Det var en gång...

 Det slängdes dart på festerna, men vi längtade ut. Bataljs pubrundor var redan klassiska - men varför inte också utnyttja darten för att se stadens näringsställen. Sagt och gjort, vi organiserade oss.
 Den 2 april 1993 bildades Batalj Dartklubb vid ett möte i Enskede gård. Sju spelsugna individer hade mött upp och undertecknad valdes, hedrande, till klubbens första ordförande. Rött och svart blev klubbens färger. Punkt nio i protokollet förestavar att för att bli medlem i klubben krävs minst en avklarad Batalj på stadens gator. Denna punkt ifrågasattes av lokala skattemyndigheten när vi registrerade klubben några år senare. "Vi vill ju inte uppmuntra några upplopp", förklarade den kvinnliga tjänstemannen.
 Via Leffe Olssons kamrater i Hammarbys dartlag kom vi i kontakt med den eminenta restaurangen Gotländska Ambassaden på Regeringsgatan. I sann gotländsk anda tog de emot oss och så var vår första hemmaplan klar. (Vi är nu 1999 inne på vår fjärde hemmaplan.) Hösten 1993 var vi igång i seriespelet i Stockholms dartförbund och resten är darthistoria.

/Mats A™

CopyRight
Denna sida är senast uppdaterad: 2019-11-04