I 180 mot 3:an!

2019-05-14

Sista kvalmatchen spelades mot våra gamla antagonister Svedmyra på anrika Söderbiljarden, dvs vår hemmabana. Vi var sju spelare som ville visa vår fulla potential. Första dubbeln kastade Pelle och Lasse, för kvällen två taggade herrar. Det var full fart från start och mottot "ta inga fångar", vinst med 3-0. Dubbel nummer två kastade Jonas och sir Johny, två herrar med stil. Tyvärr är stil inte alltid ett vinnande koncept, särskilt när man inte kombinerar med finess. Trist torsk med 1-3. Sista dubbeln skulle Putte och John kastat, men det blev en w.o. istället. Så ledning med 2-1 efter dubblarna var inget att skämmas över.

Jonas tände om inför första singeln och kastade som en gud, det var inga konstigheter, var en pil i vägen siktade man lite bredvid. Det blev hela fem tons och en 180p för hans del i vinsten med 3-0. Lasse hade inte mycket att sätta emot i singel nummer två mot en av Svedmyras bästa, väntad förlust med 0-3. Tredje singeln fick Putte kasta och visa att formen är god. Stabila och raka pilar gjorde att 3-0 segern såg så lätt ut. John fick lite mer motstånd i singel nummer fyra efter en väldigt trög start. Men sedan eldade han på så byxorna brann, vinst med 3-1. Pelle kastade femte singeln och där är formen på nedåtgående. Två tiebreak är inte bra för pilsnittet, men han lyckades i alla fall toffla hem segern med 3-1 till slut. Jag fick aldrig visa min eminenta form i sista singeln, för det blev en w.o. match. Segern totalt med 7-2 och 16-8 i set gjorde att vi gick vidare till div 3, men vi gör väl som vanligt och bestämmer oss på stämman.

/Micke, lagledare
 


Bäst i stan

2019-03-19

Lördag den 16/3 spelades finalspelet i Stockholm cup på anrika Söderbiljarden och Batalj div 3 var ett av sexton lag som kvalificerat sig. Åttondelsfinalen spelades mot La Gamba 3C och det märktes en viss nervositet hos spelarna. Efter en trevande inledning kunde de ta hem segern med 9-4. Kvartsfinalen såg på pappret mycket jobbigare ut då man möte Ösmo 1B. Men då var killarna uppvärmda och tog en säker seger med 9-3 och vägen mot något makabert i Bataljs darthistoria var på väg att hända.

Semifinalen mot Bullseye 2A var en defiliering med en förkrossande 9-2 vinst, mot ett lag som var ett av topplagen i sin serie. Finalen spelades mot Steel Tons SL (Superligan), härledda av legenden Magnus Caris, och det blev rafflande. Men till slut tog vårt lag hem segern med 9-4 och Batalj är numera bäst i Stockholm. Stort grattis till våra div 3 killar som var med och fixade segern, samt ett stort tack till alla som var där och stötte laget.

/Micke, ordförande
 


 
Dartsäsongen 2017/2018

2017-09-28

Här kommer en blänkare om att dartsäsongen 2017/2018 snart börjar (september). Ni som tänker spela ska alltså ha betalt följande avgifter senast första speldagen:

Gamla medlemmar (Micke lagledare):
* StDF: 650 SEK (licens) på bg 5383-7753, ange klubb och namn

Nya medlemmar (BoBo lagledare)
* StDF: 200 SEK (övergångsavgift) på bg 5383-7753, ange "övergång" + namn + gamla och nya klubben
* StDF: 650 SEK (licens) på bg 5383-7753, ange klubb och namn

/Micke, lagledare
 


 

  

 

Ärenden angående Bataljs hemsida skickas förslagsvis till webmaster@batalj.nu

  

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2019-05-14