arkiv.gif (2170 bytes)
   
Snöplig förlust

2020-10-22

Femte omgången spelades mot det glada gänget från Sumpan, nämligen Backen, på vår eminenta hemmabana Söderbiljarden. Vi var sex sugna spelare som ville göra en helkväll, och Lasse tillsammans med Jonas inledde med första dubbeln i block nummer ett. Det blev inte riktigt som tänkt, ändå hade de värmt länge, trist förlust med 0-3. Lasse försökte styra upp kastandet i första singeln men mötte en gammal div1 spelare med flera växlar i lådan. Lasse lyckades dock sno ett set och får vara nöjd med det, förlust med 1-3. Jonas hade en värdig motståndare i singel nummer två som kastade allmänt bra och lyckades med 5 tons och en 180p. Men Jonas är en lurig filur och vann ändå matchen med 3-1. Underläge med 1-2 efter första blocket.

Andra blocket fick MatsC och Åsa ta hand om, de inledde såklart med dubbel nummer två. De visade mycket känslor men darten var inte så bra, torsk med 0-3 och dubblarna började bli ett spöke. MatsC klev upp mot plankan igen för att kasta tredje singeln och blev tämligen snabbt garrotterad. Det var pang och ut från motståndaren och en trist förlust med 0-3. Åsa jobbade på i singel nummer fyra där hon inledde superstarkt med ett 25-pilars. Sedan slappnade hon av lite för att ändå vinna med 3-0. Det innebar att det stod 2-4 efter block nummer två.

Fortfarande chans i matchen när sista blocket startade med mig och John i startgroparna. Vi kastade riktigt stabilt och bra i sista dubbeln, som vi lyckats med flera omgångar i rad. Tämligen enkel vinst med 3-0. Jag inledde singel nummer fem med ett förlorat tiebreak, men därifrån finns bara en väg, uppåt! Efter en lång resa lyckades jag vända matchen i de sista tre seten till vinst med 3-2. John fick det däremot jobbigt i sista singeln där motståndaren gjorde intressanta poängkombinationer för utgång, blandat med 180p och tons. Trist förlust med 0-3 och det stod 4-5 efter sista blocket, samt en avgörande dubbel på schemat.

Det var inte så många spelare kvar av oss så John och jag klev in på arenan igen för den avgörande dubbeln. Tyvärr var våra hjärnor lika uttömda på mental kraft, som använda pruttkuddar. Så det blev inte så mycket match från vår sida och allting slutade med en ömklig 0-3 förlust. Siffrorna i matchen blev förlust med 4-6 och hela 13-21 i set.

/Micke, lagledare
 


"Stackars Anne" bjuder på Grisbira!

2020-10-14

Omgång fyra spelades mot Bålsta på deras hemmabana ute på vischan och vi var 6 spelare som vågade ta klivet över regiongränsen för match. Första blocket fick Anne och MatsC ta hand om och de inledde med första dubbeln. Det blev en jämn kamp där vi lyckades vända underläge 0-2 till vinst med 3-2. Första singeln kastade Anne och var bra med i seten, men lyckades inte med det lilla extra. Hon snodde i alla fall ett set och siffrorna blev 1-3. MatsC kastade singel nummer två och hade en rejäl fight. Han gjorde som i dubbeln och vände underläge till vinst med 3-2, efter riktigt bra spel i de sista två seten. Ledning med 2-1 efter första blocket.

Block nummer två kastade Leif och Åsa som i andra dubbeln inte bjöd på direkt skönspel. Men det räckte hela vägen och de kunde pusta ut efter 3-1 vinsten. Tredje singeln kastade Åsa och hon träffade det mesta utom det hon siktade på. Som tur var kastade hennes motståndare ännu sämre och Åsa kunde ta hem segern med 3-0. Leif kämpade på i singel nummer fyra där spelet böljade som vågorna i skärgården. Det blev 1-1 i tiebreak men Leif vann till slut med 3-1 efter en snygg avslutning. Ledning med 5-1 efter block nummer två.

Sista blocket fick jag och John spela och inledde med sista dubbeln. Det var inga konstigheter, jag ställde så kunde John kliva, vinst med 3-0. Femte singeln kastade jag och spelade stabilt, motståndaren la i en högre växel i tredje set och vann det, men jag höll undan. Stabil vinst med 3-1. John hade det tuffare i sista singeln där de tog vartannat set, vilket var spännande för publiken. Men eftersom John vann första stod han med längsta strået i hand på slutet och kunde jubla åt sin 3-2 vinst. Vinst med 8-1 i matchen och hela 25-13 i set, och stackars Anne fick bjuda på grisbira.

/Micke, lagledare
 


Referat omgång 3

2020-10-05

Dartsäsongen 2020-2021 har redan startat och årets nyhet är att vi spelar på torsdagar i div 3. Anledningen är att det var för få 6-manna lag anmälda till div 4, så de som anmält sig flyttades upp till trean. Första omgången spelades på Söderbiljarden mot Elektro som är etablerade i div 3 sedan länge, torsk med 2-7. Omgång nummer två kastade vi mot Bulls på deras hemmabana i Solna, där blev det vinst med 7-2 under sir Johnys eminenta ledarskap. Torsdag vecka 40 spelade vi mot Knivderby hemma på Söderbiljarden och var sju spelare som ville visa formen.

Ännu en nyhet är att man i div 3 spelar blockvis så referaten kommer se lite annorlunda ut framöver, och ni kommer fatta hur det funkar. Dubbeln i block ett slängde Anne och Johny tillsammans, dessutom med viss bravur. Det var bra poäng och chans i varje set, men tyvärr torsk med 0-3. Sedan spelade Anne singel nummer ett och gjorde bra ifrån sig, även om det var lite berg-och-dalbana. Hon lyckades sno ett set i förlusten med 1-3. Lasse spelade singel nummer två och gjorde en kanonmatch! Riktigt bra spel och efter underläge 0-1 var röda mattan utrullad. Vinst med 3-1 och hoppas formen sitter i resten av säsongen.

Andra blocket inleddes med dubbel nummer två som spelades av Lasse och John. Tyvärr var Lasse helt ur form mentalt efter sin seger och John orkade inte bära allt på sina axlar. Tung förlust med 0-3 och underläge med 1-3 i matchen. Leif kastade kanondart i tredje singeln och var helnöjd med spelet. Men motståndet var av den grövre kalibern denna kväll, trist förlust med 1-3. John gjorde också bra ifrån sig i singel nummer fyra och hade bland annat chans på 170p utgång. Hans motståndare var tyvärr lika vass och det hela slutade med ännu en trist 1-3 förlust.

Dubbeln i sista blocket kastades av Leif och Putte som visade att vi inte gett upp ännu. Bra spel från båda lagen, i en match som gick i publikens smak, slutade med 3-1 i vinst till oss. Jag ställde upp vid plankan i singel nummer fem och fick en uppvärmd motståndare mot mig. Det blev lite för svårt för mig även om jag lyckades hålla jämna steg i varje set, torsk med 0-3 i en match där en vinst hade behövts. Att Putte sedan sopade hem sista singeln med enkla 3-0, trots inga tons, hjälpte föga denna kväll. Det blev förlust med 3-6 och 12-20 i set.

/Micke, lagledare
 


Referat omgång 17

2020-02-21

Omgång sjutton spelade div2 laget borta mot 181DC på deras hemmabana på Lidingö. Stefan och Stefan, dvs BoBo och Sidan, tog första blocket och vann det med 2-1. Första dubbeln slutade med 3-1 i set efter stabilt spel av BoBo och bra komplement av Sidan. Sidan torskade första singeln snöpligt med 2-3 efter bra spel. BoBo ångade på i känd takt i singel nummer två, som slutade med en 3-0 vinst. Ingen statistik att tala om, men ett 20-pilars och 21,17 i pilsnitt. Andra blocket tog Tommy och Niklas hand om, och där inträffade ett litet missöde, då det slutade med en 1-2 förlust. Dubbeln var jämn med en 180p i vardera laget, men tyvärr torsk med 2-3. Tommy tog revansch i sin singel som enkelt spelades hem med 3-0, 7 tons och ett 19-pilars för 20,59 i pilsnitt. Niklas som hade opererat tanden hade det tungt i fjärde singeln som slutade 1-3. Sista blocket behövde vinnas av Patrik och Loholm, vilket killarna fixade med 2-1. Dubbeln var lika jämn som i blocket innan och Loholm dängde en 180p, vinst med 3-2. Patrik hade inte turen med sig i sin singel som slutade med en 2-3 torsk. Detta trots två 21-pilars, 4 tons och en hög utgång på 134p. Pilsnittet drogs ned lite av alla set och landade på 19,72. Loholm säkrade vinsten i matchen genom att vinna sin singel med 3-2 efter ytterligare en 180p och 4 tons, pilsnittet blev 20,44. Matchen slutade alltså med 6-3 och 23-16 i set.

Div4 åkte till Sumpan för att möta serieledarna Backen på deras hemmabana, och vi var sex taggade spelare som tyvärr hade kollat statistiken innan. Lasse och reserven Cribba inledde med första dubbeln, som aldrig tog fart för våra killar, torsk med 1-3. Dubbel nummer två kastade Jonas tillsammans med John och det blev riktigt jämnt. Kul och böljande spel som tyvärr slutade med en snöplig 2-3 förlust. Jag och Åsa fick kämpa i sista dubbeln som blev lika jämn. Det hela slutade dessutom på samma sätt, torsk med 2-3. Underläget med 0-3 efter dubblarna kändes lite orättvist.

Cribba startade kanon i första singeln efter riktigt bra spel och tog ledningen med 2-1. Sedan började han darra på manschetterna och pilsnittet de sista två seten låg farligt nära 5p, trots 2 tons. Trist förlust med 2-3. Singel nummer två fick Lasse på sin lott som han inledde stabilt. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan det blev förlust med 1-3. När sedan Åsa åkte på rådäng i tredje singeln, torsk med 0-3, var ridån helt neddragen och allting blev nattsvart. Ett underläge på 0-6 i matchen kan ingen fixa, så fokus blev att hyfsa siffrorna. Jonas visade i alla fall vilja i singel nummer fyra som blev jämn och underhållande, med flera tons och en bulleutång från Jonas, vinst med 3-1. Jag kastade femte singeln och lyckades också visa lite finsk sisu. Vände första set till vinst efter över 200p underläge, sedan var det en "walk in the park", vinst med 3-0. John spelade mot en oinspirerad motståndare och vann enkelt med 3-0 han med. Torsk i matchen med 3-6 och 17-19 i set, ganska jämnt alltså.

/Micke, lagledare
 


Referat omgång 16

2020-02-17

Sextonde omgången kastade div2 grabbarna borta mot bottenlaget Picasso. Första blocket tog Tommy och Loholm hand om och det blev en stark start med vinst 3-0. Det hände inget särskilt i första dubbeln, den spelades av och vanns med 3-1. Loholm strugglade på i första singeln och vann till slut med 3-1 efter godkänt spel. Pilsnittet landade på 19,38 efter 4 tons. Tommy höjde nivån lite i andra singeln som han enkelt vann med 3-0. Statistiken var ok med 6 tons och 20,31 i pilsnitt. Andra blocket kastade Sidan och Cribba vilket resulterade i utjämning i matchen efter 0-3 i torsk. Dubbeln var riktigt jämn men killarna kunde inte kliva, torsk med 2-3. Cribba försökte få igång spelet i sin singel men det slutade med 1-3 i förlust. Sidan var aldrig nära i sin 0-3 förlust med ett pilsnitt som platsar i div4. Det var alltså lite nervöst inför sista blocket eftersom matchen var helt jämn, som tur var drog Patrik och BoBo längsta strået och vann med 2-1. Dubbeln var nyckeln till framgång då den vanns med snygga 3-0 efter en övertygande insats. Patrik hade inte turen på sin sida i femte singeln som snöpligt slutade 2-3 efter riktigt jämnt och underhållande spel. BoBo agerade stabilt ankare och vann sista singeln med 3-0 efter 6 tons och ett pilsnitt på 21,17. Det stod 5-4 till oss i matchen och avgörande dubbel på schemat. BoBo och Tommy klev in och avslutade snyggt med en 3-1 vinst. Matchen slutade alltså med 6-4 till oss, 23-15 i set.

Sex stabila krigare från div4 laget reste till Svedmyra för att möta de goa gubbarna i Myran Dart. Som extra förstärkning fanns internationella supporterklubben på plats i form av Anne, samt supporterklubbarnas övergripande ansvarige Daniel. Första dubbeln kastade Lasse och Pelle, som är tillbaks med uppåtgående form. Det började lite trevande men till slut satt vinsten med 3-1 som en smäck. Dubbel nummer två kastade Åsa med John och det blev en riktigt jämn och rolig tillställning, särskilt som John kastade en 180p. Men vad hjälper det om man inte sätter utgångarna, snopen förlust med 2-3. Jag och Leif hade inte många rätt i sista dubbeln som slutade med 1-3 i förlust. Underläge med 1-2 i matchen kändes ändå ok, då det lika gärna kunnat vara tvärtom med tanke på spelet.

Lasse tog hand om första singeln men hade en av sina sämre dagar, det ville sig inte! Förlusten med 0-3 var inget att orda om. Singel nummer två fick Åsa på sitt bord och hon tog en snabb ledning med 2-0. Publiken satt och väntade på vinsten när motståndaren vände till oavgjort inför sista set, spänningen var olidlig. Där lyckades Åsa till slut toffla in vinsten med 3-2 efter att ha bitit ihop. Tredje singeln kastade Leif som vann med 3-0, inte så enkelt som det såg ut dock. Pelle var uppenbart nervös i singel nummer fyra, som blev riktigt spännande för publiken, då spelet böljade som en flagga i vinden. Tyvärr klarade inte Pelle pressen utan förlorade med 2-3 efter tiebreak i sista set. Vi låg under i matchen med 3-4 när John klev in för femte singeln, där pilarna levde sina egna liv. John fick aldrig kontrollen över dem och förlusten med 0-3 var ett faktum. Mycket press på mig inför sista singeln, och statistiken de senaste veckorna var sådär. Jag lyckades i alla fall hålla ihop spelet och vinna med 3-1. Underläge med  4-5 i matchen och en avgörande dubbel på menyn.

De enda kvar i lokalen på vår sida var Pelle och jag, så valet var enkelt. För att verkligen utnyttja tiden spelades det fem set på torr mage, och barägaren såg uppgiven ut. Det blev i alla fall lika jämnt som hela kvällen varit, men vi tog hem vinsten med 3-2. Oavgjort i matchen, 5-5, men förlust i seten med 20-21.

 /Micke, lagledare
 


Referat omgång 15

2020-02-08

Omgång femton spelade div2 laget hemma mot Dartbiten och resultatet blev som det brukar. Första blocket kastade Tommy tillsammans med Loholm och satte ribban direkt, vinst med 3-0. Dubbeln togs hem med 3-0 efter lojt spel och sedan vann Tommy med 3-0 i första singeln, utan statistik! Loholm hade lite problem i singel nummer två, som han ändå tog hem med 3-1. Glädjande för honom var 4 tons och en 111p utgång. Andra blocket kastade Patrik och Sidan som slutade 2-1. Inga problem med dubbeln som vanns enkelt med 3-1. Den följdes upp av Sidans 1-3 förlust i tredje singeln, trots 5 tons och ett pilsnitt på för honom starka 17,58. Patrik fick kämpa rejält i fjärde singeln som gick över fem set, vinsten landade hos oss med 3-2. Fördelen för Patrik var 6 tons och ett 21-pilars set. Sista blocket tog BoBo och Niklas hand om, inga problem utan vinst med 3-0. Ingen dramatik i dubbeln utan säker seger med 3-0. BoBo vann stabilt i femte singeln med 3-0 och fjuttiga 3 tons, men ändå stabila 20,31 i pilsnitt. Niklas avrundade kvällen med en 3-1 vinst och pilsnitt på 18,26. Enkel vinst i matchen med 8-1 och ändå bara trea i serien.

Tre timmar före avkast såg det mörkt ut för div4 gänget, då vi endast var fem spelare. Men då ställde superreserven Cribba upp som en räddande ängel, så vi var sex spelare i tid på Söderbiljarden. Motståndet bestod av PTDC som hade laddat upp med sina stabila gubbar från Vasastan. Första dubbeln kastade Åsa och Lasse vilket inte gick så bra, torsk med 0-3. Dubbel nummer två tog Cribba och John hand om, och det blev en sevärd match att titta på. Tyvärr var våra gossar lite ofokuserade och förlorade snöpligt med 2-3. Jag och Putte tänkte försöka kvittera i sista dubbeln men det slutade i moll, torsk med 1-3 efter inte helt dåligt spel. Underläge efter dubblarna med 0-3 är inte bra, det kan man se på vår statistik.

Lasse inledde singelspelet och kastade riktigt stabilt, men motståndaren var lite vassare, förlust med 0-3. Åsa hade problem i singel nummer två, ingenting hamnade där det skulle. På något underligt sätt lyckades hon ändå toffla hem segern med 3-2, och vår första pinne var tagen. Vi fick lära oss i tredje singeln att Cribba lägger upp sina matcher lite annorlunda, kanske en div2 grej, han har i alla fall som sport att ligga på 40+ pil men undvika tiebreak. Mot bra motstånd känns det som en jobbig strategi, denna gång blev det 3-1 i vinst. Singel nummer fyra kastades av John och kvitteringen dallrade i luften. Det blev inte mindre spännande av att matchen var jämn som en putsad flint. Av någon anledning slutade det med en 2-3 förlust, diskussionen pågår fortfarande. Jag slängde femte singeln och kastade totalt tre bra pilar, därav förlust med 1-3. Putte hyfsade till siffrorna i sista singeln när han enkelt vann med 3-0 efter stabilt spel. Förlust i matchen med 3-6 och 15-21 i set.

/Micke, lagledare
 


Dartnytt

2020-02-02

Omgång fjorton spelade div2 laget långtbortfrånstan mot Märsta, på deras hemmabana. Första blocket fick Niklas och BoBo ta hand om och det slutade med stabil 3-0 vinst. Dubbeln startade lite trevande så det blev bara 3-1 i vinst och ingen statistik. Lite bättre i första singeln som BoBo vann med 3-0, men ingen statistik där heller förutom två tons. Niklas vann också sin match med 3-0 och hade tre tons, och skrapade ihop 19,78 i pilsnitt som får anses godkänt. Block nummer två kastade Tommy tillsammans med Loholm som vanns med 3-0. Dubbeln vanns med enkla 3-0 och renderade ett 21-pilars och sedan gjorde Tommy processen kort i tredje singeln. Vinst med 3-0 och stabila 6 tons för pilsnitt på 21,78. Loholm var inte lika duktig i sin singel men vann i alla fall med 3-0. Sista blocket fick Sidan och reserven Christer kasta, tyvärr förlorades det med 1-2. Dubbeln var inga problem utan där kastades det stabil pil för vinst med 3-0. Femte singeln tog Christer hand om och han är ju lite ringrostig. Han kämpade dock på bra, och kastade exempelvis 4 tons, men drog kortaste strået och förlorade med 2-3. Sidan hade inte många rätt i sin match utan torskade snöpligt med 0-3. Stabil vinst i matchen med 7-2 och 23-7 i set, men det var inget skönspel direkt.

Div4 gänget mötte Fighters från Västertorp hemma på anrika Söderbiljarden, och hade extra stöd från Daniel som kom för att heja. Vi blev sju tappra samurajer som ville ta sig varsin bit av motståndarna. Särskilt som en av dem var vår gamle kamrat "Tintin", så det var alltså god stämning i lokalen. Första dubbeln kastade Lasse och John tillsammans, det gick inte så bra. Det blev en trist förlust med 2-3 efter böljande spel där våra gossar inte hittade ut. Dubbel nummer två kastade Putte och Jonas, inte heller där gick pilarna vår väg. Våra killar blev helt enkelt slaktade och förlusten med 0-3 kändes in till benen. Sista dubbeln spelades av mig och Åsa, samma visa igen, häpna stod vi där med en 0-3 torsk på tio kilo. Efter total slakt i dubblarna låg vi under med 0-3 i matchen, inte så kul.

Lasse inledde singelspelet med att vinna första set i första singeln, sedan drogs rullgardinen ned. Trots hyfsat spel kom han aldrig nära igen, förlust med 1-3. Singel nummer två kastade Pelle, som inte kommit upp i form igen, enkla misstag blandades med briljant spel. Det blev dock en kul match för publiken, men det slutade tyvärr med 2-3 i förlust. Jonas försökte verkligen kasta dart i tredje singeln, men det var alltid någon stålkant i vägen. Ännu en kul och böljande match som tyvärr slutade 2-3. Sedan dök frälsare John upp i singel nummer fyra, sopade hem kvällens första vinst med 3-0 och oskulden var tagen. Den smällen hördes på hela Söderbiljarden, men tyvärr lite sent då matchen stod 1-6. Putte snyggade till siffrorna när han också vann med 3-0 i femte singeln. Jag bidrog också till poäng i vår favör genom att vinna sista singeln med 3-0. Matchen slutade alltså med en 3-6 förlust, dock bara 16-18 i set.

/Micke, lagledare
 


Dartnytt

2020-01-27

Omgång tolv som var första på nya decenniet hade div4 speluppehåll, så det blir ett kort referat av den omgången. Div2 spelade däremot en jämn match mot AIK borta i Råsunda. Det blev 5-5 i set, 3-3 i korta set, 27-27 i tons och 1-1 i 180p. Däremot förlorade vi antal set med 21-22, men ser det ändå som en bra insats.

Div2 truppen mötte serieledarna i omgång tretton på hemmabanan, och det var klasskillnad. Första blocket tog Sidan hand om tillsammans med lagledaren Patrik, och det vanns med 2-1. Dubbeln förlorades av någon underlig anledning med 1-3, trots att Patrik kastade en 180p. Första singeln kastade Patrik och då var ordningen återställd. Vinst med 3-1 efter 7 tons och ett kort set, för 20,73 i pilsnitt. Sidan vann sin singel med 3-0 men hade det lite jobbigare med statistiken, men han har blivit stabilare i matcherna. Andra blocket kastade Niklas och BoBo, vilket var en katastrof för motståndarna, vi vann blocket med 3-0. Andra dubbeln togs hem enkelt med 3-0, ett 16-pilars + ett 18-pilars och ett par 180p fixade biffen. Singel tre kastade BoBo och vann med 3-0, 6 tons och 23,12 i pilsnitt. Niklas torskade ett set i sin 3-1 vinst, och det drog ned pilsnittet till 21,93. Men det uppvägdes av 9 tons och ett 16-pilars set. Sista blocket kastade Tommy och Loholm, det vanns också med 3-0. Ett förlorat set i dubbeln för vinst med 3-1, sedan satte Tommy käkarna i singel nummer fem. Vinst med 3-0 efter ett 15-pilars, 3 tons, en 180p och avslutning med utgång på 154p. Statistiken blev som förväntat, 25,05. Loholm tog hem sista singeln med 3-1 och fick ett pilsnitt under 20 trots 6 tons. Vinst med totalt 8-1 och 25-7 i set med brutala statistiken 8 korta set, 37 tons, 4 stycken 180p och en hög utgång, mot serieledarna!

Vi som spelar i div 4 hade bortamatch i Västerhaninge och hade lång tid på oss under resan att fundera på ditten och datten. Vi blev sex stycken spelare som mötte upp de glada motståndarna för en trevlig kväll. Första dubbeln kastade Jonas och Lasse vilket ledde till en 0-3 förlust, ingen av dem var på tå. MatsC och John var samspelta i andra dubbeln där de lyckades tråckla hem en vinst med 3-1, efter inte helt övertygande spel. John hade exempelvis fler pilar utanför tavlan än i den. Sista dubbeln kastade jag tillsammans med Putte och vi försökte hänga med motståndarna. Det gick inte utan det blev en snöplig förlust med 1-3. Underläge i matchen med 1-2 var inte den bästa starten.

Lasse hade inte mycket att sätta emot i första singeln mot sin motståndare, som visade sig vara div3 spelare egentligen. Förlusten med 0-3 var inget att diskutera. MatsC kastade stabilt i singel nummer två trots att han klagade på att träffbilden var skev. Den kan inte ha varit så dålig, vinst med 3-1. Jonas hade en riktig batalj i tredje singeln som blev riktigt spännande eftersom spelarna följdes åt hela vägen. Till slut lyckades Jonas sätta utgångspilen i femte set för vinst med 3-2. Matchen var därmed utjämnad till 3-3. John körde över sin motståndare i singel nummer fyra, där han precis missade statistik med ett 23-pilars. Vinst med 3-0 och snygga 17,28 i pilsnitt. Putte hade det tuffare i femte singeln där han blev snuvad på första setet, men det satte fart på tröskverket. Vinst med 3-1 efter en snygg 118p utgång och 17,39 i pilsnitt. Jag hade lite press på mig i sista singeln för att undvika avgörande dubbel, men lyckades hålla huvudet kallt. Vinst med 3-0 och kvällens sämsta pilsnitt, men vinst är vinst. Vi vann alltså matchen med 6-3 och 19-14 i set.

/Micke, lagledare
 


Dartnytt

2019-12-09

Sista omgången före nyår mötte div2 laget bottenlaget Bullseye på deras hemmabana i Huvudsta. Första blocket vann BoBo och Patrik med 2-1 efter en enkel seger i dubbeln med 3-0, efter en 111p utgång och en 180p av BoBo. BoBo skulle sedan slå till med säsongens bästa match hittills i första singeln. Vi pratar seriös dart i hans 3-0 vinst som hade allt. Vi börjar med 7 tons samt ett 14-pilars och ett 18-pilars, kryddat med en 113p utgång för ett pilsnitt på hela 27,33! Patrik jobbade hårt i singel nummer två men förlorade med 1-3 efter 3 tons, vilket gav ett normalt pilsnitt på 16,71. Andra blocket tog våra gossar hem med 3-0 och det var Loholm och Christer som ordnade det. Ännu en enkel dubbelvinst med 3-0 skapade grunden. Tredje singeln tog sedan Christer hem med 3-1 efter visst besvär. Loholm visade däremot form genom att vinna med 3-0, och även han fick ihop 7 tons. Däremot blev det bara ett 20-pilars och pilsnittet hamnade på 20,59. Sista blocket vanns med 2-1 och spelades av Sidan tillsammans med Tommy. Enkel seger igen med 3-0 i dubbeln och sedan sopade Tommy hem femte singeln med 3-0. Han hade en 180p och totalt 3 tons för ett pilsnitt på 18,56. Sidan hade det inte lika enkelt i sista singeln, torsk med 0-3 efter en bra insats och 16,11 i pilsnitt. Enkel seger med 7-2 och 22-7 i set.

Vi som spelar div4 hamnade också i Solna för match mot AIK, och som vanligt blev vi sex tappra krigare som ville göra upp. Dessutom fick vi oväntat besök av Anne som hejade på med glada tillrop. Första dubbeln kastade Åsa tillsammans med Lasse, som tyvärr slutade med en trist 0-3 torsk. Dubbel nummer två tog jag och Jonas hand om, vilken start vi fick till. Utgångspilar i första set efter 15 pil, men sedan hakade maskineriet upp sig rejält. Plötsligt stod vi där med en 1-3 förlust i näven och motståndarna bad nästan om ursäkt, för de hade inte kastat så bra tyckte de. Sista dubbeln kastade John och Putte, och de gjorde det bra. Men det hjälpte inte utan det blev förlust med 0-3. Underläge med 0-3 i matchen var inte så bra med tanke på att vi spelat hyfsat bra.

Lasse gjorde en stark inledning i första singeln och ledde med 2-0, men sedan började utförsåket. Sakta men säkert gick det nedåt och det blev en trist förlust med 2-3, efter en bra insats. Singel nummer två kastade Jonas, och han tände hoppets stjärna i våra hjärtan genom att vinna med 3-0, efter stabilt spel. Åsa hade tyvärr inte mycket att säga till om efter 0-3 i tredje singeln, och kniven var än en gång mot våra strupar. John spelade singel nummer fyra och som vanligt började det lite lojt. Sedan började pilarna sitta och 3-1 vinsten satt skönt. Jag kastade femte singeln och det blev en böljande match där vi vann vartannat set. Inför sista set låg vi helt jämnt, men slarv från motståndaren gav mig chansen att sätta 45:e pilen för vinst med 3-2. När sedan Putte lyckades vinna sin singel med 3-2 efter en liknande upplevelse, förutom att han höll sig runt 30 pil per set, var ställningen 4-5 i matchen. Ännu en avgörande dubbel väntade alltså.

Det fanns inte mycket material att välja på så det blev jag och Putte som ställde upp, och vi har ju viss erfarenhet av detta nu. Det blev en riktigt kul dartmatch där vi bytte ledare efter varje set, men där vi lyckades ta hem de två sista seten för vinst med 3-2. Det blev alltså 5-5 i matchen och 18-22 i set. Nu är det bara dubbel-KM kvar före nyår, sedan kör resten av säsongen vidare 2020.

/Micke, lagledare
 


Blandad kompott

2019-12-02

Omgång nummer tio spelade vårt div2 gäng mot 181DC på sin hemmabana, och snöbollen är på rull igen. Första blocket vanns enkelt med 3-0 av Loholm och Tommy. Den första dubbeln inleddes starkt med ett 18-pilars, men ändå tappade man ett set, bara en 3-1 vinst. Tommy körde stabilt med hängslen i sin singel, så det slutade med samma siffror, dvs 3-1. Statistiken blev sådär ur hans perspektiv, 4 tons och 18,28 i pilsnitt. Loholm vann också sin singel men med 3-2, efter lite hårdare motstånd och svajigare spel. Ett pilsnitt på 18,74 tillsammans med ett 21-pilars var ok. Andra blocket slutade också med vinst, dock bara med 2-1, och det var Niklas och reserven Christer som spelade. Dubbeln var inga problem, lugnt och fint styrde Niklas hem det till vinst med 3-1. Sedan tog Niklas hand om tredje singeln och ångan var ju redan uppe, vinst med 3-0 efter stabilt div3 spel. Christer hade inte samma tur i sin singel, förlust med 0-3 efter en ok insats. Sista blocket slutade också med 2-1 i vinst, BoBo och Sidan stod för insatsen. Dubbeln var som vanligt inga problem, säker seger med 3-0. BoBo fick däremot rejält motstånd i sin singel och det blev dart på hög nivå. Allting jämnt inför sista set där vår gosse klev efter 25 pil. Fem tons och en 180p gav ett pilsnitt på 18,3 som ju är lite lägre än vanligt. Sidan hade inte mycket att säga till om i sista singeln som slutade med 0-3 i förlust, trots tre tons och bra nivå. Men vinst i matchen med 7-2 och  21-13 i set visar bra riktning inför våren.

Vi som ligger och myser i div4 spelade hemma på Söderbiljarden mot Backen, och det blev en plattmatch från vår sida. Det hjälpte inte att vi var sex taggade stekare som var på plats, och dessutom hade Daniel i publiken med fanan i topp, fallet blev tungt. Lasse och MatsC inledde dock bra genom att sno hem första dubbeln med 3-1 efter snyggt och balanserat spel. Sedan torskade jag och Putte dubbel nummer två med 1-3 trots bra spel, så det var lite snöpligt. När sedan Pelle och John blev halvt förnedrade trots bra spel, motståndarna gjorde exempelvis en 114p utgång, började man undra. Det blev 1-3 i den sista dubbeln och underläge 1-2 i matchen.

Efter lite mellansnack kom det fram att Backen toppat lite inför kvällen, helt ofrivilligt ska dock tilläggas, men det fanns ett par välkända profiler med i laget. Lasse kunde dock inte skylla på det i första singeln, som slutade med 0-3 torsk, det var dåligt spel helt enkelt. Singel nummer två kastade MatsC, och han fick smaka på en profil, förlust med 0-3 och stackaren hade +200p kvar i två av seten, så dålig är han faktiskt inte. Singel nummer tre kastades av Pelle som är tillbaks. Han tog en stark ledning med 2-0 för att sedan hamna i en djup svacka. Sista set blev dock riktigt bra, men det hela slutade med 2-3 i förlust. John kastade bländande pil i singel nummer fyra, men det räckte ändå inte. Han lyckades dock sno hem ett set innan Jari stängde dörren med ett 20-pilars i fjärde, torsk med 1-3. Putte mötte min gamla antagonist Arne i femte singeln. Det blev en jämn tillställning, men ändå inte, för Putte låg hela tiden i bakhasorna och kämpade i yrsnön. Trist förlust med 1-3 och som ni förstått spelade min insats i sista singeln inte så stor roll. Men jag lyckades faktiskt sno ett set av Mika i min 1-3 förlust. Han gjorde ju ändå sju tons och ett 19-pilars, så man får vara nöjd. Kvällen slutade med 1-8 i baken och hela 10-25 i set.

/Micke, lagledare
 


Serienytt

2019-11-25

Omgång nio spelade div2 hemma mot Picasso och det blev en jämn tillställning. Första blocket tog Niklas och reserven Christer hand om, seger med 2-1. Dubbeln var inga problem utan det blev enkel seger med 3-0. Första singeln kastade Christer och det blev en väntad förlust med 0-3. Niklas fick sedan genomgå en riktig kamp i andra singeln som han vann med 3-2 efter en snygg start. Det blev ett 17-pilars och fem tons för pilsnitt på 17,72. Andra blocket kastade Sidan och Patrik, vilket blev förlust med 0-3. De var ytterst nära att vinna dubbeln efter att bland annat kastat ett 21-pilars, men snubblade på mållinjen för en trist 2-3 torsk. Singlarna slutade likadant med 1-3 förluster. Patrik hade bra statistik med fyra tons och 17,87 i pilsnitt. Sista blocket slängde Tommy och Loholm vilket gav en 2-1 vinst. Tät dubbelmatch igen med nerverna på utsidan gav en 3-2 vinst till slut. Loholm tog hem sin singel med 3-1 och fyra tons, hela 19,13 i pilsnitt. Tommy gjorde något oväntat när han förlorade med 1-3 efter ganska dåligt spel från hans sida, ändå kvällens bästa pilsnitt på 19,16. Det blev alltså en avgörande dubbel som Patrik och Loholm förlorade med 1-3 för torsk i matchen med 4-6.

Div4 gänget mötte de glada gubbarna i Svedmyra på vår hemmabana Söderbiljarden. Som vanligt orkade sex förtappade själar ställa upp för match. Första dubbeln tog Åsa och MatsC hand om och det startade bra. Sedan kom en liten dipp i tredje set för vinst med 3-1. Dubbel nummer två kastade John och Lasse denna kväll. De fick aldrig igång spelet ordentligt, troligen för att John spelat golf en vecka och uppenbarligen sabbat muskelminnet, torsk med 1-3. Jag och Putte utkämpade en jämn kamp i sista dubbeln där vi vände underläge 0-2 till en skön seger med 3-2. Ledning efter dubblarna med 2-1 är aldrig fel.

Åsa kastade första singeln och fick jobba hårt för varje poäng, ingen kom gratis. Det blev en lång kamp innan hon till slut satte utgångspilen för vinst med 3-2. John slängde singel nummer två och det var uppenbart att baksvingen var mer anpassad för golf än dart. Snopen förlust med 2-3 och en plump i statistiken. Lasse som kastade tredje singeln fick lite hårdare motstånd än vanligt, men kämpade på bra. Det blev visserligen förlust med 0-3 men poängmässigt var det inte så illa. MatsC kastade riktigt fin dart i singel nummer fyra, det var höga poäng och säkra utgångar. Så vinsten med 3-1 var väntad och dansen MatsC visade upp var uppskattad. Vi ledde matchen med 4-3 inför sista två singlarna, men inget var skrivet i sten. Putte kastade femte singeln och var stabiliteten själv, tyvärr räckte det inte denna kväll utan det slutade med snöpliga 1-3 i förlust. Sista singeln kastade jag själv och det blev en jämn kamp genom seten. Tyvärr blev det ännu en match där jag tappade allt i sista set, vilket tråkigt nog gav en torsk med 2-3. Det stod numera 4-5 i matchen och avgörande dubbel vankades.

Putte och MatsC var självskrivna kandidater och klev in i ringen för den slutliga matchen i matchen. Det blev en jämn kamp över fem ronder där poängen delades lika mellan lagen och spänningen var på topp. Till slut kunde en förlösande utandning höras när utgångspilen satt för vinst, och det var våra killar som satte den för 3-2. Oavgjort i matchen med siffrorna 5-5 och 21-23 i set.

/Micke, lagledare
 


Serienytt

2019-11-18

Åttonde omgången spelade div2 långtbortfrånstan, nämligen mot Dartbiten i Rimbo. Men man kan ha kul där också visade det sig. Niklas och BoBo kastade första blocket och tog ett stabilt grepp om matchen med ledning 3-0. Dubbeln var inga konstigheter, ett 21-pilars och vinst med 3-0. BoBo spelade första singeln och tofflade hem vinsten med 3-2, statistiken blev sådär. Han landade på 5 tons och 18,29 i pilsnitt, men trenden är uppåt igen. Niklas var stabiliteten själv i andra singeln, vinst med 3-1 och fem tons gav pilsnitet 19,57. Andra blocket spikade Loholm och Tommy igen med 3-0. Dubbeln var obehagligt nära förlust efter skamligt spel från våra gossar, men det blev en skön vinst med 3-2. Tommy rättade snabbt till det i sin singel där han vann med 3-0. Det var ren kross, ett 18-pilars tillsammans med fyra tons gav pilsnittet 21,78. Loholm har äntligen hittat formen såhär halvvägs in i säsongen, vinst med 3-1 och 22,16 i snitt. Det blev hela sex tons och ett 21-pilars, men framförallt var alla set under 24 pil. Sista blocket bjöd på kvällens enda förlust och den kom i dubbeln där Patrik och Sidan torskade med 2-3. Sedan revanscherade sig båda killarna genom att vinna singlarna med 3-1. Patrik gjorde en 180p och totalt två tons medan Sidan bara orkade med ett ton, pilsnitten låg på stabil div3 klass. Men vad gör det när man vinner matchen med 8-1.

Vi i div4 höll oss innanför tullarna även om det var bortaplan som gällde mot PTDC. Sex amatörer tänkte i alla fall ha en rolig kväll. Första dubbeln kastade Jonas med Lasse och det blev en säker 3-1 vinst, så Lasses snitt i dubbelspel är grymt. Putte och Åsa hade det inte lika lätt i dubbel nummer två där de torskade med 0-3. Jag och MatsC kastade sista dubbeln och det blev en rejält jämn kamp, vi inledde starkt men tappade till 2-2 i set. Sedan kom en riktig nagelbitare som slutade med ett bedrövligt tiebreak från vår sida, trist torsk med 2-3. Underläge i matchen med 1-2 var kanske inte som väntat.

Lasse hade en jämn batalj i första singeln där spelarna tog vartannat set. Tyvärr drog Lasse det korta strået i sista set, trist förlust med 2-3. Jonas hade bråttom iväg för att hämta frugan, så han gjorde processen kort i singel nummer två, vinst med 3-0 efter snyggt spel, nästan dart. Tredje singeln kastade MatsC och han kämpade på, men det var rejäl motvind. Efter att ha snott tredje set verkade det lossna, men icke, torsk med 1-3. Åsa formligen malde ned sin motståndare i singel nummer fyra, för det var inte skönspel publiken bjöds på. Till slut stod hon som vinnare med 3-2 och kunde pusta ut efter den mentala urladdningen. När Putte sedan oväntat förlorade femte singeln med 1-3 efter att ha tappat spelet på slutet, låg vi under med 3-5 i matchen. Det hängde på mig i sista singeln för att fixa en avgörande dubbel, och jag kände av pressen. Men jag lyckades faktiskt kasta riktigt bra pil och vann med 3-0, efter lite tur med utgångarna. Det stod alltså 4-5 i matchen och det var dags för den avgörande dubbeln.

Det blev jag och Putte som fick äran och vi tänkte göra allt för att rädda en poäng. Det blev kvällens jämnaste kamp, den startade i F1 fart men saktade ned vartefter seten spelades. Vi lyckades dock stänga det hela redan i fjärde set där vi satte utgången i 45:e pilen. Vinst med 3-1 och det blev oavgjort i matchen, dvs 5-5, medan vi vann seten med 21-19.

/Micke,lagledare
 


Serienytt

2019-11-18

Omgång sju spelade div2 gänget hemma mot Märsta och det blev en jämn kamp efter böljande insatser, men god lagmoral från vår sida räddade skivan. Tommy och Loholm inledde första blocket med 3-1 vinst i första dubbeln, och visade vår inställning till kvällen med ett 21-pilars direkt. Första singeln kastade Tommy och allt gick hans väg i 3-0 vinsten. Bra statistik också, ett 20-pilars tillsammans med tre tons gav ett pilsnitt på 20,59. Loholm struglar för att hitta formen, denna kväll var pilarna inte på hans sida. Trist förlust med 1-3 i singel nummer två, ändå en 180p och tre tons totalt. Snittet är inte mycket att skriva om, men blockvinst med 2-1 och en bra inledning. Block nummer två slutade däremot med torsk 1-2, där Sidan och Patrik stod för en medioker insats i andra dubbeln, som slutade 1-3. Tredje singeln var snabbt avklarad och inte i vår favör, Patrik torskade med 0-3. Sidan gjorde däremot något fantastiskt i fjärde singeln när han tog hem säsongens första seger med 3-2. Han tog initiativet direkt men sedan slarvade han på mitten för att slutföra snyggt, pilsnitt på 16,68. Jämnt i matchen inför sista blocket som BoBo och Niklas fick ta hand om. Snygg och enkel vinst i sista dubbeln med 3-0 och segertåget var inlett. Niklas fortsatte på samma linje och vann femte singeln med 3-0, tre tons och ett pilsnitt på 17,48. Nu hängde allt på BoBo i sista singeln men ingen var orolig på riktigt även om spelet var sådär, och det slutade med en 3-0 där också. Lite sämre pil än vanligt med fyra tons och mediokra 16,95 i pilsnitt, men vinst i matchen med 6-3 och 20-12 i set.

Vi som hänger i div4 fick åka till Västertorp för att möta serieledarna Fight för säsongens första toppmöte. Som vanligt lyckades sex spelare hitta till lokalen för ett trevligt dartsamkväm. Den här kvällen mötte vi dessutom en gammal kändis i motståndarlaget, nämligen Kenneth "Tintin" Lundberg! Första dubbeln fick Lasse och John spela enligt gammalt känt manér. Inget gick som det skulle och torsken med 0-3 var inte mycket att orda om. Åsa och Leif kämpade på i dubbel nummer två, och särskilt Åsa hade det tungt denna kväll. De lyckades dock sno ett set men mer blev det inte, förlust med 1-3. Jag och MatsC ångade på som attan i tredje dubbeln och stod plötsligt som segrare med 3-0, lite förvånade var vi också men mest glada. Underläge mot serieledarna med 1-2 efter dubblarna kunde dock varit bättre.

Lasse inledde med första singeln men kom inte in i matchen, han var aldrig ens nära denna kväll, förlust med 0-3. Åsa fick singel nummer två på sin lott men problemen från dubbeln fanns kvar, pilarna hamnade inte där hon ville. Ännu en 0-3 förlust och ändå kändes motståndarna inte övernaturligt bra. MatsC försökte i tredje singeln och hade motståndaren på gaffeln ett par gånger, ändå blev det torsk med 0-3. Leif inledde starkt i singel nummer fyra, han tog första set efter att ha ställt efter 15-pil, och alla kände att nu har det vänt. Sedan kom två kallduschar i följande två set innan Leif var på banan igen i fjärde. Tyvärr lyckades han inte sätta utgångspilarna i tid, trist förlust med 1-3. John körde på i femte singeln även om inställningen inte var på topp då vi låg under med 1-6 i matchen. Det räckte i alla fall hela vägen och han snodde hem en 3-1 vinst efter stabilt spel och fem tons. Jag försökte följa hans exempel i sista singeln och började starkt i de första två seten. Men eftersom jag inte lyckades knyta ihop säcken trots massiva poängövertag sjönk moralen och förlusten med 0-3 var ett faktum. Förlust i matchen med 2-7 och 8-22 i set, men nästa gång tar vi dem!

/Micke, lagledare
 


 
Batalj blandar och ger

2019-10-28

Femte omgången spelade div2 laget mot AIK på deras hemmabana i Solna, och det blev en tight tillställning. Första blocket kastade Tommy och Niklas, som tog hem det med 2-1. Det började dock i moll efter 0-3 torsk i dubbeln. Men Niklas visade moral i första singeln som han tofflade hem med 3-2, efter sex tons och bedrövligt pilsnitt. Tommy följde upp med en klockren 3-0 vinst, som han lyckades slänga fem tons i, och landade på pilsnitt 18.56 trots två färre set. Andra blocket slutade med förlust 1-2, varken Patrik eller Monica såg nöjda ut med den insatsen. Dubbeln var en klockren förlust med 0-3 mot väldigt bra motstånd. Detsamma gällde i tredje singeln som Monica fick kasta, hon kom aldrig in i matchen som slutade 0-3. Patrik däremot lyckades hålla ihop pilarna i fjärde singeln och vann med 3-0, två tons och 15.99 i pilsnitt. Jämnt i matchen inför sista blocket som BoBo och Loholm skulle kasta. Det kunde startat bättre eftersom det blev en snöplig torsk med 2-3 i dubbeln. BoBo vann sedan femte singeln med 3-1 efter riktigt bra spel. Sex tons och två korta set gav ett pilsnitt på 19.96, och då hade han ställt 156p efter 9 pil i setet han förlorade. Loholm höll huvudet kallt i sista singeln som han tofflade hem med 3-2. Det blev åtta tons och två korta set för 22.41 i pilsnitt, riktigt högt snitt! Dags för avgörande dubbel där vi kunde ta hem segern, men efter en lång och jämn kamp vann AIK med 3-2. Det innebar alltså oavgjort i matchen, 5-5 och 19-19 i set.

Vi som spelar div4 mötte också AIK fast på vår hemmabana, anrika Söderbiljarden. Sex förtappade själar hade gått på vandring och hamnat rätt för en dartmatch. Jonas och Lasse inledde med första dubbeln och visade fin form. Inget direkt skönspel men ändå vinst med 3-1. Dubbel nummer två tog Putte och Leif hem med 3-1, efter ett uppvärmningsset. Jag ock John hade det lite jobbigare i sista dubbeln. Vi startade lätt med ledning 2-0, men sedan smög trollen in och skruvade loss alla transistorer. Vi lyckades dock hitta hem till slut och vann med 3-2. Ledning med 3-0 efter dubblarna är alltid bra.

Första singeln kastade Lasse och det var ömsom vin ömsom vatten. Tyvärr räckte det inte hela vägen den här kvällen, torsk med 1-3. Jonas inledde riktigt dåligt i singel nummer två, men sedan fick han fart på spjuten. Rakt och fint, med snabba utgångar, så vändes steken och det blev vinst med 3-1. Tredje singeln fick Leif kasta. Lite samma upplägg som i Jonas match så segern var aldrig i fara, 3-1 i set. Putte hade det betydligt jobbigare i singel nummer fyra. Han kastade som vanligt väldigt fina poäng mest hela tiden, men så ock motståndaren. Efter en riktigt jämn och hård kamp vann Putte med 3-2. Femte singeln kastade John och det blev ännu en 3-1 vinst, nästan som ett signum för kvällen. Jag hade inte samma lycka i sista singeln som jag snöpligt torskade med 2-3 efter jämnt spel. Men vad gör väl det när man vinner, 7-2 i matchen och 24-15 i set.

/Micke, lagledare
 


 
Vill du läsa om tidigare händelser finns dessa här... 
 

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2020-10-28