Tomteparad 2022 2022-12-06

Lördagen den 10/12 är det återigen dax för Tomteparad. Paradstarten är på Churchill Arms, Tulegatan 21 kl 15:00.

Luva på eller stanna hemma!

Björne och Torvald hälsar alla välkomna!


Ett förlorat år

2020-12-10

Kära Bataljörer!

När vi lade ner Batalj för drygt ett år sedan var vi nog alla medvetna om att 2020 skulle bli annorlunda. Vi hade då förstås bara Batalj i åtanke och hade ingen aning om att hela livet skulle förändras...

Det har funnits planer på aktiviteter under året där vi ändå känt oss tveksamma och därför avstått. Det är nu med sorg i hjärtat vi inser att vår efterlängtade Tomteparad inte är genomförbar i år. Vi ser tiden an och tar fasta på "vara ut till påska" för att, om läget tillåter, återkomma med en Tomteparad då...

Mot våren med omtanke! /Styrelsen

Styrelsen
 


Slutet på en era

2019-12-14

Under drygt 30 år har Batalj ägnat sig åt krogrelaterade aktiviteter. Vi har åkt buss, vi har åkt båt, vi har åkt tunnelbana, pendeltåg, lokaltåg och fjärrtåg. Vi har spelat Monopol (två gånger), besökt 5 städer, gått från Tull till tull och ”rest” runt bland Sveriges landskap. Vi har besökt öar i skärgården och öar i Östersjön. Vi gjorde 100 Bataljer innan vi trappade ner lite och har därefter gjort drygt 60 evenemang. Vi har utöver detta badat, ”rusat”, flugit drake, spelat brännboll, kubb, boule, dart och biljard. Allt detta i samband med rusdrycker.

Under senare år har dock styrelsen sett ett dalande deltagarantal. Vi ser att Bataljörer genom sociala medier och på egna initiativ klarar sig bra utan Batalj som katalysator. Bataljs roll är inte längre lika viktig.

Styrelsen har därför beslutat att lägga ner Batalj. Vi kommer lägga ner medlemsklubben och alla evenemang. Styrelsen kommer att finnas kvar och vi kommer behålla Bataljs informationskanaler; hemsidan, Facebook och möjligheten till e-postutskick så länge det är ekonomiskt möjligt. Det ger styrelsen möjlighet att spontant ordna evenemang framgent. Styrelsen uppmanar också Bataljörer att anordna egna evenemang som styrelsen kan annonsera via Bataljs kanaler.

Det finns dock ett ljus i mörkret: Vi kommer fortsätta med Tomteparader!

Styrelsen tackar alla Bataljörer genom de senaste 30 åren för att ni gjort Batalj till någon fantastiskt!

Väl mött i vimlet!

Styrelsen
 


Tomteparaden

2019-12-14

Starställe för Tomteparaden den 14/12 är på klassisk mar nämligen Gröne Jägaren. Vi börjar 14:00. Dra på luvan, utan den kan du stanna hemma!

Danne, Jörgen och Leffe hälsar alla välkomna!

/Jörgen 


Resumé Höstrus(k)

2019-12-09

Ett stort tack till Lena, Tibbe och Torvald för ett väl planerat och väl genomfört Höstrus(k). Att få vara med om nya koncept väntar man sig inte efter 30 år i gamet!

/Jörgen
 


Den officiella Batalj®-gruppen på Facebook

2016-06-12

Eftersom styrelsen upplevt ett problem med att den gamla gruppen på Facebook publicerar våra arrangemang som om de vore iblandade i detta har vi nu skapat vår egen. Gruppen heter Batalj® och du kan nå den via denna direktlänk.

/Styrelsen
  

Ärenden angående Bataljs hemsida skickas förslagsvis till webmaster@batalj.nu

  

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2020-12-10