Referat singel-KM

2019-05-20

Singel-KM 2019 spelades lördagen den 13/4 på Söderbiljarden och vi var åtta spelare som ville ta hem pokalen och samtidigt visa hur dart ska spelas. Med så få spelare fick det bli en pool där alla mötte alla, för att sedan spela semifinal och final. Traditionen med statistik-öl finns ju som vanligt, dvs det finns ett antal öl att spela om som delas ut i pausen före finalspelet. Följande spelare ville vara med: Niklas (Norpan), Örjan (Putte), Åsa, Tommy, Jonas, John, Lasse och Micke. Tyvärr kunde inte regerande mästaren Mikael Loholm vara med, men kom förbi med fina priser och vår stora buckla.

Sedan ett par år har vi ju två lag i klubben vilket innebär att Niklas och Tommy som spelar i vårt div 3 lag därför får börja på 621p som handikapp. Som vanligt blir det fasligt många matcher och det blir lite svårt att återge alla. Men ett par trender syntes tämligen omgående, nämligen att Tommy var grym på tons och låg stabilt på fem stycken per match och såg lika stabil ut som en betongsugga. En annan var att Putte med stabilt spel låg hack i häl i antal segrar. Den sista var att jag var helt ur form denna dag och inte lyckades med mycket. Norpan kastade många tons men var inte stabil i utgångarna, vilket inte räcker långt när man har handikapp och möter taggade motståndare. Den stora skrällen var när Putte vann över Tommy i sista gruppspelsmatchen och därmed tog hem gruppsegern. Åsa, som alltid kvalificerar sig, tog sig också dit med sin fjärde plats. Den lilla skrällen var att Jonas lyckades sno tredje platsen efter stabilt spel och att John missade för första gången på många år. Statistik-ölen fördelades såhär denna kväll:

Flest vinster: Tommy & Putte på 6 stycken och +14 i set, Putte vann dock på inbördes
Kortast set: Putte lyckades kasta 1 stycken 20-pilars
Högst utgång: John tog hem detta på en 88p
Flest tons: Tommy lyckades skrapa ihop hela 34 stycken
Flest boklöv: Micke tog detta med 16 stycken
Antal 180p: Både John och Tommy kastade varsin
Ingen lyckades däremot med en bulleutgång

Sedan blev det dags för finalspelet och som ni räknat ut möttes Putte och Åsa i ena semifinalen och Tommy mötte Jonas i den andra. Det blev en jämn kamp mellan Putte och Åsa där hon visade beslutsamhet när hon vann första. Men det triggade Putte och han vann resterande set, dvs vinst med 3-1 och en finalplats. Jonas försökte trycka till Tommy i semifinal nummer två men nådde inte riktigt upp till samma standard som under gruppspelet, trots att Tommy började på 621p. Seger för Tommy med 3-1 och det skulle bli en repris på sista gruppspelsmatchen.

Finalen kunde börja och det blev en förvånansvärt jämn match där Tommy tog ledningen men Putte kvitterade direkt i andra set. Sedan följdes de åt hela vägen och vann varannan gång tills Putte slog till rejält i sista set. Då lämnades inget till slumpen utan det var fullt fokus hela vägen och han gjorde ett 22-pilars för att visa vem som var herre på täppan. Vi hade precis sett dart i världsklass när Putte tog hem pokalen efter vinst med 3-2. Han var i glädjesprutande chock när han gratulerades av alla närvarande. Singelmästare 2019 är alltså Örjan "Putte" Fritz, grattis!

/Micke, lagledare
 


Bäst i stan

2019-03-19

Lördag den 16/3 spelades finalspelet i Stockholm cup på anrika Söderbiljarden och Batalj div 3 var ett av sexton lag som kvalificerat sig. Åttondelsfinalen spelades mot La Gamba 3C och det märktes en viss nervositet hos spelarna. Efter en trevande inledning kunde de ta hem segern med 9-4. Kvartsfinalen såg på pappret mycket jobbigare ut då man möte Ösmo 1B. Men då var killarna uppvärmda och tog en säker seger med 9-3 och vägen mot något makabert i Bataljs darthistoria var på väg att hända.

Semifinalen mot Bullseye 2A var en defiliering med en förkrossande 9-2 vinst, mot ett lag som var ett av topplagen i sin serie. Finalen spelades mot Steel Tons SL (Superligan), härledda av legenden Magnus Caris, och det blev rafflande. Men till slut tog vårt lag hem segern med 9-4 och Batalj är numera bäst i Stockholm. Stort grattis till våra div 3 killar som var med och fixade segern, samt ett stort tack till alla som var där och stötte laget.

/Micke, ordförande
 


 
Dartsäsongen 2017/2018

2017-09-28

Här kommer en blänkare om att dartsäsongen 2017/2018 snart börjar (september). Ni som tänker spela ska alltså ha betalt följande avgifter senast första speldagen:

Gamla medlemmar (Micke lagledare):
* StDF: 650 SEK (licens) på bg 5383-7753, ange klubb och namn

Nya medlemmar (BoBo lagledare)
* StDF: 200 SEK (övergångsavgift) på bg 5383-7753, ange "övergång" + namn + gamla och nya klubben
* StDF: 650 SEK (licens) på bg 5383-7753, ange klubb och namn

/Micke, lagledare
 


 

  

 

Ärenden angående Bataljs hemsida skickas förslagsvis till webmaster@batalj.nu

  

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2019-05-20