Snipp, snapp, slut

2018-10-16

Omgång fyra spelade div3 hemma mot Faster Anna och det blev lite jämnare än de trott. Till slut stod de som segrare med 6-3 efter full pott i sista blocket. Vi i div4 spelade borta mot Backen på deras hemmabana i Sumpan, sju taggade samurajer ville visa upp sig denna kväll. Första dubbeln tog Anne och Jonas hand om och de började lite trevande. Men efter hand blev de varmare i kläderna och vann till slut med 3-2. Dubbel nummer två fick Lasse och Pelle kasta, och det var också en jämn kamp. Tyvärr fick våra killar inte ordning på spjuten i tid, så det blev torsk med 2-3. Leif och Putte defilerade i sista dubbeln när de enkelt tog hem vinsten med 3-0 efter kanonspel av framförallt Putte. Ledning med 2-1 efter dubblarna kändes som en fjäder i hatten.

Första singeln fick vår nya hemmafru Anne kasta, och där var ingenting enkelt. Lyckades hon ta poäng blev hon tjock, och utgångarna satt aldrig. Tre tiebreak senare var förlusten med 0-3 ett faktum. Jonas gjorde lite som han ville i singel nummer två, med lite mer fokus skulle statistiken blivit mycket bättre. Det blev en förhållandevis enkel seger med 3-1. Putte hade tappat allt det fina spelet från dubbeln när han klev in för tredje singeln. Sedan var motståndaren ingen duvunge heller, men förlusten med 1-3 kändes ändå snöplig. Leif kämpade sin vana trogen på gärdsgården hela matchen i singel nummer fyra. Kul för publiken som fick en riktig nagelbitare att titta på, många ohhh och ahhh kunde höras i lokalen. Tråkigt nog drog Leif det kortaste strået och det blev torsk med 2-3. Jag kastade bra pil i femte singeln och hade chans på flera höga utgångar, men stålkanterna var inte mina vänner den här kvällen. Jag lyckades i alla fall hålla undan för att vinna med 3-2. Pelle var ankare denna kväll när han klev fram för sista singeln. Han kastade bra pil men tyvärr var motståndaren på lekhumör och förlusten med 0-3 kändes ledsamt nog rättvis. Underläge i matchen med 4-5 och det brukar innebära avgörande dubbel.

Vi var inte så många kvar i laget så det blev jag och Pelle som fick möjligheten att rädda en pinne denna kväll. Motståndarna ställde upp med lekfarbrorn och deras näst bäste spelare, så stämningen var i alla fall på topp. Vi kastade dessutom bra dart och lyckades sno ett set. Men vad gör man åt spelare som slänger exakt vad som behövs för att medspelaren ska få ligga i smöret hela tiden, exempelvis ställa topp från 188p. Förlust med 1-3 i avgörande och matchen slutade alltså 4-6 med 18-23 i set.

/Micke. lagledare
 


 
Dartsäsongen 2017/2018

2017-09-28

Här kommer en blänkare om att dartsäsongen 2017/2018 snart börjar (september). Ni som tänker spela ska alltså ha betalt följande avgifter senast första speldagen:

Gamla medlemmar (Micke lagledare):
* StDF: 650 SEK (licens) på bg 5383-7753, ange klubb och namn

Nya medlemmar (BoBo lagledare)
* StDF: 200 SEK (övergångsavgift) på bg 5383-7753, ange "övergång" + namn + gamla och nya klubben
* StDF: 650 SEK (licens) på bg 5383-7753, ange klubb och namn

/Micke, lagledare
 


 

  

 

Ärenden angående Bataljs hemsida skickas förslagsvis till webmaster@batalj.nu

  

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2018-10-16