. De låg under med 0-2 och loppet verkade kört, men då inleddes operation "Murmeldjur" som gick ut på att vinna matchen, som därmed slutade 3-2 till oss. John och BoBo kastade dubbel nummer två och de visade klass. John bestämde att de bara skulle kliva på 170 eller 2, vinsten med 3-0 satt som en keps. Jag och Åsa slängde pil i sista dubbeln och det är ju aldrig en bra taktik om man vill vinna. Torsken med 1-3 smakade surt. Men vi ledde matchen med 2-1 efter dubblarna, det var bra.

Lasse inledde med första singeln och fick en kort resa, trots att det var riktigt berg-och-dalbanespel hela vägen. Tyvärr drog Lasse det korta strået och förlorade med 0-3. Singel nummer två kastade Åsa och hon fick inte ordning på sina pilar, antingen gick de vänster eller höger, aldrig rakt fram. Det var med viss frustration hon tackade sin motspelare efter förlusten med 0-3. Eddys hade nu tagit ledningen i matchen och nervositeten på läktaren var ytterst märkbar, även bland oss spelare. John kastade tredje singeln och visade hur en slipsten ska dras. Det var raka pilar och höga poäng för vinst med 3-1. Jublet från Idol-juryn hördes ända till Söderstadion när matchen var kvitterad. BoBo visade klass i singel nummer fyra men fick hårt motstånd. Han fick anstränga sig till det yttersta för att punktera matchen med 3-2, efter att ha kastat ett riktigt bra i tiebreak i sista set. Jag kastade femte singeln och hade lite bättre träffbild än i dubbeln. Jag tog ledningen med 2-0 men efter ytterligare tre jämna set stod jag som förlorare med 2-3. Sista singeln kastade Daniel och han kastade jämnt med sin motståndare. Tyvärr var motståndaren lite bättre och lite säkrare på utgångarna, så till slut stod vår gosse med byxorna nere och en 0-3 förlust i handen. Det stod alltså 4-5 i matchen och det innebär som vanligt avgörande dubbel.

Det var inte så stora diskussioner om vilka som skulle kasta från vår sida, John och BoBo hade ju gjort det bra en gång tidigare denna kväll. Det blev kvällens bästa match med bra spel från båda sidor. Höga poäng blandades med snabba utgångar och paren vann vartannat set fram till sista. Där lyckades motståndarna sno hem segern efter en snygg 116-utgång, förlusten med 2-3 kändes nästan rättvis. Matchen slutade alltså 4-6 och med 17-23 i set.

/Micke, lagledare
 


Hög spänning och högspänning

2014-09-18

Äntligen har dartsäsongen dragit igång igen och i årets serie blir det en hel del resande. En nyhet är dessutom att vi under "silly seasson" lyckades värva en ny spelare till laget, nämligen Bobo, som är en gammal polare till mig. Det ryktas även att Pelle tänker göra comeback, så det kan bli en riktigt kul säsong.

Första matchen spelade vi mot PKP på Söderbiljarden, fast det räknades som borta för oss. Vi var sex förväntansfulla och nervösa spelare som stod i kulisserna och tittade ut över publikhavet. Första dubbeln kastade Daniel och Lasse, sommarträningen verkade ha gett effekt. Lite seg start av Daniel men tvärtom av Lasse bäddade för en fin första seger med 3-1. Dubbel nummer två spelade Åsa och Putte, det blev en rysare i fyra akter. Det var en underlig match med så mycket spänning att en högvoltskraftledning hade varit avundsjuk. Till slut stod våra spelare i alla fall som vinnare med 3-1. Jag och nybörjaren BoBo slängde sista singeln och fick till ett bra och stabilt spel som ledde till en skön 3-1 seger. Ledning med 3-0 efter dubblarna var en underbar start.

Första singeln slängde Lasse och gjorde en stabil insats även om alla set gick till 45-pilar. Vinst med 3-1 blev det i alla fall och Lasse studsade runt som en glad Duracellkanin. Åsa fick nöjet i singel nummer två men hade lite problem med premiärfrossan, torsk med 2-3 och PKP hade tagit sin första seger. När BoBo klev upp till plankan inför tredje singeln hade han nerverna på utsidan, det var ju trots allt första singelmatchen någonsin. Men efter några inledande kast började det släppa och mot slutet insåg alla vilken tillgång han kommer att bli den här säsongen, vinst med 3-0 och ett 21-pilars set. Putte som brukar vara stabiliteten själv mötte inte samma öde i singel nummer fyra. Det kändes som att Bergmans "Döden" hängde över kastarmen som en stor mörk mantel, förlust med 1-3. Daniel gjorde ingen besviken i femte singeln även om det blev mer dramatisk än någon ville. Bra spel från båda sidor gjorde att matchen blev jämn och utgången oviss, men till slut stod Daniel som vinnare med 3-2. Jag spelade sista singeln och det blev en lika dramatisk match som den innan, mycket bra spel från båda och vinst varannan gång gjorde att vi höll på in i det längsta. Tyvärr drog jag det kortaste strået och förlorade med 2-3. Vi vann i alla fall premiären med 6-3, 23-15 i set.

/Micke, lagledare
 


Vill du läsa om tidigare händelser finns dessa här... 
 

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2018-04-22