Mot kvalspel...

2018-04-22

Sista omgången i den ordinarie serien spelades mot serieledarna NWD på deras hemmabana i den lilla byn Hemmesta på Värmdö. Vi var sex tappra som ville kämpa för en pinne och säkra tredje platsen. Damerna inledde som förra veckan, dvs Anne och Åsa, och de fick det tungt från början. Halvvägs in i matchen hade de lite häng på motståndarna, som då gasade på och allt slutade i en trist 0-3 förlust. Daniel och Pelle kastade dubbel nummer två, som också började i uppförsbacke. Strul med räkningen ledde till tidigt underläge, men sedan började våra gossar visa att de kan spela lite dart i alla fall. Tyvärr slutade allting med missad utgång i sista set och snöplig 2-3 torsk. Jag och Lasse visade var skåpet skulle stå i sista dubbeln när vi enkelt vann med 3-0. Mycket tack vare en snygg bulleutgång från Lasse i andra set från 82p när vi låg pyrt till. Dock underläge i matchen med 1-2, men hoppet lyste klart.

Anne mötte sin namne i första singeln, så allt var väldigt konfunderande när alla hejade på samma namn. Vår Anne kastade ömsom vin och ömsom vatten, en sak var dock helt klar, utgångarna satt inte. Trist torsk med 0-3. Singel nummer två tog Lasse hand om och sprattlade som en liten fisk framför en stor gädda. Det var inte mycket att göra mer än att acceptera förlusten med 0-3. Tredje singeln kastade Åsa som hade problem att kasta rakt denna kväll. När siktet väl var inställt var det lite för sent för att hinna vända matchen, oturlig förlust med 1-3. Daniel går från klarhet till klarhet såhär i slutet på säsongen och visade fin form i singel nummer fyra. Det såg enkelt ut när han skickade iväg pilarna till en 3-0 vinst. Två omgångar kvar och de behövde vinnas för att ordna avgörande dubbel. Jag ställde upp för femte singeln och det blev en jämn och rolig match, motståndaren dängde poäng men hade problem med utgångarna och jag gjorde tvärtom. Det räckte dock inte hela vägen utan det blev torsk med 1-3. Pelle hade en ruskigt jämn och tät kamp i sista singeln, som gick hela vägen in i kaklet. Där lyckades motståndaren sno sista set då Pelle missade sin chans, ytterst tråkig förlust med 2-3. Det blev alltså torsk med hela 2-7 i matchen, 21-12 i set. Vi kunde dock glädja oss åt att Rockhangers också förlorade, så det blir ytterligare tre kvalmatcher innan allt är slut för denna säsong.

/Micke, lagledare
 


 
Dartsäsongen 2017/2018

2017-09-28

Här kommer en blänkare om att dartsäsongen 2017/2018 snart börjar (september). Ni som tänker spela ska alltså ha betalt följande avgifter senast första speldagen:

Gamla medlemmar (Micke lagledare):
* StDF: 650 SEK (licens) på bg 5383-7753, ange klubb och namn

Nya medlemmar (BoBo lagledare)
* StDF: 200 SEK (övergångsavgift) på bg 5383-7753, ange "övergång" + namn + gamla och nya klubben
* StDF: 650 SEK (licens) på bg 5383-7753, ange klubb och namn

/Micke, lagledare
 


 

  

 

Ärenden angående Bataljs hemsida skickas förslagsvis till webmaster@batalj.nu

  

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2018-04-22